Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odi2000

stolec u nowowrodka

Polecane posty

Gość odi2000

hej, mam 2-tyg bobasa. Od kilku dni jestesmy w domu. Od samego początku karmie tylko piersią. Początkowo jeszcze w szpitalu, maly robił kupiki właściwie co karmienie. Sprawdzam pieluchy zawsze przed karmieniem i prawie za każdym razem była zmiana pieluchy. Od kilku dni maly zaczął oddawać stolce rzadziej, czyli tak co 3 karmienia. Natomiast dzisiaj jeszcze nie zrobił kupki, co najwyżej sika. Wiem, że zmieniła mi sie dieta, bo przeze ponad tydzien po porodzie bylismy w szpitalu i teraz choć oczywiście pzrestrzegam diety, jest to inna kuchnia i może stąd zmiana u malego w robieniu kupek? Jak czesto oddawane kupki sa normą? Proszę podzielcie sie swoimi doświadczeniami w tym temacie ;)

jesli karmisz tylko piersia, to maluch moze miec nawet kilkudniowe przwrwy w oddawaniu stolca, i to jest jak najbradziej prawidlowe. no chyba, ze zaobserwujesz bole brzuszka, kolki itp.

Gość jesli dziecko czuje sie dobrze
, nie boli go brzuszek i nie ma kolek a kupka nie jest twarda to sie nie martw . dziecko karmmione piersia moze rzeczywiscie robic kilkudniowe przerwy w robieniu kupek.