Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urlop_m

urlop macierzyński

Polecane posty

Gość urlop_m

Mam pytanie: czy kobietom które urodziły dziecko w 2008 r a ich urlop macierzyński trwa np. do połowy stycznie 2009 łapia się na nowe zasady, tzn. czy maja dodatkowe 2 tygodnie??

Gość urlop_m
a wiesz może jak sie to załatwia? tzn. trzeba składac coś w zusie?

Gość hmmm121
też mnie to ciekawi

Gość to ile teraz trwa urlop maciez

nie trzeba nic załatwiać oni sami przedłużają ale oczywiscie mozesz zadzwonic do Zusu i się\"przypomnieć\" urlop teraz trwa 20 tyg i chyba tyle samo przy pierwszym i drugim dziecku ( nie słyszałam, żeby ktoś mówił ze przy drugim dziecku inaczej ale sprawdzcie to) Tutaj możecie poczytać o nowych przepisach http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/103121,prawo_pracy_w_2009_r_wydluza_sie_urlopy_a_firmom_przybedzie_obowiazkow_bhp.html

Gość ghyh
A wiecie dziewczyny czy przeszla ta ustawa o zasilku rehabilitacyjnym w ciazy.Ze kobieta w ciazy bedzie mogla byc 270 dni na zwolnieniu, a nie ja do tej pory 182 dni.Ze niebedzie trzeba skladac do ZUSu wsniosku o ten zasilek?

Gość czy to znaczy ze
jak urodziłam 1 grudbnia to tez mam 20 tygodni urlopu?

tutaj jest lepiej napisane http://kadry.wp.pl/wiadomosci/,s,17,c,255,a,4949.html prawo do dłuższego urlopu nabywa KAŻDA osoba, która w dniu 1.01.2009 jest na urlopie macierzyńskim ( nawet jeśli to ostatni dzień urlopu) co do świadczenai rehabilitacyjnego to nie wiem czy coś się zmieniło

ucina mi linki tzreba skopiować całość i usunać przerwę przed przecinkiem i powinno wejść