Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość p.p.

pomocy zgubilam pigulke

Polecane posty

Gość p.p.

biore jasmin.wypadla mi w autobusie i juz nie znalazlam.czy moge raz wziac diane zamiennie bo jasminu nie mam nowego opakowania.

Gość Elżbieta Batory**
watpie, maja troche inny skład i ilosc hormonow, nie kombinuj poprostu pomysl o innym zabezpieczeniu do konca tego opakowania

Gość boze......
jezeli nadal masz listek to po prostu wez kolejna i dostaniesz okres jeden dzien wczesniej , zaden dramat...a jezeli nie masz, nie bierz innej bo Diana to nie tabletki anty tylko skutek uboczny to ze blokuje owulacje ale jest na poprawe cery, to nie tabletki anty, zreszta diana to G...kazdy porządny lekarz Ci to powie i odradzi.....

Gość zwyczajnaniezwyczajnaja
też tak myślę. nie kombinuj z łączeniem pigułek pod żadnym pozorem. Zabezpieczaj się do końca opakowania i jakiś czas po, chyba że masz recepte na jasmin to lec wykup i weź już z nowego opakowania.

cooooooo? jak niby ma dostac okres dzien wczesniej? tak po prostu? przeciez tak nie mozna.

nie znam jasmin ale jezeli one wszystkie maja taki sam sklad to wez kolejna i dokladnie jak pisala poprzedniczka.. po prostu dostaniesz okres dzien wczesniej i dzien wczesniej zaczniesz nowe opakowanie. i nie mieszaj z innymi. dobrze Ci radza

albo wiesz co, nie sluchaj zadnej z nas,bo nie wiadomo która ma racje i czy jest na tyle kompetentna by doradzac. -ja nie jestem. zadzwon do swojego ginekologa (jesli prywatnie), jesli nie zadzwon do jakiegos innego prywatnego.

jak nie mozna? nie znam jasminu czy jak mu tam. ale jak kiedys bralam harmonet i cilest to mozna bylo np. wziac jedna tabletke mniej i byl okres wczesniej albo np. jedna dwie tabletki wiecej by przeciagnac okres na pozniej. z raz chyba tak zrobilam ale mialam kolezanke ktorej sie to czesciej zdarzalo (a to nie chciala na sylwestra okresu, a to na wyjazd na wakacje itd.)

jenyy. mozna wziąc 2 opakowania naraz!,jesli nie chce sie miec okresu w danym tygodniu z powodu np. wyjazdu. Ale zeby brac 20 tabletek zmiast 21 i miec przerwe wczesniej-pierwsze slysze i takiej informacji w ulotce nie ma.

każda pigułka jest inna. inna jest yasmin, inna yasminelle a jeszcze inna harmonet. nie mozna brac sobie raz z tego opakowania,raz z tego. autorko- dzwon do jakiegos ginekologa.

Gość Elżbieta Batory**
brłam jasmin, kazda ma taki sam skład

Gość p.p.
dzieki dziewczyny.ale juz wzielam 1diane.bo pisalam a nikt nie odpisywal.mam nadzieje ze wszstko bedzie o.k.tylko tyle mi zostalo

ehh i pozniej dziwia sie,że mają skutki uboczne albo zachodzą w ciąże. ja stanęłabym na głowie,żeby zasięgnąc porady lekarza.

Gość boze......
TO CHYBA NORMALNE ZE JAK MASZ JEDNA TABLETKE MNIEJ TO KONCZYSZ BRANIE JEDEN DZIEN WCZESNIEJ JESLI NIE MASZ TEJ JEDEN TABLETKI, W ZWIAZKU Z TYM OKRES MOZESZ DOSTAC JEDEN DZIEN WCZESNIEJ BO PRZY TABNLETKACH DOSTAJE SIE NORMLNIE CO DO DNIA, NIE ZAWSZE ALE PRZEWAZNIE. To zaden problem ani dramat , potem biezesz po 7 dniach nowe opakwanie.

boze.....- a skąd masz taką informację? z ulotki,czy może od ginekologa? po to masz 21 tabletek i 7-dniową przerwę-aby tego nie zmieniac.

