Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczka85

ile czasu musi upłynąć żeby stwierdzić,że jest sie w ciąży?

Polecane posty

Gość aneczka85
czyli po 72 godzinach mozna juz robic test tak? boje sie isc do lazienki,chce zostac mamusia i boje sie ze nic z tego nie bedzie

Gość halucynka
nie gadajcie, ja wiedziałam już w 5 dniu ciąży. o 6 rano naszła mnie chęć na orzechy laskowe - poleciałam więc do sklepu, przy okazji wzięłam też test ciążowy. zrobiłam go po powrocie do domu i wyszło mi że jestem w ciąży! miesiączka nie pojawiła się też w swoim terminie, więc poszłam do mojego gina. potwierdził ciążę :)

halucynka ok, może w twoim przypadku test wyszedł pozytywnie, ale nawet test beta hcg zaleca się najwcześniej 10 dni po spodziewanym zapłodnieniu. Wszystko zależy od tego jak szybko hormon hcg przyrasta. U niektórych kobiet nawet w terminie spodziewanej miesiączki wychodzi negatywny jeszcze pomimo, że są już w ciąży. Zarodek potrzebuje czasu, aby się zagnieździć i zacząć produkować hormon. Ale oczywiście jak ktoś się uprze to niech robi nawet 5 minut po stosunku:P

Gość halucynka
emibaby99 -> no dobrze, niech ci będzie... każdy reaguje inaczej., ja napisałam tylko swoje subiektywne zdanie. ja czułam się źle przez 2 pierwsze tygodnie (już po zrobieniu testu). wymiotowałam, miałam mdłości, nieopisane bóle głowy. do tego na okrągło chciało mi się żłopać piwsko (którego poza ciążą nie wezmę do ust :P) trzeba się zdać na własną intuicję i odczekać do wizyty u gina :)

Gość aneczka85
u mnie minelo 14 dni od tego stosunku i mam dziwne objawy,a najczestsze to zachcianki na jedzenie ,ale boje sie zrobic test:/ poczekam do rana

halucynka oczywiście, że u każdej kobiety to może być inaczej. Niektóre mówią, że "czuły" że są w ciąży bardzo szybko i ja tego nie neguję absolutnie. Tylko że jednak przed zagnieżdżeniem się jajeczka w macicy ilość produkowanego hcg jest o wiele mniejsza i bardzo często niewykrywana przez testy, więc optymalnym rozwiązaniem jest wstrzymanie się przynajmniej te 10 dni, żeby jako taki wynik otrzymać. A swoją drogą to ja też przez większą część ciąży mam ochotę na piwo- tak to jest, jak można to się nie chce a jak nie można to ciągnie:P

aneczka no najlepiej poczekaj do rana i zrób wtedy ten test. Trzymać kciuki żeby wyszedł pozytywnie tak?:)

Gość aneczka85
musi byc pozytywny,a jak nie to staram sie dalej:) lece spac,szybciej zasne to szybciej bedzie ranek:)

Gość halucynka
aneczko, trzymamy kciuki. ;) ja ciągle biegałam za piwem, a mój wredny facet ciągle mi podsuwał pod nos śmierdzącą puszkę :D lekarz powiedział mi, że jeśli to tak bardzo mam ochotę na piwo, to należy tę ochotę zaspokoić - powiedział, że łyżka stołowa piwa na pewno nam nie zaszkodzi :D no i łyknęłam sobie w czasie takiej zachcianki tego piwa. od razu mnie zemdliło i to wyczekane piwo wylądowało w klozecie :D

Nie no ja sobie nawet na łyżkę stołową nie pozwoliłam. Te 2 latka mogę sobie odmówić- mam na myśli ciążę i karmienie. Zresztą co daje łyk alkoholu? Nic. Tylko smaka narobi:P Ja to sobie za to teraz na inne zachcianki pozwalam, m.in. pistacje w ogromnych ilościach bo już za niedługo to dietka i szlaban na większość dobrych rzeczy niestety:P

Gość ewi19
Taneczna 85,jestem ciekawa czy jestes w ciąży?

Gość ewi19
Aneczka85mialam na myśli...a tak poza tym to w dni płonne kochalam sie z mężem i nie wiem czy coś będzie bo dużo lat mi nic nie wychodzi...:-(

Gość \lknd;ljda;j\
Zaspokoję twoją ciekawość - aneczka nie jest w ciąży. Niunia, odgrzebałaś temat sprzed 4 lat - nawet jak panna w ciąży była, to już nie jest.

Gość gość
Ja po stosunku cos od tueginia glowa mie boki i słabo mi