Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto sie zna na monetach

Inwestcyja w monety pomocy!!!

Polecane posty

kto pyta nie błądzi. Mój plan jest taki: - kupować srebrne monety po jednej sztuce każdej emisji i te z lat wcześniejszych (chyba że ceny kosmiczne są) - nie sprzedawać tych monet za rok czy a pięć, ale trzymać je 30 lat (na emeryturze będę mógł je pchnąć) I teraz takie mam pytania: - czy srebrne monety w miarę upływu lat zyskują jeszcze bardziej? Pytanie pozornie głupie, ale ja pytam o ich wartość za 30 lat, tzn, czy one będą bardziej wartościowe niż np. 20 letnie albo 10 letnie? - i drugie pytanie czy mój plan ma sens Bardzo chetnie wysłucham wszystkich sugestii Z góry stokrotne dzięki

ej , nie ma tu nikogo kto by mi pomógł?

do trzech razy sztuka...

Gość dużo zależeć będzie
od cen srebra w przyszłości

Gość OK shatyn
Musisz obserwować rynek. Nie zawsze dobrze trafisz z zakupem. Ale pomysł jest dobry. Na pewno na tym nie stracisz . No chyba że ktoś ci jakieś g.. wciśnie. Kupuj katalogi, przeglądaj aukcje internetowe. Musisz się uczyć ciągle to tak jak z grą na giełdzie z tym że monety są bezpieczniejsze. :)

chcialbym do 50tki kupic łącznie 500 srebrnych monet. Po 50tce bede wyprzedwał te najstarsze i tak dalej. Ciekaw jestem. Cena srebra ceną srebra, ale jest jeszcze wartosc kolekcjonerska. Moneta Ag925 warta jest np. 51 złotych ,ale po roku juz na allegro jest po 400 zlotych, jak np. sokół wedrowny, choć są wahania, Ciekaw jestem ile te monety będa warte w 2039 roku.. Ktos się orientuje w inewstycjach długoterminowych w monetach?

Gość cala prawda o sylwestrze
jedno jest tylko ile sa warte, a drugie cz bedzie na nie kupiec.

Gość gość
Ceny niektórych srebrnych monet możesz sprawdzić na http://www.cenyzlota.info/srebrne-monety?mass=1oz . Ogólnie rzecz biorąc najdroższe będą monety, których wyszło mało. Zawsze musisz wziąć pod uwagę cenę samego materiału, niestety myślę że nikt nie jest w stanie przewidzieć cen złota czy srebra, które będą za 30 lat :)