Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwne to jestttt

Dlaczego im mniej zjem tym trudniej mi sie nastepnego dnia

Polecane posty

Gość dziwne to jestttt

za przeproszeniem wyproznic? Powinno byc chyba odwrotnie? A ja mam tak ze jak malo zjem poprzedniego dnia to nastepnego dnia nawet po kawie zachciewa mi sie tak ledwo ledwo i wyprozniam sie malo...a potem czasem czuje ze nie do konca. Czy musze naprawde zrec zeby to wszystko bylo normalnie? A jak sie stresuje tym to tym bardziej nie moge i mi sie wrecz odechciewa...dlaczego?

Gość chyba nikt nie ma podobnie

Gość upppppppppppppppppppppppp

Gość upppppppppppppppppppppppp

Gość cbadef
jeżeli mało jesz to po czym ty chcesz się wypróżniać? zacznij jeść - więcej owoców, surówek, kiszonej kapusty, kiszonych ogórków, kaszy gryczanej, jęczmiennej, pieczywo tylko razowe lub chrupkie (czyli dużu błonnika), unikaj - ziemniaków, słodyczy, białego pieczywa, ciast itp. - a będzie - O.K.

Gość tortilla
zeby sie racjonalnie wypróżniać trzeba się racjonalnie odżywiać. jak nic nie jesz to czym chcesz srac z przeproszeniem?

Gość ale blonnik powoduje
u mnie wzdecia i w dodatku gazy o przykrym zapachu...to samo np. jablka

aha i jem sniadanie obaid kolacje tylko np. mniej niz normalnie i wtedy mam klopoty nastepnego dnia...ale tez nie lubie sie czuc mocno najedzona :(

dodam ze ten problem zaczal sie kiedy przestalam mieszkac sama..czy to moze miec podloze psychiczne? wyprozniam sie czasem do konca, a czasem wlasnie jakby nie do konca, w postaci takich hmm malych kawalkow ale nie sa to bobki :D

Gość jedno i drugie
może za mało pijesz ? jeśłi jelita są prawie puste to nie ma się z czego formować masa kałowa, nie ma wypełniacza to i jelita zwalniają pracę, w efekcie rzadsze wypróżnienia jedz więcej ale włączaj niskokaloryczne wypełniacze czyli błonnik: dużó warzyw, surówek, owoce stres też może powodować zaparcia nawykowe, grunt to się nei wstydzić wypróżniać gdy inni są w domu, lub w obcych toaletach jak Cię to krępuje możesz w domu włączać np muzykę lub telewizor by nie było słychać "odgłosów", mieć zawsze w toalecie odświeżacz powietrza, żel do wc, który użyjesz po "sprawie" w awaryjnych warunkach np gdy jesteś u kogoś i krępuje Cię że możesz zostawić "zapaszek" w łazience.... zapal po wszystkim zapałkę, zapach palącej sie siarki niweluje zapachy

Gość autorka tego topikuuuuuuu
to jest raczej na takiej zasadzie ze sie stresuje i denerwuje "czy mi sie zechce" ?? i chyba stad problemy :( wiem ze to glupie