Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kismet

PROBLEM Z TWARZĄ

Polecane posty

Gość kismet

od jakiegoś czasu miałam na twarzy czerwone przebarwienia i łuszczącą się malutkimi partiami skórę. zbagatelizowałam to, bo myślałam, że mam po prostu przesuszoną na zimę skórę twarzy. mam tłustą cerę. aż tu wczoraj na całej twarzy wyskoczyła mi czerwona wysypka. na całej twarzy!!! jestem przerażona, zapisałam się od razu na poniedziałek do dermatologa. co to może być? dodam, że ostatnio zmieniłam kosmetyki do pielęgnacji twarzy i fluid plus podkład. a wczoraj trochę zabalowałam i przesadziłam z alkoholem. to może mieć wpływ? doradzcie coś. przecież muszę do tego poniedziałku wyjść z domu choćby po zakupy. :( :(

Gość kismet
nikt nie pomoże? :(

A moze to zwyczajne uczulenie po zmianie kosmetykow:) Jezeli stosowalas przez dlugi czas te same kosmetyki , a pozniej radykalnie zmienilas , to przeciez skora tez musi sie przyzwyczajic. Nie martw sie , pojdziesz do dermatologa i napewno pomoze

A moze to zwyczajne uczulenie po zmianie kosmetykow:) Jezeli stosowalas przez dlugi czas te same kosmetyki , a pozniej radykalnie zmienilas , to przeciez skora tez musi sie przyzwyczajic. Nie martw sie , pojdziesz do dermatologa i napewno pomoze

Gość kismet
nataszka, być może. wczoraj przedobrzyłam z alko na imprezie i mioże to od tego? a może to dlatego, że wczoraj użyłam starego fluidu? już sama nie wiem. w każdym razie, czy ja mogę tą twarz teraz normalnie myć? czy np tylko letnią zieloną herbatą przemyć delikatnie?

Gość ruudaaa
tez tak mialam. poszlam do dermatologa i zapisal mi pimacufourt na recepte oraz bez recepty zel do mycia cetaphil oraz physiozel - krem do twarzy. Ogolnie bardzo mi pomoglo wyleczyc plamy i suchosc skory. Mozesz spobowac - to na pewno nie uczuli