Gość boze......
ALE nie powinnas brac Diany, tyle na ten temat.

Gość Elżbieta Batory**
odpowiedz miałas po chwili, a co tam dla mnie to i dropsy bierz :P

Gość boze......
nie wolno brac Diany jako zamiennika, po Jasmin, Cilest,Mecilon, ma taki sam sklad, ale nie DIANA ......!!!!!!!!!Mozna wydluzac lub skarac cykle jesli jest to konieczne! ale warto sie zabezpieczyc dodatkowo przy skracaniu.

no nie powinna,nie powinna, zrobiła najgłupszą rzecz z mozliwych. tak to jest jak się tratkuje tabletki jak cukierki. Nie zdziwiłabym się,jakby po jakims czasie pojawił się post" "pomocy! czy jestem w ciąży?"

ja w ulotce wyczytałam tylko o tym,że można nie robic w ogóle przerwy. O tym skracaniu z 21 dni na np. 20 nic nie słyszałam,ani w ulotce nie przeczytałam, od ginekologa też tego nie usłyszałam więc póki co mam odmienne zdanie ,ale na pewno zapytam ginekologa.

Gość boze......
a czytasz ulotki????mozna regulowac cykle tabletkami w wyjatkowych sytuacjach, nie co miesiac ale w wyjatkowych, czytaj ulotki , kazdy ginekolog Ci to powie, ale trzeba powtrazam trzeba sie dodatkow zabezpieczac.

no można regulowac cykle nie robiąc przerwy!!!!!! a nie skracając sobie do 15 dni.

Gość boze......
ale masz prawde, ze zaraz bedziemy jej doradzac na topiku, o rany jestem w ciazy ;-)

Gość p.p.
nie mialam po chwili.pierwszy raz pisalam pod tematem diana jasmin.ale nikt nie odpisal.potem napisalam zeby poznac czyjas opinie.ale juz za pozno.no ale odpisalyscie.dzieki pozdrawiam.i ie moge zadzwonic do ginekologa.mieszkam za granica.moze jutro popytam dziewczyn w pracy a jak cos bedzie nie tak-pojde do lekarza.

ale ja jej nie pisalam zeby mieszala z harmonetem :D w sumie to masz racje, ja tez nigdy nie bralam mniej niz 21. ale wiecej wiem ze mozna. :) najlepiej by bylo wziac kolejna i po prostu dokupic kolejne opakowanie by dobrac do 21. zawsze to dodatkowe tabletki w razie gdyby sie znowu pogubily jakies w autobusie. jak wzielas inna to teraz na Twoim miejscu zabezpieczalabym sie do konca cyklu bo srednio wierze w to ze utrzymana zostala ciaglosc.

Gość boze......
zabezpiecz sie !do nastepnego opakowania.

Gość boze......
ja zawsze mialam jedno takie dyzurne opakowanie, w razie czego ;-), jak sie pogubily.

przestudiowałam teraz fragmenty o skracaniu miesiączki lub jej opóźnieniu. I-można przesunąc miesiączkę biorąc pod rzad 2 blistry nie robiąc przerwy - można skrócic, np, jeśli dzień bez tabletek rozpoczyna się w piątek (1 dzień przerwy, a chce sie zmienic dzien na wtorek (3 dni wczesniej) trzeba rozpoczac nowy blister 3 dni wczesniej niz zwykle----> czyli skrócic OKRES o kilka dni. 21-cyklu brania tabletek nie można regulowac. Takiej informacji przynajmniej nie ma,.

mozna czy n ie mozna skracac, najlepiej by zrobila jakby wziela kolejna tabletke i utrzymala ciaglosc i wtedy moglaby jutro czy w ciagu kilku dni isc do gina i ewentualnie wykupic dodatkowe opakowanie dla tej jednej tabletki. ale teraz juz po ptakach. stosuj dodatkowe zabezpieczenie chyba ze naprawde chcesz zakladac topik jak to mozliwe ze jestem w ciazy