Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dig

tyko fotograf czy tez kamerzysta?

Polecane posty

my mielismy i fotografa i kamerzyste...nie zalujemy powiem Ci do zdjec sie czesto wraca wiadomo...ale do plyty tez lubimy wrocic ..wlaczyc czasami i wspomniec jak to bylo ..:)... dla mnie warto zainwestowac w obie usługi:)..pozdrawiam i powodzenia

Gość dig
dzieki imili 86, jeszcze sie zastanowie

Gość dig
aha..szczesliwego nowego roku..powodzenia rowniez

Gość 2600 zł
my mamy tylko fotografa :)

Gość mama dobra rada
tylko fotograf ... Pamieta sie wtedy tylko miłe rzeczy ;) a oglądanie zapitych wujków, podpite tancujące ciotki i żenujące wyczyny innych gości z podkładem weselnej muzyczki to kicha :o Znajomi mieli kamerzyste - aż żal ten film oglądać... a zwłaszcza jak krecił wszystko :o łącznie z makijażem młodej i butami młodego ( niewspominając w/w )

Gość a ja mam taki
ja mam łacznie fotografa i kamerzyste razem mnie to troche kosztuje ale w koncu jedyny taki dzien :)

Gość doo mama dobra rada
To po chl;ere zapraszasz ciotki i wujków jak potem nie chcesz ich ogladac na płycie twoj komentarz jest beznadziejny!!! Nie konicznie na płycie sa nagrane jakies nieprzyjemne rzeczy, my mamy super płytke z wesela i wszystkim polecam fajnie potem powspominac.

no dokladnie po co ich zapraszac jak nie chcesz ich ogladac..poza tym wspolczuje jak masz rodzine ktora upija sie jakby wodki w zyciu nie widzieli ja nie mialam takich problemow...a po to jest wesele zeby ktos potanczyl sobie i pobawil a nie siedzial za stolem bo szanowna panna mloda nie chce pozniej tancujacych gosci ogladac na plycie buhaha... nie bierz zespolu tylko skrzypaczke bynajmniej nie beda tanczyc w rytm grajacego zespollu ...a najlepiej w ogole nie rob wesela i nie zapraszaj nikogo nie bedziesz miala takich problemow...

Gość mama dobra rada
heh... to nie była moja rodzina ... nawet nie moje wesele ale miałam tą wątpliwą przyjemność oglądania tego z płtyty :o ps. panstwo młodzi tez byli przekonani ze filmik jest super - Ci co go oglądali juz nie :P

My mamy kamerzyste, a fotograf tylko do konca ceremoni slubnej pozniej kamerzysta robi zdjęcia bierze 1-zł za zdjecie heheh chcemy ok 100 zdjęc z wesela razem z wywolaniem wyniesie nas to ok 300zł, a fotografowi zeby został musielibysmy zaplacic 500zł wiecej wiec 200 stówy zostaja w kieszeni :)

Gość miskaaaaab
ja rezygnuje z kamerzysty bo mam wielki nos, a na zdjeciu to sie ustawie jak chce, albo zabronie fotografowi robic mi zdjecia z profilu... chce miec tylko mile wspomnienia:P

Gość inek
my mielismy to i to tyle ze zdjęcia tylko w plenerze i tydz po ślubie.

u nas będzie i fotograf i kamerzysta - standard. kamerzysta od przygotowan do 2 w nocy, a fotograf od Kosciola do poprawin. Video jest dla nas zywa forma zdjecia i zawsze jest w filmie wiecej emocji, a zdjecie to tylko zdjecie i mysle, ze razem z filmem tworza calosc:)

Gość bez pomocy
my mamy samego fotografa ale z tego względu że wolimy zainwestować w kogoś kto naprawdę potrafi robić zdjęcia a tacy niestety są strasznie drodzy:(

A ja jestem zdania, że jak najwięcej pamiątek ze ślubu tym lepiej. Bo coż zostanie nam po tym pięknym dniu? Tyle przygotowań, tyle kasy na wszystko, a zostają tylko wspomnienia, zdjęcia i wideo. I jeszcze jedna zaleta wideo, tylko na filmie usłyszysz jak grała wasza kapela, jak przysięgaliście sobie miłość , wierność.. usłyszysz życzenia bliskich... Ja będę mieć profesjonalne zdjęcia i profesjonale video. Zainwestowaliśmy w to kupę kasy, ale wiem że nie będę żałować.

Gość nat.toy
Ja uważam że film to już zbytnia przesada... Na filmie nie zawsze dobrze się wygląda, a na zdjęciach to zawsze... nooo czasami zdarzają się wyjątki... Moim zdaniem najlepsze są zdjęcia w plenerze... http://www.zletrafiles.pl/galeria,3258.html,51 he he

my bedziemy miec fotografa, ktory robi profesjonalne zdjecia reportazowo - artystyczne ;) od przygotowan do otrzepin, pozniej kolejna sesja plenerowa w innym dniu. Do tego bedziemy miec jeszcze pare fotografow, ktorzy zrobia tez nam juz sama sesje poslubna bardziej nastawiona na panne mloda ;) do tego kamerzyste na slub i wesele.. bedzie nas to troche kosztowalo, w sumie poza sala najwiekszy wydatek, ale warto, bo slub sie ma tylko jednen i naprawde warto zainwestowac by miec te najlepsze chwile uwiecznione na zdjeciach i video :)

