Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje ratunku

problem z połączeniem sieciowym !!!

Polecane posty

Gość potrzebuje ratunku

chodzi o to, że mam sieć osiedlową i jak wiadomo jest wtedy "miejsce sieciowe" a tam komputery innych użytkowników.. i mam problem bo na jednym komputerze mam dostęp do wszystkich plików komputerów itd a u siebie na laptopie w ogole tych komputerow nie ma.. co mam zrobic zeby miec dostep do tego?

Gość jsjjsjs
laptop ma dostęp do internetu? tzn. czy mozesz otwierać strony w przegladarce.

Gość potrzebuje ratunku
tak, mam router

Gość HolaOla.....
sprawdz czy masz nie przelaczonego przycisku dostepu do netu (jezeli w ogole go masz )czy jak to sie zwie po polsku:P

Gość GłOWA CHOINKI
spróbuj podłączyć laptop do tej samej grupy roboczej co inne komputery. po prostu zmień mu nazwę grupy.

ja mam podobnie i nie wiem od czego to zależy jeden komputer widzi innych użytkowników sieci a drugi nie :P ale jak się coś kopiuje z jednego na drugi to działa więc jest ok... w drugą stronenie bardzo... ale nei chce mi się szuakć czemu bo dostęp z jednego komputera do zasobów drugiego nie jest mi do niczego potrzebny :D

Gość a co to kogos interesuje
ponieważ na jednym konfiguracje przeprowadzali pracownicy sieci a na drugim ty sama :D zmien workgroup na grupe o takiej nazwie jak masz na drugim komputerze.

Gość niezalogowany*
uruchomic aplikacje people near me :) i wszystko bedzie widac :)

niezalogowany o ile sie nie myle to ten program wysyla zaproszenia do udzialu w sesji i kazdy musi je zaakceptowac wiec to raczje nie o to chodzi.

Gość niezalogowany*
nie ! :) ta aplikacja pozwala zobaczyc kto korzysta z tej samej sieci :) np jesli siec dziala na wirelessie czyli bezprzewodowo i bez zabezpieczenia wtedy moge sie podpiac z laptopem na dziko ;) jesli ktokolwiek z sieci uruchomi to , to bedzie mnie widzial :) a administrator bedzie mogl zablokowac moje ip

Gość niezalogowany*
prawde mowiac sam jestem chwilowo tak podpiety :D mam 3 sieci bez zabezpieczen i korzystam z nich na przemian ;)

chyba jednak nie rozumiesz o co chodzi jak chcesz wymieniac pliki z osobami z sieci to musisz tym programem wyslac im zaproszenie przynajmniej z tego co wiem tak on dziala a tu chodzi o to aby byc w tej samej grupie roboczej co wszyscy

Gość niezalogowany*
wydaje mi sie ze mowimy o tym samym ;) do wymiany plikow jest potrzebna zgoda ale do samego zobaczenia kto jest w sieci NIE :)

Gość potrzebuje ratunku
chodzi o to, że jak włączam miejsce sieciowe na laptopie to jest pare folderow osob do ktorych i tak nie mam dostepu a na komputerze do ktorego jest podlaczony internet sa widoczne wszystkie osoby i mozna wejsc ..a ja mam od tego komputera internet z routera