Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pytanie...

krotka szyjka macicy

Polecane posty

lekarz dzisiaj powiedzial ze mam za krotka szyjke macicy...dostalam skierowanie do szpitala czy ktoras z pan moze mi powiedziec czy to jest grozne jesli tak to czym to grozi. To moja 1 ciaza

to chyba zalezy od kobiety no i od lekarza jaką podjął decyzję,ja całą ciąze miałam skracajaca sie szyjkę macicy,poza tym wszystko było ok cała ciążę żyłam aktywnie,dużo ruchu i nic złego się nie wydarzyło:) ale skoro lekarz zadecydował inaczej to chyba miał racje

Ważne też jest jak bardzo jest skrócona.A rozwarcia nie masz? Ja w 5 miesiącu miałą stwierdzoną skróconą szyjkę i miałam poprostu jak najwięcej odpoczywać żeby uniknąć przedwczenego porodu.

Gość zyrafa-dluga
A w którym jesteś tygodniu? Ogólnie szyjka macicy skraca się przed samym porodem, więc jeśli jeszcze nie masz terminu porodu to będą ją "naprawiać" abyś dotrzymała jak najdłużej www.polozna.wordpress.com

Ja mam skróconą trochę, do tego skurcze, dlatego leżę no i od dawna na szczęście bardziej się nie skraca. Jeśli sie trochę skróciła, a nic poza tym sie nie dzieje i dalej się nie będzie skracać to nie jest źle, ale na pewno wskazane oszczędzanie się. Nie wiem tylko po co szpital?