Gość to juz jest smieszne....
Panowie fotografowie przestańcie się w głupi sposób reklamować. Taka reklama tutaj bardziej szkodzi niż pomaga. ..taka jedna mała wredna... nie śmieszne jest to co piszesz ale radzę Ci abyś na ślubie miała przynajmniej czterech fotografów i cztery kamery. To dopiero będzie piękny ślub. No i koniecznie podaj namiary na tych fotografów.

sunflowerka- jak to co zostanie po tym dniu? to Ty bierzesz slub po to zeby miec z niego zdjecia i film? Twoja wypowiedz mnie powaliła. My mamy tylko fotografa, bo filmu potem i tak nikt ogladac nie bedzie, na czele z nami zreszta. Filmy z wesela jakie ogladalam to byla zwykle kompletna porazka- zbitek najbardziej kompromitujacych (choc moze dla niektorych to zabawne) wydarzen dnia. Rewelka :/

Gość Pokag
i fotograf i kamerzysta;) Nie jest to podstawą bez której nie może się odbyć uroczeystość, ale miło potem uwiecznia chwile takie jak ślub;)

Kasiasek ślub slubem, wiadomo po co sie go bierze (choc pewnie rozne są powody, ale nie o tym ten wątek) Mi chodziło o wydarzenie, wesele, o wszystko co sklada sie na ten dzien. Chcę mieć to wszystko upamietnione na maxa. Bo tak jak napisalam, potem zostają już tylko wspomnienia, taki dzien sie wiecej nie potorzy. Chce zatrzymac jak najwięcej emocji, które będą towrzyszyc mi w tym dniu. co do filmow... Wiesz widziałam bardzo rożne. Jedne straszne, tandetne...Ale są też i tacy ludzie, ktorzy potrafią zrobić z filmu ślubnego arcydzieło. I super , że tacy są! Super, że takich znalazłam! A ty to chyba zazdrosna jesteś. Czepiasz sie nie wiadomo o co.

Gość dettox
przewaznie film oglada sie raz,pozniej malo kto juz go oglada.taka jest prawda.

Gość MARCUS
1/ Profesjonalnie zrealizowany film z wesela ok. 1.5-2h z jednej kamery koszt ok. 1.700zł w górę. 2/ Film z wesela z floatcmamem, flycamem - urządzenie do stabilizacji drgań kamery - koszt ok. 2.500zł-3.000zł. 3/ Film z wesela - 2-3 kamery, floatcam, kran filmowy - cena od 3.000 do 5.000zł To tyle jezeli chodzi o Sląsk.... Pozdro Marcus http://www.videobeta.com/

nie znosimy oglądać filmów z wesel i z pewnością nie będziemy cierpieć z powodu braku tej pamiątki. zdjęcia ślubne w zupełności nam wystarczą, tym bardziej, że mamy super fotografów :) niestety, 3/4 filmów z wesel jest kiczowatych, nakręconych w fatalnej jakości, a ludzie oglądają je tylko po to żeby komentować i krytykować parę młodą i gości...

Jeżeli chodzi o foto i filmowaca najlepiej jak jest jeden i drugi. Inne wrażenie wywołuje film a inne zdjęcia, prawda jest taka że to właśnie pamiątka na całe życie, to dokumentacja uroczystości która wam zostanie na zawsze, jeżeli jest dobry filmowiec to wie że zapitych gości i innych nieprzyzwoitych scenek się nie daje do filmu, to samo tyczy się fotografii ma być ładne i miłe, no chyba że młodzi na wstępie zaznaczyli że chcą wszystko jak leci bez ubarwiania. Dobra rada dla przyszłych młodych par nie rezygnujcie z ALBUMU (np dla oszczędności) to najładniejsza pamiątka ślubu. ps. wolne terminy 2009 foto ślubne 25 ujęć gratis za zgode na umieszczenie zdjęć na moim portfolio. TEREN DZIAŁANIA malopolska śląsk tychy pszczyna zator wadowice i okolice KONTAKT: nowafotografia@wp.pl

wiecie ja na poczatku nei chcialam kamerzysty, bo po co przeciez będą zdjęcia. Ale jak bylam u mojego meza bratowej i obejzalysmy ich slub i wesele ona mówi ze z mezem tak co jakis czas srednio co rok sobie oglądają i przypominają smieszne wpadki i scenki z filmu i mimo ze sa juz 9lat po slubie i tak rozmawialysmy i ona mnie namowila na tego kamerzyste i etraz zupelnie nei zaluje:)

Bardzo dużo zależy od poziomu i podejścia kamerzysty. Według mnie czterogodzinny tasiemiec z wesela jest nie do obejrzenia nawet raz na rok. Mi bardzo podobają się krótkie, na wzór reportaży telewizyjnych, filmy z wesel. Krótko, zwięźle i z humorem. Z jednej strony goście bez kamery zachowują się bardziej swobodnie, z drugiej, ten dzień jest tylko raz w życiu;)

Gość dettox
zauwazylem ze ogladajac taki film,raczej patrzy sie na te rozne wpadki,co nie zawsze moze byc przyjemne dla nie ktorych.