Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ___marlena

do pań które używają podkładów

Polecane posty

Gość ___marlena

heh czy Wam też w ciągu dnia on ciemnieje na buzi? mnie się robi jakiś żółtawy ... i to z każdym i z LRP clinique i estee po drugie brudzą Wam kołnierze u kurtek? mnie bardzo i nie wiem jak to spierać najłatwiej proszę o odp

Gość astmiczka88
najlepiej zmieszac z kremem wtedy lepiej sie wchlania podklad sie zmywa woda z mydlem

Gość ___marlena
heh nakładam najpierw krem a potem podkład i nic ... zmienia mi kolor :(

Gość xmxmmx
Naprawdę zdumiewające że masz takie problemy z podkładami z górnej półki. Ja używam l'oreala, astora, rimmela - i nic mi nie ciemnieje tudzież nie schodzi (choć to mi się zdarzyło, ale są podkłady na których jest napisane smearproof i te faktycznie nie schodzą). Ja nie wiem po prostu, ze mam podklad na twarzy i nie wie też moje otoczenie, tak naturalnie to wygląda.

Gość xmxmmx
Osobiście polecam true match l'oreala.

Gość stokrotka**
proponuje podklad z baza Maybelline jest dobry i nie robia sie plamy nawet po paru godzinach a probowalas zmienic krem moze w polaczeniu z tym kremem robia sie plamy

Gość STARY POCZCIWY MAX FACTOR
zawsze dobry!!! ;-)

Gość ___marlena
tak używałam różnych kremów ... być może to ich wina ... 1) http://www.apteka-centrum.pl/toleriane-krem-kojAcy-lekka-konsystencja-p-923.html 2) http://www.vitanea.pl/product/details/uroda-i-pielegnacja/vitella-u-nutrilotio-odzywczy-lotion-d-skory-bardzo-suchej-150ml.html lub http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1301 skórę mam tłustą ale przesuszoną leczeniem trądziki u dermy i teraz mam po prostu te kremy, policzki zaczerwienione, pory rozszerzone normalnie jestem załamana miałam http://www.snobka.pl/artykul/1852/podklad_unifiance_creme_satin_la_roche-posay najjaśniejszy i mi ciemnieje inne te co wyżej też :( co robić :( jestem załamana ...

Gość xmxmmx
Spróbuj jeszcze silokonową bazę pod podkład ja używam DAX Cosmetics.

Gość ___marlena
rano one są ok ale po kilku h tragedia :( :( :(

Gość ___marlena
jakieś rady? :(

Gość ___marlena
nikt nie pomoże?

Gość MI też tak sie robi
Gdy skóra wydziela za duzo łoju podkład ciemnieje , tak zawsze jest nic z tym nie zrobisz musiałabyś zlikwidować łojotok, chyba ze to nie to o czym mówie? , świeci Ci sie skóra? JEsli tak to jest to łojotok

Gość ___marlena
jak mogę mieć łojotok i wysuszoną skórę równocześnie? :|

Gość ___marlena
jeszcze ktoś ma taki problem jak sobie z tym radzić?

Gość kobieto uzywaj zawsze
podkladu o jeden a nawet dwa JASNIEJSZEGO od twojej skory! to jest zasada nr 1. nie slyszalas o tym?? :-0

Gość ___marlena
słyszałam nie rozumiem dlaczego się denerwujesz tyle że mam naprawdę jasną skórę i najjaśniejsze podkłady mi ciemnieją

Gość ___marlena
nikt nie ma jakiegoś sposobu by temu zaradzić? :( tylko ja jestem taka blada i tylko mnie ciemnieje wszystko :(

Gość nie wiem ...
mozesz mieć przesuszoną skóre na policzkach , a tłustą na brodzie , czole i na nosie.... czy na całej twarzy Ci ciemnieje?

Gość ___marlena
wszędzie :( i te jaśniutkie robią się żółtawe po prostu załamka :(

Gość ___marlena
:( :( :(

Gość ___marlena
i jak się pokazać bez? w takim stanie? z czerwonymi polikami? w pracy?

eee... teraz pudry są o wiele lepsze niż dawniej - ja po 15 latach używania podkładów, kiedy wydawało mi się, że nie pokażę się publicznie z "nagą" twarzą przestawiłam się na puder mineralny i ze zdziwieniem zauważyłam, że wyglądam o wiele lepiej. Zwłaszcza, że zamiast w podkład zainwestowałam w "lepszy" krem :) Ps. A cerę mam trudną- naczyńka,rozszerzone pory, pajączki itp.

Gość ___marlena
ja podkładów używam od pół roku ... przez 24 lata nie i heh nie jestem jeszcze taka obeznana ... właśnie ostatnio pani w sephorze dała mi http://www.luxlux.pl/artykul/6740/puder_almost_powder_makeup_clinique na próbe tzn pomyziałam się nim po czystym kawałku skóry i po kilku h co było? z jaśniutkiego żółty ... no po prostu siedzę i płacze choć to nic nie da ...

Gość ___marlena
:( :( :(

Gość podkład ciemnieje
od potu i łoju wydzielanego przez skórę możesz temu zapobiegać stosując przed makijażem tonik matujący lub krem matujący z cynkiem i minerałami pochłaniającymi sebum mając cerę mieszaną wybieraj odpowiednie pudry i podkłady właśnie do cery tłustej, mieszanej, takie z formułą matującą lub beztłuszczowe ewentualnie jak ktoś radził podkłady mineralne w formie pudru w pędzelku no i wybierając odcien wybieraj lekko jaśniejszy niż od razu ciemniejszy niż twoja karnacja ja po latach eksperymentów przekonałam się do tzw podkładów kompaktowych czyli fluid i puder w jednym, są w formie sprasowanego kremo-pudru, nakłada się to na twarz lateksową gąbeczką, po prostu cudo, moze zastąpic miejscowo korektor, matowić jedynie wybraną częśc twarzy, nie robi smug, nie pogłębia zmarszczek, można użyć zamiast korektora pod oczy, nie wysusza kupiłam za bodajże 7 zł w Lidlu marki Suhada Creamy Compact Make Up, uważaj na odcienie bo w opakowaniach wyglądają na ciemniejsze niż wypadają na twarzy, są w trzech odcieniach: Sand (bardzo jasny do bladej jasnej cery) Beige (do cery średniej, lakko opalonej) Brown (odpowiedni tylko do bardzo ciemnej karnacji i osób b. silnie opalonych na solarium)

Gość podkład ciemnieje
i żebyście się nie śmiały o tego Lidla.....przedtem używałam taki compact Lancoma....zupełnei nei widzę między nimi różnicy w jakości i trwałości najfajniejsze jest to że gdy nakładałam fluidy z tubki twarz wyglądała jak maska a zmarszczki pod oczami były mocno podkreślone przez fluid, teraz gdy nakładam ten compact to twarz jest aksamitna, matowa i w ogóle trudno rozpoznać że coś mam na twarzy, jest ładna, nawilżona, jednolita, gładka naprawdę polecam, juz nigdy nie kupię fluidu w tubce dla autorki chyba najlepszy będzie ten odcień Sand, najjaśniejszy

Gość ___marlena
:) heh dziękuję za radę ale jakie toniki? do mojej podrażnionej skóry?

Gość mam to samo kto pomoże