Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto szuka nie bladzi88

Problem z psami

Polecane posty

od czerwca mam 2 pieski (bracia) obecnie 9 miesieczne mieszance kaukaza z jakims wiekszym psem niewiadomego pochodzenia;) Pieski od początku był ze sobą razem w kojcu miały swoje miski i legowiska i było wszystko OK, obecnie maja po 9 miesiecy i dzieją sie z nimi dziwne rzeczy. DRugi raz w ciagu 2 tygodni w kojcu doszło do walki raz o jakis głupi korzeń, teraz o kosci- choc wczesniej nie było z tym problemu. większy z pieskow dominował od początku i było OK ten drugi był uległy. dzis polała sie krew nie wiem co robic wiekszy z piesków (dominujący) "zakosił" wszystkie kostki i nie dopuszczał drugiego warcząc przy tym ( ten drugi normalnie w takiej syt.odchodził) a teraz drugi (mniejszy) też zaczął warczeć i się zaczęło;/ zadne moje krzyki nie pomogły dopiero polałam je woda i sie troche uspokoiło na tyle, ze jednego wyprowadziłąm na plac. dodam, że to ten pies uległy pogryzł dominującego. :( rece mi opadają:(

Gość Hanna____________________
sa zazdrosne

o co? o kość? cały czas było OK teraz nagle zrobiły się zazdrosne? jakie rozwiązanie???? w zwiazku z tym, ze kojec jest olbrzymi mozna by go przedzielic na pół i zrobic dwa wejscia, tylko czy to cos da ehh :(

Gość Lenka_Lenka
psiaki są zazdrosne i tyle nawet jezeli wg ciebie to "głupie kości" musisz po prostu dawać osobno im jesć tzn kupić 2 kości i jednemu dać po swojej prawiej stronie a w tym samym czzasie dać drugiemu drugą po lewej musisz pilnować by sie nie ggryzły i nie kłóciły.Jak głaszczesz jednego to i drugiego tez podrap w tym samym czasie...

Gość wykastruj psy
bo inaczej się pozagryzają

przeczytałas uwazanie to co napisałam? kazdy pies ma swoje kosci zawsze dostaja oba w tym samym czasie. poprostu silniejszy po chwili ( ale nie zawsze) zgarnia do siebie wszystkie i mniejszego nie dopusci- a na to ja nie mam wpływu bo nie bede mu kosci z pyska wyrywac;/

Gość wykastruj psy
tu nie chodzi o zazdrość tylko o dominację!

lenka a jak myślisz jak jeden z nich no wiesz kopuleuje od tyłu to drugiemu mam loda robic?? :( bo niewiem a moze temu drugiemu dać cip*ę polizał pytam serio

nie chodzi tu o żadną zazdrość tylko o dominacje w stadzie, moim zdaniem powinnaś je rozdzielić, ale nie odizolować całkowicie. I zacznij się radzić bądź pytać na forach związanych z podobnymi problemami, jeśli chodzi o psy czy koty.