Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sherryArgov

Dziewczyny ze Szwecji-co zrobic z propozycja?

Polecane posty

Gość sherryArgov

O Szwecji wiem tyle co o balecie, czyli bardzo niewiele.Dlatego prosze o opinie osoby tam mieszkajace. Dostalam od znajomego propozycje pracy w kafejce internetowej,rzekomo legalnie z umowa i ubezpieczeniem, za okolo 2000zl.miesiecznie, czyli 5000szwedzkich koron. Mam mieszkac u niego, wiec odpada mi placenie za mieszkanie i wyzywienie.Nie wiem co mam o tym myslec... Bardzo prosze informacje: ile tak naprawde zarabia np.przecietna Polka sprzatajaca domki pod Sztokholmem, ile pracownik baru czy na innych najnizszych stanowiskach. Ile kosztuje wynajecie skromnego studia, a ile pokoju? Czy jako przybysz z jednego z krajow Unii, zakladajac ze tam zostane, mam jakiekolwiek szanse, na dostanie mieszkania socjalnego, komunalnego czy innego, czy tez jestem skazana na wynajmowanie do konca zycia pokoju? Prosze o opinie.

Gość sherryArgov
dziewczynki please.....upupupupupup up

Gość last time argov
please least time upupupoupupupup

Gość Skandy_Naf
Minimalna pensja tutaj to ok. 6000zl. 2000zl - przegiecie, takich malych pieniedzy nikt nie placi legalnie, bo to nielegalne. Moze kolega otrzyma 6000zl, Tobie da 2000zl, i zarobi na tym sporo.

Gość dorotaaaaaa
jako sprzataczka dostawalam 70 koron ,na godzine 100 ale oddawalam 30, trwalo to krotko wiec traktuje to jako przygode :) kazda praca czegos uczy, ja nauczylam sie sprzatac hehe jezeli interesuja cie ceny mieszkan to wejdz na blocket.se tu masz Stockholm http://www.blocket.se/li?ca=11_s&th=1&q=&cg=3020&w=1&st=u&mre=&ros=&roe=&ss=&se= ps i trzymaj sie jak najdalej od Polakow taka mala rada

Gość sherryArgov
Jakie mam szanse na dostanie po jakims czasie jakiegokolwiek skromnego lokum komunalnego, socjalnego czy innego-jako osoba samotna i legalnie pracujaca?

Gość sherryArgov
Z tego co poczytalam w necie-przecietne minimum to zarobki rzedu 16000kron.Nie wiem czy to netto, czy brutto.Jaki podatek zaplace i ile odciagna mi na ubezpieczenie.