Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agatek21

Do kobietek, które rodziły w maju lub w czerwcu

Polecane posty

Ja mam termin na 30 maja, ale wiadomo, że mało która rodzi w terminie.. Wyobrażałam sobie Nasz pierwszy spacer... no i już problem (tak ,wiem, głupi problem, heh). W co ubrać niemowlaka gdy na dworze jest dość ciepło (czasem w czerwcu jest upalnie.. ) Normalnie zaczynam panikować (nie, nie tylko z tego powodu:) ). W ogóle jestem przerażona opieką nad takim małym dzieckiem....

ja ubieralam w zwykle, bawelniane body jak bylo upalnie. no i oczywiscie oslonka od slonca do wozka. Zawsze mialam przy sobie dodatkowe ubranka, gdyby niespodziewanie sie ochlodzilo lub zrobilo wietrznie. Jak mialam wrazenie, ze corce mogloby byc jednak za chlodno w cieniu, zakladalam jeszcze skarpetki i lekkie spodenki.

ja mam tez podobny problem bo mam termin na lipiec pierwsza ciaza...wiec nie wiem kompletnie w co ubrac malenstwo przy wyjsciu ze szpitala czy nawet na pierwszy spacer bo wiadomo w lipcu zazwyczaj jest upalnie..eh

Urodziłam 10. maja. Często ubierałam małą w body (z krótkim rękawem w te najbardziej upalne miesiące0 i zakładałam skarpetki. Na spacer przykrywałam małą pieluszką flanelową a jak było chłodniej kocykiem. Myślę, że to był świetny czas - mała dużo przebywała na dworze, na świeżym powietrzu, współczuję maluszkom i ich mamom urodzonym w zimie - takie maleństwo nie trzyma temp. więc to większy problem z ubieraniem niż w lato.

Ja rodziłam w Czerwcu 2008 malutką ubierałam w cieniutke bawełniane śpioszki i kaftanik a jak było typowo upalnie w body i małe serki bo zawsze miała zimne stopki :)

Ja urodziłam w sierpniu 2007 r. i jak wychodziłam ze szpitala to kazano mi przygotować dla małego koszulkę, kaftanik, śpioszki i czapeczkę. Do tego kocyk oczywiście kocyk. Jak przyjechała na wizytę pani dr to też mówiła aby tak ubierać i za wcześnie nie wychodzić mimo, że jest lato i ciepło.