Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pedagogiczanka

Studenci pedagogiki !!!!!!

Polecane posty

Gość Pedagogiczanka

Lubicie swoj kiedunek ?? Ja studiuję pedagogike juz 2 roczek a tak dokładnie to resocjalizację i nie wiem czy po tym jest jakas przyszłośc :( jaki kierunek studiów magisterskich potem moge objąć ??

Gość więzienia
areszty,poprawczaki, ośrodki wychowawcze itp chyba:)

Ogólnie bardzo mi sie podoba ten kierunek, studiowanie go jest bardzo interesujące, zagadnienia ciekawe itp ale nie wiem co dalej ze soba zroić po licencjacie :( jaki kierunek studiów mgr się opłaca wybrać ??

a co do uzupełniających magisterskich sprawdź w rekrutacjach na uczelni czego wymagają. Czasem dokładnego licencjatu, czasem nie. Np. na niektórych uczelniach możesz studiować jakieś tam zarządzanie nawet jeśli nie masz licencjatu z zarządzania.

Gość znam kobitkę
która po resocjalizacji pracuje w ośrodku mediacyjnym,możeten kierunek?

No własnie tez tak słyszalam...może wie ktoś jakie inne kierunki moge studiować na magisterce po licencjacie z pedagogiki ?? Myslałam o ped. wczesnoszkolnej ale jakoś odwidzialo mi sie jak zobaczylam moja ciocie w przedszkolu oblegana przez kilka bardzo natretnych dzieciaków :P

Jeżeli nie masz zupełnie pomysłu, to zrób mgr z pedagogiki. A dodatkowo licencjat z czegoś innego od przyszłego roku zacznij.

Gość absolwentkaaaa
Ja wyjechałam za granicę z męzem, wkrótce urodze dziecko ktore bede wychowywac i tak leci w szkole pracowałam krótko - strasznie marne pieniądze :/ pozdrawiam studentów utopijnego kierunku;

Możesz studiować jakieś tam zarządzania zazwyczaj, filozofię, pracę socjalną. Może praca socjalna?

Zastyanowie sie jeszcze poszperam w necie różne kierunki....ehh jak po tym prace znaleśc :( kurcze to przeciez marnie opłacany kierunek a przeciez taki potzrebny...bez sensu

Możesz zrobić z tej pedagogiki mgr, a potem robić podyplomowe i jednocześnie pracować. Zresztą po licencjacie już można na niektóre podyplomowe iść

Lublin ładne miasto. Ale naokoło Lublina panuje bieda. Zainteresuj się jakimiś organizacjami pomocy ludziom z marginesu. Może na początku wolontariat, a potem coś więcej. I tak na początek nie będzie kokosów. Albo zrób potem jakieś kursy na terapeutę lub coś podobnego.

A w międzyczasie możesz robić licencjat z czegoś innego. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo.

Do zostania terapeutą nie musisz być psychologiem czy psychiatrą; po pedagogicznych także masz szansę. Po resocjalizacji możesz być terapeutką w jakimś ośrodku pomocy. Powodzenia w wyborach życiowych;)

Gość tak to jest jak sie
Jak nie masz znajomości w szkole to pedagogika to pewne bezrobocie. Ja bym radził inne studia od początklu, bo co można robić na usm ? Znów coś humanistycznego...Lepiej się przekwalifikuj na coś po czym jest praca...

No ale ja nie chce zaczynac studiów po ktorych i mam nic nie mic ..pozatym ja za to płace wiec tybardziej nie chce zeby moja nauka poszła na marne:( pomysle o tych kursach na terapetue itp...moze cos sie uda..ale narazie mam jeszcze przed soba 1,5 roku licencjata :)

Gość klubik
Klub Maluszka na warszawskim Grochowie oszukuje studentek chętnych do odbycia praktyk w charakterze opiekunek. Idealne kandydatki powinny kochać dzieci, lubić spędzać z nimi czas. Praktyki odbywają się w oparciu o umowę zlecenie. Aplikacje zawierającą CV bardzo proszę o przesyłanie na adres: abnakademia@gmail.com. Powodzenia! :)

Gość psotkaaaaa222
ja po mgr z reso pracuje w domu dziecka, mam jeszcze licencjat z edukacji medialnej i informatycznej plus kurs pedagogiczny wiec moge pracowac tez w szkole jako nauczyciel

Gość swdweadeswa
ie zarabiasz w tym domu dziecka? jestes zadowolona z pracy?

Gość Edutrendy2012
Zapraszamy wszystkich studentow i absolwentow pedagogiki. Gościem EDU Trendy 2012 będzie Lucyna Bojarska, autorka poczytnych książekm.in. "Od walenia po łapach do zmarszenia brwi czyli o środkach dyscyplinujących w szkole", "Belfer na huśtawce. Oautorytecie nauczyciela", "Samorząd uczniowski nie bibelot". Lucyna Bojarska poprowadzi zajęcia "O autorytecie nauczyciela" (Dowiedz się więcej o programie). Autorka będzie również podpisywać swoje książki oraz odpowiadać na Państwa pytnia na stoisku Wolters Kluwer Polska. www.edu-trendy.pl