Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alalokita

dylemat... jak malowac brązowe oczy?? do rozowej bluzki?

Polecane posty

też mam brązowe i maluję w następujący sposób:na całą powiekę,do brwi nakladam perłowy cień(ale w minimalnej ilości!! on ma tylko optycznie powiększyć oko) następnie do załamania powieki nakladam jasnobrązowy cień(razem z załamaniem),ten sam cień nakladam na dolną powiekę,pod linią rzęs,od kącika oka do połowy.Później szary cien nakladam na dolną powiekę,od połowy do konca i na górnej powiece w załamaniu-potem delikatnie go rozprowadzam palcem tak by przy otwarciu oka nie widać było momentu łączenia się jasnobrązowego z szarym.Do tego na dolną i górną powiekę,na linii rzęs nakladam kredkę do oczu,potem tusz i wg mnie wyglądam ok:) i nie daj sobie wmówić że masz użyć różowego cienia!!

patriszja88- ale ona nie pisze o tym, że ma pomalować oczy różowym cieniem.... Do różowej bluzki- może fiolet? Bardzo ładnie wygląda przy brązowych oczkach, a i ładnie będzie sie komponował z różem, bo to ta sama gama kolorystyczna. Nie wiem, w jakim odcieniu jest ta bluzka, ale wybór fioletowych cieni masz ogromny- począwszy od delikatnych, matowuch liliowych, wrzosowych, kończąc na filetach biskupich wpadających w granat, bordto itd. Rodzaj makijażu zależy od twoich zdolności i od tego, jaki efekt chcesz osiągnąć- jeżeli to ma być delikatny, proponowałanym lilię matową, górną powiekę zaznaczyć eyelinerem bądź kredką i troszkę podkreślic dolną linię rzęs, oczywiście nałożyć tusz. Policzki możesz zaznaczyć różem :) Jeżeli mocniejszy- to smokey eyes, fiolet śliwkowy możesz połączyć z szarym, złotym, srebrnym, czarnym :)

Gość nyjyjshjksf
dziekuje... jestescie kochane ...