Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa mammmma

co zrobic zeby mieć więcej pokarmu w piersiach?

Polecane posty

Gość nowa mammmma

pije herbate z hippa i bawarke ale to jeszcze mało:(

Gość ilejkaaaa
własnie wczoraj zanikł mi pokarm, myslałam, że się załamię bo bardzo chciałam karmić piersią, przyszła do mnie położna i powiedziała, że na zwiększenie pokarmu trzeba dużo pić, nie wody bo przelatuje i niewiele daje, tylko herbatek na laktacje i rumiankową. Zaparzam sobie dzbanek herbaty z jednej saszetki i piję, dziennie to ze 3-4 takie pękną! I dzisiaj na nowo mam pokarm w piersiach!! Czuję jakby ktoś mi szpilki wbijal w piersi także wiem, że mleczko się produkuje:) Dużo pij i będzie ok!

Gość krasnoludki2
to musisz jak najczęściej odciągać mleczko im więcej odciągniesz tym więcej pokarmu sie pojawi

Gość dobra jest o dziwo
kawa inka, poz tym herbatki i ziółka na laktację

Gość zyrafa-dluga
po pierwsze - regularnie i długo przystawiać dziecko po drugie - pić 2,5 - 3 litry płynów dziennie, najlepiej szklankę przed każdym karmieniem po trzecie - pij ziółka na laktację: malina, pokrzywa zwyczajna po czwarte - uwierz w siebie, ponieważ laktacja zaczyna się w głowie :) pozdrawiam! www.porady-poloznej.pl

Gość Pytajaca mama
ja slyszalam ze szampan pobudza laktacje ale oczywiscie nie duzo i nie czesto:)

Gość gość
Na laktację pomaga herbatka lactosan. Jest ziołowa, więc bezpieczna, ma fajny smak i do tego naprawdę skutecznie pobudza laktację

Gość gość
A moj ginekolog powiedzial mi ze jesli bede miec problemy z laktacja to zebym wypila najslabsze piwo. Nie wiem, nie probowalam na sobie bo nie mialam takiej potrzeby ale cos w tym musi byc... W niektorych belgijskich szpitalach sa automaty z piwem dla matek karmiacych

Gość gość
Masuj tez piersi. To wszystko siedzi w głowie. Mysl pozytywnie będę karmić będę karmic.... i odciągaj pokarm laktayorem mimo że może słabo lecieć trzeba he pobudzać

Gość gość
Idź na pole jedz trawę

Gość Kasiaosik
Polecam piwo ciemne karmi

Gość gość
Musisz po prostu jeść dobre wysokiej jakości jedzenie. Siostra po tym jak zjadła rosół z dobrej kury z chowu, dobry obiad mięsny ze świeżego mięsa, do tego duzo warzyw i od razu pokarm sie pojawiał.