Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diva la mi

Czy moge dac chrupki kukurydziane 8miesieczniakowi?

Polecane posty

Gość diva la mi

I czy biszkopty z LU tez moga byc??

Gość mikuska ki
Nie

Gość mama juleczki
mozesz dac i chrupki kukurydziane i biszkopty. tylko musisz pilnowac zeby dziecko za duzo do buzi nie wzielo. Moja niunia je chrupki juz od 6 miesiaca i bardzo je lubi.

Gość diva la mi
Dzieki:-) Bo wlasnie mam takiego meza,ktory boi sie czegolkolwiek mu podac.I co moge dawac takiemu malcowi jeszcze??Jak narazie je tylko obiadki ze sloiczkow,owoce ze sloiczkow i kaszke,ale te obiadki to toleruje tylko dla 4 miesieczniakow dla 8 mies sa wieksze grudki,ale on sie nimi dusi i wymiotuje

Gość XsniezynkaX
Mozesz sama zetrzec jabluszka i mu dac, serek homogenizowany tez spokojnie juz zje, rosolek, dla 8 miesiecznego dziecka menu jest juz dos spore.

Gość diva la mi
Bo wlasnie polozna mowila mi ,ze takie gotowanie jest nie takie calkiem lepsze jak sie mowi,mowila,ze jak sie choc troche za dlugo pogotuje to sie witaminy wygotuja,a takie gotowe danka sa jak najbardziej dobre

Gość no tak dziecku
nie mozna juz dac do jedzenia nic gotowego tylko wszystko trzeba robic samemu.:O

Nie mam nic przeciwko gotowym potrawom, też je moim dzieciom dawałam. Wygodne i szybkie, ale troche kosztuje. Potem robiłam swoje zupki i deserki, też dobre.

Gość kasiuuula lalala
Ja tez mysle ze powinnas dawac mu chrupki,biszkopty itp.A jesli chodzi o te obiadki o ktorych mowisz ze sie dusi ze sa za grube...mh...sprobuj mu podac to samo tylko zmiksowane.Czesto tak jest ze dzieci wypluwaja jak wyczuja inna konsystencje a moze poprostu jakis skladnik poprostu twojej dzidzi nie smakuje.Trudno to wyczuc.najlepiej sama zacznij gotowac i podawaj swojemu bobaskowi rozne rzeczy ktore moze juz jadac i sam przekonasz sie co mu smakuje.pamietaj tylko ze jesli podajesz pierwszy raz jakis skladnik to nie moze byc tego duzo bo na nowosc w zywieniu zoladek moze zle zareagowac i nie zniechecaj sie jesli za pierwszym razem zawartosc lyzeczki wyladuje na tobie a nie w zoladku bobaska:):):)