Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opalala

przenośny monitor oddechu

Polecane posty

Gość opalala

witam! czy ktoś ma i oreientuje się który jest lepszy snuza czy respisense? Do kiedy uzywacie? moje niemowlę ma 9 miesięcy i mam taki normalny monitor ale mała śpi coraz czsciej ze mną więc dla spokoju chce kupic jej przenośny a tamten sprzedać.

Gość opalala
?????????

Gość nie znam
trochę przesada z tym monitorem, dziecko może do 18stki będziesz na tym trzymać?/heh

Hm.......... Czy Twoje Maleństwo urodziło się z jakimiś obciążeniami (wcześniaczek, chore, itp?). Ja mam Bliźniaki - wcześniaki urodzone w 27 tc. badzo ciężki start, długo w stanie krytycznym (zwłaszcza Synuś, ale i Creńki nie ominęła ta \"przyjemność\", ciężkie zapalenie płuc gdy miała 2,5 m-ca), moje Maluszki miały bezwzględne zalecenie monitorowania oddechu po wyjściu ze szpitala. Monitorów używałam do 6-go mieciąca życia (3 korygowane), bezdechy zdarzały się do 4 m-ca żaycia (1 korygowany) później ustąpiły, od tej pory żadnych przygód nie miałam. Jeśli Maluszek urodził się obciążony - to może i to nie przesada, jednak jeśli masz zdrowego Malca...............odpuść.

monitor do 6-7 miesiaca życia wystarczy. potem niepotrzebny

Gość minala28
ja niestety czytałam o przypadkach 14 i 18 miesięcznych dzieci. a mój mąż ma znajomego który znał 4 letniego chłopca który umarł w ten sposób. ja uważam ze jak się już ma monitor to powinni się dłużej stosować.