Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam się na tym i szukam p

kto wie jak usunąć windows

Polecane posty

Pytam tutaj, bo liczę, że ktoś mi odpowie zrozumiale, szukałam odpowiedzi na innych forach i nie bardzo czaję, o co tam chodzi. Otóż: wgrałam do komputera, który zaczął ostatnio dziwnie działać, nowy Windows. Ale jakiś czas chodził i potem zaczęły dziać się dziwne rzeczy, zawieszał się, albo w ogóle nie chciał się włączyć. I chcę teraz usunąć cały Windows, jak to zrobić? Chcę usunąć, a potem dopiero wgrać nowy. Jak to zrobić, plis! Kto pomoże nieznającej się na rzeczy :(

Gość sformatować

Jeżeli masz płytę z instalką do tego windowsa , to nie ma problemu. Wkładasz płytę do napędu , ponownie uruchamiasz komputer , naciskasz dowolny klawisz. Potem tylko Formatujesz dysk na którym miałaś Windowsa - po kolei krok , po kroku bedziesz miala opisane co robic. i kiedy zainstalujesz system , musisz sterowniki poinstalowac - karta dzwiekowa , graficzna itp - powinnas miec te plyty - dostalas je razem z kompem . To nie jest trudne , ale jak masz kogos znajomego , to go po prostu popros... Bedzie latwiej ;)

mam xp i przynam się, że robiłam to juz parę razy, to formatowanie itp. krok po kroku i nadal źle! instalowałam sterowniki z tych płytek, co mam i naprawde nie wiem, moze to wina komputera, moze jest jakis wadliwy?

myślałam, ze sama dam radę, ale widać nie! ten komputer się na mnie uwziął i już :(

miałem to samo, czegoś tam nie włączyłem w BIOS-ie i ciągle cos nie grało. Informatyk z serwisu zrobił mi wszystko za symboliczna opłatą , polecam.

a nie wiem, nawet, co to BIOS, ale teraz wiem na pewno, ze musze wziąć ten nieszczęsny komputer i zatachać na czwarte piętro do znajomego... dzięki za dobre chęci :)