Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina -----

rozwarcie na palec

Polecane posty

Gość paulina -----

Witam!jestem w 34 tyg ciąży,w trakcie badania lekarz stwierdził ze mam już rozwarcie na palec...przepisał luteine 3 razy na dobę i odpoczynek.Ostatnio mam problemy z hemoroidami,wzdęciami, napina mi się brzuch:( Lekarz stwierdził, że te napięcia spowodowały te rozwarcie.... W związku z tym mam pytanie, czy któraś z Was miała też wcześniej rozwarcie a dochodziła do terminu?Proszę o opinie

Gość wypowiem się
ja też tak miałam-urodziłam w terminie

Gość emiiiiiiiiiiiiiiiii
ja tez mialam rozwarcie na 1 palec juz w piatym mieciacu ciazy. a urodzilam po terminie i to jeszcze mialam porod wywolywany dzidzius wcale sie nie spieszyl na swiat :)

Gość paulina -----
ja się trochę wystraszyłam:)a jak z brzuchem,twardnął Wam czasem?

Gość basia4379
brzuch może twardnąć z 10-12 razy na dobe gorzej gdy te skurcze występują o wiele częściej u mnie 3 tyg temu takie skurcze występowały co 15 min i pojechałam do szpitala tam zostawili mnie na obserwacji i teraz biore fenoterol

Gość dokładnie tak m iałam
wzdęcia, gazy bardzo bolesne napinania brzucha. Praktycznie nie mogłam spać, a rozwarcie 2cm. teraz jestem w 39tc i nic się nie dzieje. Wcześniej kazali brać magnez na rozkurczenie, teraz czekam już na swoją dzidzie. Byłam z tymi bólami w szpitalu dwa dni, na szczęście ktg nie wykazało skurczy, jak się okazało to mały tak napiera na jelita co powoduje te bóle. Trzymaj się, odpoczywaj, nie stój za długo, nie przemęczaj się, jak najrzadziej jedź samochodem. I przede wszystkim jedz lekkostrawne posiłki!! Będzie dobrze!

Gość paulina -----
dzięki,ja właśnie w poniedziałek wyszłam ze szpitala,na ktg wychodziły napięcie i mam brać luteine 3 razy na dobę,magnez podawali mi w kroplówce. Staram się jak najwięcej leżeć,mam nadzieje te napięcia miną

Gość emiiiiiiiiiiiiiii
brzuch mi tez twardnial nawet przez tydzien lerzalam w szpitalu ale praktycznie nic mi nie robili tylko tak na obserwacji. a dzidzius po terminie sie urodzil :)

Ja miałam rozwarcie na palec od 33 tc, urodziłam w 39 tc, więc o czasie. Będzie dobrze, nie stresuj się!!

Gość paulina -----
dziękuje za pocieszenie:) muszę przestać o tym myśleć,bo stres to najgorsze co może być.a jak jest granica,że można już bezpiecznie rodzić : 37-38 tydzień?

Gość emiiiiiiiiiiiiiii
podobno dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po terminie to jest ok. ale ze mna rodzila dziewczyna byla w 36 tygodniu ciazy i tez wszystko bylo w porzadku. urodzila zdrowa dziewczynke wazyla 2250 i nawet nie lezala w inkubatorze obie wyszly ze szpitala na 4 dobe i mam z nimi ciagle kontakt ( w koncu to ma byc moja synowa :)) i malutka sie rozwija doskonale i jest zdrowa dzieczynka :)

Gość paulina -----
aha, ja mam jeszcze tak, że mała nie ma jeszcze położenia główkowego, ale lekarz mówi ze jeszcze zdąży się obrócić..masa ciała na usg nie wychodzi też za duża - bo 2000g

Gość emiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
moze sie obrocic a moze nie przeciez zdazaja sie porody posladkowe moj synek juz w piatym miesiacu byl glowa w dol ale nic sie nie martw jestes pod opieka lekarza i z pewnoscia wszystko bedzie dobrze :)

Paulina, spokojnie. Nie stresuj się. Tak jak Ci pisałam wcześniej, miałam rozwarcie, skórcze wychodziły na każdnym KTG, więc brałam fenoterol i końskie dawki magnezu i skończyło się wszystko dobrze. Mój synek też długo nie był obrócony główką w dół, ale koniec końców obrócił się. Poród był szybki, nic złego się nie stało. Jak poczytasz więcej topików ciążowych, to zobaczysz, że masa dziewczyn ma wcześnie skurcze, rozwarcia itd. i najczęściej jeśli się oszczędzają to dzieciątka są donoszone. Uszy do góry!!

Gość paulina -----
dziękuje Wam za pocieszenie:)już jestem spokojniejsza, po prostu to moja pierwsza ciąża i czasem panikuje;))