Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klara panikara

paniczny lęk przed ciążą - czy któraś z was tak ma?

Polecane posty

Gość klara panikara

jak sobie z nim radzicie, ale proszę o konkretne rady, nie żadne podszywy i niewiadomo co żeby nie było nie jestem nastolatką mam 24 lata i chłopaka, zabezpieczenia plus obserwacja cyklu a wciąż się boję:(

Gość klara panikara
no powiedzcie coś

też mam taki lęk. a o porodzie to już nie będę wspominać, co mi się dzieje na myśl o nim :O jeszcze ostatnio sobie oglądałam filmiki z porodów. masakra. nie chcę, nie chcę, nie chcę !

Gość klara panikara
no ja też o porodzie nie chcę słyszeć, ale w sumie to nie o to nawet chodzi bo chcę kiedyś mieć dzieci (chyba) tylko teraz nie, zabezpieczamy się i jest wszystko ok, nie powinnam miec takiego lęku a jednak jest

Gość mała mi23
ja też mam taki lęk..mam 23 lata, zabezpieczamy się a myśl o ciąży mnie przeraża..poród to w ogóle abstrakcja..:/ wiesz, myślę, że nie jesteśmy gotowe na dziecko jeszcze i tyle..a najgorzej wkurzają mnie niedoświadczone 19 latki, które chcą mieć dziecko już:/ mam taka w pracy:/ my wiemy, że dziecko to jest OGROMNA ODPOWIEDZIALNOŚĆ NA CAŁE ŻYCIE i odczuwamy przed tym lęk. To normalne

Gość jarotka
lek przed ciąza czy przed odpowiedzialnościa? czasem te niedoswiadczone są bardziej dorosłe niż WY drogie panie..wg mnie jestescie nie dojrzale pod tym wzgledem...wiec wspolczuje w przyszlosci waszym dzieciom

Gość mała mi23
a ciąża to nieodpowiedzialność??? to najważniejsza decyzja w życiu!!! jak kiedyś będziemy gotowe to będziemy miały dziecko, ale nie teraz. A te \"młode i odpowiedzialne\" po 5 latach max tej odpowiedzialności mówią, że im czegoś brakuje, że straciły tyle młodości, itp..no najlepiej mieć dziecko w wieku 19 lat ucząc się, być na utrzymaniu rodziców, albo swoich albo męża..to jest super odpowiedzialne.

Gość Miłosne to jest bardzo
Widocznie jeszcze do tego nie dorosłaś.. :)

Gość bo pewnie nie dorosłaś
albo masz nieodpowiedniego faceta ja z poprzedmnim tez sie bałam z e wpadne i nie seksiłam,teraz nagle wszystkie obawy znikneły,zabezoieczamy sie ale w ogóle o tym nie mysle bo czuje sie pewnie. Kolega mi opowiadał jak z jego eks było,bo niby brała tabletki ale on sie bał że z nia wpadnie a teraz kocha obecną dziewczyne i juz sie nie boi

Gość mała mi23
albo po prostu nie chce mieć dzieci na razie??? i ot całe wytłumaczenie! a faceta mam od 4 lat, i czuję się z nim pewnie, ale nie chcę mieć dzieci jeszcze.

Gość bo pewnie nie dorosłaś
ja tez nie chce mieć na razie dzieci.nie zabezpieczałabym sie,chyba logiczne.ale taki paniczny lęk nie jest normalny

Gość mała mi23
no w sumie mój lęk nie jest taki paniczny, ale boję się i tyle. bo wiadomo jak to bywa z antykoncepcją...bywa, że zawodzi w najmniej nieoczekiwanych momentach:)