Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nivejka23

masakrycznie wypadajace wlosy

Polecane posty

Gość nivejka23

od jakiegos tygodnia ni z gruszki ni z pietruszki zaczely mi masakrycznie wypadac wlosy, dziennie gubie od 400-800 wlosow (liczylam). jestem przerazona tym faktem i jak tak dalej pojdzie to chyba w jakas depresje popadne:( znacie jakies sprawdzone sposoby na az tak bardzo wypadajace wlosy? jaka moze byc przyczyna takiego wysypu??????

Gość * świetna *
jakiego używasz szamponu?

Gość przepis prosty i sprawdzony
Powodów może byc wiele. SERIO LICZYŁAS? O.O Mi pomógł skrzyp i szapon z rzepą, ale ...

Gość nivejka23
serio liczylam:( uzywalam szamponu elseve z mleczkiem krolewskim, ale ostatnio umylam wlosy szamponem nivea i wlasnie od tego momentu zaczelo sie to. teraz juz nie myje wlosow tym szamponem a wlosy dalej leca. dosc regularnie uzywam maski na wypadajace wlosy nano effect, pomagala (chociaz jeszcze nigdy w zyciu az tak bardzo wlosy mi nie lecialy jak teraz) ale teraz juz nie pomaga:(

Gość * świetna *
lepiej zacznij używać jakiegoś ziołowego szamponu

Gość zachwycona hapantoten
a na dłuższą metę polecam Ci tabletki Ha-Pantoten :) Naprawdę warto w nie zainwestować. Mi włosy wypadają sporadycznie, paznokcie się nie łamią. Super.

Gość nivejka23
dzisiaj kupilam sobie szampon dermena i lotion seboradin niger. mam nadzieje ze cos pomoze, a jak nie to pozostaje wizyta u lekarza, moze faktycznie mam cos z tarczyca albo brak mi zelaza:(

Gość ghjkl
U mnie tez się zaczęło z dnia na dzień,do tej pory nie wiem od czego ,zaczęłam kuracje od skrzypowity pózniej onozis a obecnie revalid i szampony z apteki neril i vischy.Ale lecze się 9 m-cy.

Gość nivejka23
po jakim czasie zauwazylas poprawe?

Gość zbadaj hormony

Gość ghjkl
gdzieś po 4 -5miesiącach.Już byłam zniechęcona ale nie miałam wyboru.

Gość nivejka23
co do hormonow (biore tabletki anty cilest ale juz dosc dlugo) to jakie powinnam przepadac?

Gość zaden seboradin
mnie na tak strasznie wypadające włosy pomógł czerwony szampon vichy dercos około 35-40pln zależy od apteki i z tej samej serii ampułki. Naprawde biegnij do apteki i kup dercosa bo na mnie np ani seboradin ani inne szampony nie pomogły wręcz przeciwnie bo po nerilu bardziej mi własy wypadały (podobno tak jest na początku) a po dercosie już po tygodniu był efekt, leciało ich połowe mniej po 3 tyg wypadało tylko kilka a zanim kupiłam dercosa wypadało mi ok 300 włosów- skutek odstawienia tabletek antykoncepcyjnych :/