lalaa18 0 Napisano Grudzień 30, 2008 yasmielle to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne .. i właśnie kończe pierwsze opakowanie.. i mam pytanie czy mogę nie robić 7 dniowej przerwy ? i brać nastepne opakowanie do końca? prosze o rade :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesolutka 0 Napisano Grudzień 30, 2008 ogolnie mozna tak robic tylko nie wiem czy na samym poczatku brania tabletek jest to wskazane. ja bym nie ryzykowala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czajka 1 Napisano Grudzień 30, 2008 A dlaczego nie chcesz robić przerwy? To pierwsze opakowanie, trochę za wcześnie na to, jeszcze nie za bardzo wiesz jak Twój organizm toleruje pigułki, a już chcesz bez przerwy? Ja tak bym nie zrobiła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lalaa18 0 Napisano Grudzień 31, 2008 nie chce przerwy bo nie chce okresu akurat teraz.. jutro sylweste... i przez całe 21 mam plamienie ;/ tzn miałam 6 dni normalnie okres a pozniej plamienie .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyyy Napisano Grudzień 31, 2008 teoretycznie możesz. nic w ulotce nie jest napisane,że pominięcie okresu ( wzięcie 2 blistrów naraz bez krwawienia) nie jest wskazane przy pierwszym opakowaniu. Takiej informacji nie ma,więc chyba mozna. aczkolwiek na chłopski rozum- organizm musi się przyzwyczaic..a nie odrazu byc atakowanym dwoma opakowaniami naraz. Cięzko powiedziec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dobrze radza tu wszystkie Napisano Grudzień 31, 2008 przeciez na okres masz 7 dni wiec pewnie w pierwszy dzien przerwy okresu nie dostaniesz, a plamienie i tak masz, a dodatkowo plamienie oznacza ze twoj organizm nie przyzwyczail sie jeszcze do tabletek, wiec przerwa jest wskazana ta 7 dnio, lepiej sobie nie mieszaj w organizmie i zrob ta przerwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lalaa18 0 Napisano Grudzień 31, 2008 aa czy mimo moich plamień przez te 7 dni będę chroniona przed ciążą ? czy może użyć jakiś dodatkowych zabezpieczeń ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czajka 1 Napisano Styczeń 2, 2009 Szkoda, że o tym plamieniu nie napisałaś od razu. Teraz już termin minął i zrobiłaś jak uważałaś, ale w przypadku plamień, przez całe opakowanie, trzeba zrobić przerwę, będzie krwawienie z odstawienia, a potem najprawdopodobniej skończą się plamienia, jak pociągniesz drugie opakowanie bez przerwy, to i plamienia przeciągną Ci się na drugie opakowanie. Jak długo chcesz plamić??? Pomimo plamień jesteś chroniona przez 7 dni przerwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach