Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ateistka

Piekło to chory wymysł

Polecane posty

Nawet gdybym wierzyła w Boga, to nie wierzyłabym w piekło. Wieczne tortury za około 60 lat złego życia to nieporozumienie. Nie wierzę w to :O :( I kto to wymyślił? Jezus, który rzekomo był tak łagodny... gdyby nie wymyślił piekła, byłby idealny...

Gość vccvx
umieraj w pokoju corko

Gość litości.............
Znowu się rozpęta wojna religijna. Ateistka, ile ty masz lat? 7? Wiesz sobie w co chcesz, ale się publicznie nie ośmieszaj. Jakbyś poświęciła parę minut na poczytanie historii, bo byś wiedziała, że czyściec i piekło wymyślono na Synodzie przez ludzi, a gdybyś jeszcze na dodatek poczytała trochę Biblii to byś się dowiedziała, że Jezus nigdy nie wspominał ani o żadnym piekle ani o żadnym czyśćcu.

Gość mam nadzieję że jest piekło
i miłosierny Bóg mnie tam umieści, bo gorszej kary niż słuchanie przez wieczność Radia Maryja i tv Trwam w niebie, byłoby gorszą karą od pieczenia na wolnym ogniu w piekle Dantego.

A co ma mój wiek do tego? Z tego co wiem, a czytałam Biblię, to Jezus wprowadził pojęcie piekła. Co do czyśćca, to zgadzam się, że to pojęcie czysto ludzkie. Ale o wiecznym ogniu i zgrzytaniu zębami Jezus mówił w Ewangeliach. Nie da się tego przeskoczyć.

Gość tak sie sklada
ateistko,ze tu-na ziemi mamy czas na podjecie decyzji co do tego za kim sie opowiadamy.Jak mowil Jezus-kto wierzy we mnie,chocby i umarl,zyc bedeie.Kto spozywa Cialo moje i pije moja Krew,ma zycie wieczne a ja go wskrzesze w dniu ostatecznym. Slowa te wyznaczaja nam droge do zycia wiecznego.Te Slowa zawieraja cala Prawde o Jezusie i o nas.Ty mozesz sobie nie wierzyc,ale nikomu nie robisz tym krzywdy a tylko sobie.Nie jest wina Jezusa,czy Boga,ze czesc aniolow pod wodza Belzebuba(Niosacy Swiatlo) sie zbuntowala.To dlatego-dla niego i jego poplecznikow Bog stworzyl pieklo,czyli odwrotnosc tego,co zbuntowani mieli bedac z Bogiem.Tam bylo wieczne szczescie-pozniej zamienione na wieczne nieszczescie itd. Belzebob-wladca piekla nienawidzi Boga a zatem tez i nas.Dlatego wciaz walczy z prawami Bozymi po to,zeby nas zniechecic do Boga ,bysmy w konsekwencji utracili wiare i wybrali tym samym pieklo. Za kazdym postepkiem-zwanym grzechem-szatan odciska na czlowieku swoje pietno.Az w koncu czlowiek staje sie tak opieczetowany,ze wydaje sie iz nalezy juz do szatana. Jednak jest cos,co ZAWSZE zniweczyc moze plany zlego.Jest tym spowiedz,czyli powrot do Boga.Zawsze i kazdy grzech zostanie kazdemu wybaczony,jesli tylko zwroci sie do Boga,wyzna Mu ,ze bladzi,bedzie chcial sie poprawic-czyli nawrocic.Dla nikogo droga ta nie jest zamknieta.Chrystus po to umarl na krzyzu,zeby odkupic KAZDY grzech jaki tylko istnieje.Czeka na kazdego z nas WCIAZ.Na Ciebie tez czeka.Od Ciebie zalezy co wybierzesz,bo Bog respektuje nasza wolna wole,ktora sam nam dal,pomimo swojej okrutnej smierci za nas.Umarl i zmartwychwstal jakby na kredyt-ufajac nam,ze bedziemy chceili skorzystac z tej Jego ofiary.Potrafisz sobie wyobrazic wieksza Milosc?

Gość tak sie sklada
ateistko-nie sluchaj odszczepiencow,ktorzy klepia jakies bzdury o tym np.ze w Biblii Jezus nie mowi o piekle itp.

jeśli chcesz pedmówco coś pisać, to choś bzdur nie pisz. LUCYFER-niosący światło, Belzbób - władca much, blagam poucz się troche.

Gość tak sie sklada
kolego-ty tam bmlondyn-czy jakos-ja nie odpowiadam za twoja ignarancje.Wybacz i nie osmieszaj sie.OK?

