Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasmarkana mama

Pomocyyy!!!

Polecane posty

Gość zasmarkana mama

Witajcie, Jestem w 6 miesiącu ciąży i dopadło mnie przeziębienie. Byłam u lekarza który zalecał wapno i wit. C i leżeć, i coś do płukania gardła... Czuje się ogólnie dobrze, tylko ten katar, jest okropny!!! Podobno nie można kropli...ale ja w małej ilość na noc musiałam bo mało co się nie udusiłam... blee.. Do tego wszystkiego ( przepraszam za obrzydzenie) przy kaszlu odrywa się flegma.... mam tego dosyć!!!!!!! Lekarz mówił o domowych sposobach... Pomóżcie bo sie wykończę...

Gość ciocia dobrarada
płucz garło szałwią

moja mama ma tak samo, też jest w 6 miesiącu (39 latek ma , ja mam 18,siostra 14 i będziemy miały jeszcze braciszka :) ) też ma straszny katar, ale już jej naszczęście przechodzi, moja mama piła gorącą herbate z sokiem malinowym i odrazu kładła się do ciepłego łóżka, brała jeszcze coś takiego jak "oscilokociluim" (niewiem czy dobrze napisałam) witamine C też brała. Proponuje zrobić heratke z sokiem malinowym , on fajnie rozgrzewa, termofor i do łóżka :) zdrowia życze :)

Witam. Ja polecam pod nos masc mAjerankowa, jest bezpieczna w ciaży, stosuje sie ja nawet u malutkich dzieci, a u mnie sie sprawdza Na ta odrywajaca sie wydzieline poelcam syrop z cebuli, a na ból gardła wode z sola, a jeśli jest juz gardlo zawalone ropą to szklanka wody i do tego łyzeczka wody utlenionej, płukac kilka razy dziennie

Gość Olaaaaaaaaaaaaaa
zna ten ból nieststy. ja rodze za miesiąc i byłam już 3x przeziębiona :/ ostatni raz 2 tyg temu. trzymało mnie prawie 2 tygodnie. brałam wapno, cerutin i sebidyn.. litry herbaty z miodem i cytryną i miałam wrażenie ze nic mi nie pomaga.... najgorszy był ból gardła. budziłam się z takim bólem ze pożniej zasnąć nie mogłam..teraz juz mi lepiej i mam nadzieje ze do końca juz zadne cholerstwo mnie nie złapie.. dodam ze przed ciażą przeziebienie u mnie to był pikuś- 3 dni i po sprawie

Gość zasmarkana mama
dziekuje za rady, bede próbowała wszystkiego. :D Jesli coś jeszcze przyjdzie komuś do głowy to poratujcie ;)

Zwykle jest pierwszym objawem przeziębienia. Nie wolno go lekceważyć, gdyż infekcja może się rozwinąć i zejść na dolne drogi oddechowe. - Jak możesz sobie pomóc? Zacznij działać jak najszybciej. Wypróbuj „domowe” środki, np. czosnek i cebulę. Te warzywa zawierają tzw. fitoncydy, czyli substancje działające podobnie jak antybiotyki. We wczesnej fazie infekcji są bardzo skuteczne. Do nosa możesz zakraplać sól fizjologiczną (Euphorbium, Tetrisal) albo roztwór wody morskiej (Sterimar, Marimar). Skuteczne są również inhalacje (np. z wody z solą lub sodą oczyszczoną). Poza tym możesz brać witaminę C (maksymalnie 1 gram na dobę, trzeba to podzielić na kilka dawek w ciągu dnia). znalazłam to w internecie

Gość conqita
Jak byłam w ciąży lekarz zalecił witaminkę C, wapno, rutinoscorbin. Piłam też mleczko z miodkiem. Acha! Kupiłam też DISNEMAR (spray do nosa dla dorosłych, bezpieczny dla kobiet w ciąży- polecono mi go w aptece) oraz syrop STODAL (lek homeopatyczny). ŻYCZĘ SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA I dziewczyny uważajcie na uszy...ja miałam okropną końcówkę ciąży przez zapalenie ucha zewnętrznego...wizyty na pogotowiu...u laryngologa...ginekologa...konsultacje...masakra. Na sali porodowej musieli do mnie krzyczeć bo niewiele słyszałam ale jakoś w końcu wyleczyła te uszyska