Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gonia1987

DO MAM, KTÓRE KIEDYKOLWIEK ODCIĄGAŁY POKARM LAKTATOREM

Polecane posty

Mój synek ma 3 tyg i karmie go piersią. Chciałabym tak jak najdłużej, ale w weekendy jeżdżę do szkoły i muszę odciągać dla niego mleczko. Dziś na próbe odciągnęłam 90ml, ale po godzinie synek się obudził, był głodny i dałam mu pierś - wypróżnił obie i dalej był głodny, więc dałam mu mleczko z butelki (to odciągnięte) i dopiero po nim się zaspokoił. Kiedy mam odciągać pokarm, aby ały nie był głodny? I czy mleko, które stoi 6 godz. w butelce, mogę zamrozić??bo naraz nie dam rady odciągnąć 100 ml...

A dużo masz pokarmu? Bo jeśli czujesz że po karmieniu masz to wtedy spróbuj, albo po godzince od karmienia. Odciągnięty pokarm można przechowywać: * w temperaturze pokojowej do 12 godzin * w lodówce do 18 godzin * w zamrażalniku wewnątrz lodówki do 7 dni * w zamrażarce (-18st) 6 m-cy

no ja wiem, ile można przechowywać, tylko chodzi o to, że ja 120 ml muszę zbierać \"na raty\". i dlatego pytam, czy dajmy na to taki pokarm zbierany przez noc (stojący obok łóżka - moge zamrozić dopiero rano?

Gość jeśli masz zamiar mrozic
to oczywiście możesz zmieszać mleko odciagane na raty ale pod warunkiem że odciągnięty pokarm włóżysz od razu do lodówki i nie wlewasz świeżo odciągniętego pokarmu do tego już schłodzonego

Gonia1987 Możesz podawać dzieciaczkowi mleko modyfikowane podczas twojej nieobecności spróbuj to zrobić butelką firmy tommee tippee mają smoczek podobny do kobiecej piersi więc łatwiej będzie mu przechodzić z butelki na cyca i odwrotnie a ty będziesz miała pewność, że podczas twojej nieobecności maluszek nie będzie głodny ani ,że z mlekiem nic złego przez przypadek się nie stanie .Jak się będziesz w szkole denerwować to i z nauki nic nie wyjdzie i z karmienia też nie .Jeden minus to cena mała buteleczko ok 18 zeta no i nie wszędzie mają .