Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaaa

Karmię piersią, kiedy dziecko bedzie dłuzej w nocy spało??

Polecane posty

Gość pytajacaaaaa

Moje dzieciątko ma prawie 3 tyg i budzi się w nocy na jedzenie co 2-3 godz, kiedy dzieci zaczynają dłużej spać??

Gość kakadu...
Kochana, to dopiero poczatek!!! Moje dziecko ma prawie 2 lata i tez sie budzi (wprawdzie nie co 2 godz.)

Gość IZZZA29
każde dziecko jest inne i nie ma na to reguły kiedy zacznie przesypiać większą część nocy, moja córka ma 5 i pół miesiąca, nadal jest tylko na piersi i dopiero jakieś 2 miesiące temu zaczęła robić w nocy dłuższą przerwę, budziła się ok 4.00 na karmienie, a od tygodnia zdarza się jej przesypiać całą noc tzn. od 22.00 do 6.00. Życzę Ci wytrwałości, ja też chwilami już nie dawałam rady, ciągle byłam niewyspana, ale na szczęście organizm matki przyzwyczai się do tych częstych pobudek, a okres ten szybko minie, nawet nie zauważysz jak dziecko skończy pół roku i raczej powinno wtedy już spać przez większą część nocy

Gość pytajacaaaaa
najgorsze jest to, że mały usypia mi przy piersi, dlatego pewnie nie dojada i budzi go głód, no cóż ale nic na to nie poradzę...

Gość IZZZA29
jak już czasami na maksa miałam dosyć wstawania w nocy do małej to brałam ja do łóżka, ssała sobie kiedy chciała bez wybudzania mnie, ale niestety jest jeden minus takiej sytuacji: strasznie się bałam że ja albo mąż ją w czasie snu małą przydusi, łóżko zbyt szerokie nie jest...

Gość pytajacaaaaa
ja też małego brałam parę razy do łóżka, jednak chciałabym tego uniknąc, żeby się nie przyzwyczaił. No cóż, pozostało mi uzbroić się w cierpliwość.

Gość MOOONIA28
Mam taki sam problem, moja corka ma prawie 3 tygodnie i w nocy budzi sie co 2 - 3 godziny.Karmie ja piersia i tez zasypia przy piersi podczas karmienia.... Moj maz nawet twierdzi ze zaczyna sie uzalezniac od cycka bo faktycznie jak zaczyna marudzic to bardziej z potrzeby przytulenia sie do cyca i delikatnego possania niz z glodu. Tez czekam na czas kiedy chociaz z 3 pobudek nocnych zrobi sie chociaz jedna... Moj patent poki co jest taki ze jak mala nakarmie ostatni raz ok 6 - 7 rano to potem spimy do 11 w poludnie bo obie odsypiamy nocke i tylko dlatego jakos funkcjonuje.

Każde dziecko jest inne mój synek miał 2 m-ce jak zaczął budzić się tylko raz w nocy, a jak skończył 4 m-ce to przestał jeść w nocy i tak już zostało, ale początkowo też budził się co 3 godziny, czasem 4.

Gość dziwczyna
ja tez karmilam pèiersia tez moja coreczka zasypiala i budzila sie czesto..ale pomogla mi pielegniarka jak przychodzila do domu ..poprostu podpowiedziala mi ze mam sie starac zeby dziecko niezasypialo przy piersi rozbudzac je gadac do niego czy zaczepiac ..:) i podzialo wiec dziewczyny niedajcie dziecku zasypiac przy piersi pielegniarka mi mowila ze to normalne ze dzieci zasypiaja czuja cieplutko cyc mamusi i zapach ..wiec sa bardzo sopokojne ale polozna powiedziala ze jak chce karmic dluzej dziecko i przesypiac w miare nocki mam unikac zasypiania coreczki bo zamiast sie najadac to bedzie tylko podjadac i uzywac jako smoka cyca i miala racjie szybko coreckza zrozumiala ze cycus jest do jedzienia a nie do spania ...niemialam pozniej problowmow z kolkami bo odbijalo jej sie i bylo super teraz ma 2i pol roku i spi cale nocki a karmilam ja do roku..powodzenia

Gość różowiuchna
moja córcia dziś skończyła 4 miesiace i nadal budzi się co 2 godz - więc przed tobą jeszcze dużo nieprzespanych nocek - wytrwałości życzę

Gość knl.l
up