Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cindirellllla

no to mamy problem...

Polecane posty

Gość cindirellllla

temat jakich pewnie wiele na tym forum otóż podczas stosunku (dzisiaj w nocy) pękła gumka, wytrysk był na zewnątrz, to był drui raz w przeciągu godziny (;p) no i zaczynam fiksować, bo niby nie było wytrysku w środku, bo niby w ciąże tak łatwo zajść nie idzie znowu jakby sie wydawało, niby za drugim razem wytrysk jest słabszy i plemniki też... czy lekarz pierwszego kontaktu zapisze recepte na postinor? mam podstawy żeby się denerwować??

Gość rtert
tak przepisze... ale nie bierz tego gowna... poniej po nim problemy

słyszalam ze postinor jest wycofany. ale lekarz pierwszego kontaktu nie przepisze Ci, przynjamniej mi nie chciał...

a ile masz lat ? bo czasem przepisują.. ale lepiej wybrać się na Izbe przyjęc do ginekologa..szybko i bez problemów;)

Gość cindirellllla
dlaczego wycofany? jest jakiś inny lek "po" wydawało mi się że jestem bardziej rozważna i spokojna z natury a teraz wieczorem zaczynają mnie dopadać czarne scenariusze...

Gość cindirellllla
mam 22 lata

jest wiele, lecz nie jestem w stanie wymienic teraz ich nazw. mozliwe ze sie mysle co do postinora..powtarzam, że tylko to slyszalam tak więc to nie jest pewne w 100 %

postinor wycofany? od kiedy?:P zawsze jest jeszcze escapelle. Tylko licz się ze skutkami ubocznymi jeżeli chcesz to zażyć

a to mysle ze przepisze Ci, choc czasem upierają sie, ze trzeba isc do ginekologa bo jak beda skutki uboczne to oni bedą mieli źle. ale warto spróbowac;)

a co do przepisania to zależy od lekarza... niby ma obowiązek przepisać, ale nie zawsze przepisują:O poza tym skuteczność takich tabletek maleje z czasem

Gość cindirellllla
uhmm... no to już sama nie wiem... z jednej strony wydaje mi się że to nie jest takie łatwe zajść w ciążę a z drugiej mam taką obawę że mogło się przytrafić... fatalnie stresująca sytuacja dziękuję za podpowiedzi

Gość kot w kozakach
nie wiem nad czym sie dziewczyno zastanawiasz jak to pewna ciaza smigaj do lekarza!

Gość cindirellllla
to mam jeszcze jedne pytanie, bo przeglądam forum ale nie widze konkretnej odpowiedzi... dni płodne wg kalkulatora wyszły mi między 22 a 30 grudnia, jest więc szansa że ostatnie dni płodne są słabsze?

ufaj kalkulatorom...:O nie lepiej się obserwować? zależy na jakiej zasadzie kalkulator wylicza dni płodne... masz regularny cykl?

Gość jeśli nie pierwszego kontaktu
...to poszukaj sobie lekarza na www.wpadka.pl Ja raz skorzystalam z uslug jednej z wymienionych tam p. doktor. Bylo to w niedziele i byla bardzo mila! I dostalam recepte na escapelle i jeszcze mi wskazala w ktrej aptece najtaniej ;) I jeśli o mnie chodzi nie miałam ŻADNYCH skutków ubocznych! Aczkolwiek wolałabym już nie być więcej w takiej sytuacji jak wtedy.... ;)

Gość cindirellllla
z obserwacją to wygląda tak, że aktualnie mam etap suchości, cykle co 29 dni... kalkulator to chyba wynik fiksowania :P

Gość cindirellllla
19-sty dzien cyklu Sleeping Sun, podziwiam Twoją cierpliwość do takich pytań i dziękuję równocześnie ;)

no to nie masz się czym martwić. Jeżeli masz zawsze regularne cykle i w tym cyklu się nic nie przestawiało to są to zdecydowanie Twoje dni nie płodne. Do tego był to stosunek przerywany więc nie ma szans na ciążę

Gość cindirellllla
nie chce za bardzo brać tego środka "po", ale im bardziej mi się fiksowalo tym bardziej układałam plan dnia z uwzględnieniem wizyty u lekarza; dotychczas byłam zdania że gumki wystarczają, ale po ostatniej nocy chyba się przekonam do tabletek no i kupie sobie jutro test, tak dla uspokojenia albo rozenznania w sytuacji

Gość cindirellllla
dopiero 2 tygodnie? ajć, do tego czasu to mogę okres dostać :P hmmm... no to chyba zostaje mi siła perswazji i wmówienia sobie że nic sie nie stało

Gość zgadza sie ze..
postinor juz wycofali ale jest nowy lek Escapelle, ktry moze przepisac ci kazdy lekarz.... koszt okolo 65zl. ino wazny aby przyjac jak najszybciej.

tak dla uspokojenia: "Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia"

nic sie nie martw :) zeby zajsc w ciazy musi dojsc do wytrysku w Tobie.... bajki o jednym plemniku zapladniajacym sa zalosne i na nie nie patrz. na miliardy plemnikow tylko jeden jest \"zdrowy\", no chyba ze masz az takiego pecha i ten jeden jedyny dostal sie do Ciebie ;P;P;P a te tabletki to ostatecznosc do naprawde powaznych zagrazajacych sytuacji. Moja przyjaciolka wziela postinor 2 lata temu i przez nie ciagle ma zapalenie jajnikow, problemy z macica, i najgorzej grzybice macicy ;| straszne!

Gość cindirellllla
Sleeping Sun, dziękuję :) fajna jesteś ;) nie chcę się czarować ani oszukiwać, ale uspokojenie się przyda :)

Gość anik...
Zgadza sie ze preejakulat prawdopodobnie zawiera uposledzone plemniki niezdolne do zapłodnienia w bardzo małych ilosciach ale trzeba pamietac ze moga sie w nim znajdowac takze plemniki z poprzedniego wytrysku. Pisałas ze to był wasz drugi stosunek w ciagu godziny. Tak czy inaczej ja tez uwazam ze masz małe sznase na wpadke

Gość a moja przyjaciolka mowila
nie tak calkiem male szanse na wpadke ja bym radzila raczej isc po postinor przeciez gumka pekla

Gość do a moja przyjaciolka
nie strasz i nie histeryzuj tak, dziewczyny wyżej mają rację, nie musi sie obawiać wpadki