Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kurde no

jak to w koncu jest z opieką nad chorym dzieckiem na urlopie??

Polecane posty

przerywa czy nie przerywa?? pytam bo moja corka jest chora a ja zamiast sie poprosic o opieke lekarki to wykorzystuje bezsensu urlop wypoczynkowy doradzcie

Gość urlop wypoczynkowy
przerywa na pewno, nie wiem jak jest z macierzynskim czy wychowawczym. a jesli chodzi o opieke nad dzieckiem to w ciagu roku przysluguja tylko 2 dni jesli sie nie myle? i to pod warunkiem ze np twoj maz wczesniej z tego nie korzystal.... chyba lepiej wziac L4 na dziecko od lekarza.

Co za bzdury !!! opieka nad chorym dzieckeim nie przerywa Twojego urlopu bo jedno nie wyklucza drugiego popatrzecie w kodeksie pracy a potem piszcie tak samo nie przerywa macierzyńskeigo ani wychowawczego . Masz prawo(na równei z meżem ) do 60 dni opieki nad dzieckiem w ciagu roku a te dwa dni dodatkowe to zupełnie co innego (opieka nad zdrowym dzieckiem)

wiem ale zawsze mozna z urlopu zrezygnowac, wrocic niby do pracy ale przedstawiic opieke czy L4 od lekarza. I urlop wykorzystac w terminie pozniejszym. Gadalam z lekarzem.

no jasne że można przerwać tylko pytałaś czy przerwa wiec piszę że nie przerywa a tak wogóle to skoro wiesz to po co pytasz......

Nie wiem jak to jest ze zwolnieniem na dziecko, ale jak ty zachorujesz w trakcie urlopu, to zostaje on przerwany i możesz albo wykorzystać go po chorobie, albo w zupełnie innym terminie.

tak zgadzam się z wpisem wyżej jesli Ty zachorujesz i dostaneisz od lekarza l4 automatycznie przerywa ono urlop ale inaczej jets gdy masz zwolnienie na dziecko