Gość cooligan
"(...) Umarl i zmartwychwstal jakby na kredyt-ufajac nam,ze bedziemy chceili skorzystac z tej Jego ofiary.Potrafisz sobie wyobrazic wieksza Milosc?" Patrząc na to trzezwym okiem, mozna stwierdzic, ze ta milosc ociera sie o szalenstwo. Granica jest bardzo cienka.

Człowieku napisałeś tyle bzdur, że z wrażenia zacząlemn orty sadzić, z podziwu nad twoją głupotą i fundamentalizmem, daj sobie spocznij i idź na spotkanie oazy, śmieszny jesteś.

Gość Diabeł z Piekła
Pitolicie nonsensy, piekło istnieje i jest straszne, czyste zło, brak nadzieji, wieczne cierpienie duszy i potępienie. Nie ma za Ziemi czegos takie co by mozna porównać z piekłem. Nawet jakby cie Gestapo przez pół roku torturowało to jest nic w porównaniu z cierpieniami jakie czekają TAM. Kto trafi do piekła ten staje sie pół demonem, a życie demona to cierpiec i sprawiac cierpienia innym, aż do obrzydzenia, tam nic innego nie ma i tak bardzo boli cię dusza a wiesz że to na zawsze Kto tam trafi ten już nie ma powrtu, trafiaja tam mordercy, dusze które nie udały sie stwórcy 😴

Ja czytałam Biblię i wiem, że Jezus mówił o piekle. Ale dlaczego mam wierzyć księżom i Biblii? Wyobrażacie sobie okrutniejszego Boga, który wytracił cały lud Madianitów? Gdzie ta miłość??? No i to Bóg jest odpowiedzialny za tzw. grzech pierworodny. On wiedział, że człowiek zje owoc z drzewa poznania dobra i zła, i mógł temu zapobiec.

Hej, Diabeł z piekła, to wytłumacz mi jak DOBRY Bóg mógł wymyślić takie piekło? To sadysta :(

Gość ankietka ....
Kolejna ... co udaje mądrzejszą, niż kiedykolwiek będzie ... :O

Gość ankietka ....
Dziecko dotykasz spraw, które są poza Twoim maleńkim rozumkiem .. :O

Gość eee tam piekło
niektórzy mają za życia tak przesrane że piekło im nie straszne

Gość cooligan
ktoś tu sieje i pitoli, tak naprawde piekło ani niebo nie istnieją. To tylko wymysły możnowładców, mające na celu podporządkowanie sobie zacofanego plebsu. Na szczęście, w dzisiejszych czasach naiwnych jest coraz mniej, sytuacji nie ratuje nawet fakt, że kościól stara sie maczac paluchy w polityce i indoktrynowac już od poczęcia, o sztucznym zawyżaniu statystyk nie wspominając. Po prostu od wieków zasada jest ta sama - aby rządzić ciemnotą, najlepiej ją zastraszyć. 🖐️

Gość Diabeł z Piekła
Bóg to pojęcie którego nie rozumiesz, szukasz prawdy w Biblii a tam jej nie znajdziesz, bo to tylko książka napisana przez sprytnych ludzi. Ile narodów, ile plemion, tyle religii, to ślepa uliczka. Trafiając do Piekła stajesz się kims innym , to cos w rodzaju ewolucji, jedne dusze ewoluuja ku mądrości i dobru a inne ku cierpieniu i złu. Piekło jest swiatem złych dusz, taka drogę wybrały i tam mają to na co sobie zapracowały. Zasada działania jets prosta: wyznajesz zło - będziesz sie w nim pławić, zgodnie z twoimi zainteresowaniami, tylko jest jeden haczyk - już z tamtąd nie wrócisz :) dlaczego uważasz że Stwórca jest przez to sadystą? Daje złym ludziom to co lubią. Daje im tak wiele tego co lubią że aż bys się przeraziła gdybyś to mogła przez jeden mały ułamek sekundy zobaczyć

Zapraszam do przeczytania wywiadu z Williamem Tuckerem, człowiekiem, który jako ateista odkrył Boga i sekret czynienia cudów. Bill był dwukrotnie opisany w książce Neala Walscha \"Chwile Łaski\". Jest autorem własnej autobiograficznej książki \"Miracles Made Possible\" (http://www.miraclesbook.com/), gdzie opisuję swoją niezwykłą drogę od zbankrutowanego ateisty do głęboko wierzącego cudotwórcy. Oprócz cudów medycznych, dokonał także innych spektakularnych rzeczy - na przykład będąc bankrutem w ciągu 14 dni otrzymał czek na milion dolarów. OTRZYMASZ to w co WIERZYSZ!\" (\"You RECEIVE what you BELIEVE!\") Uwierz, że nic nie zmieni twojego obecnego życia a Bóg sprawi, że faktycznie nic go nie zmieni! Ale jeśli uwierzysz, że Bóg Cię kocha i spełni twoje pragnienia, On nie będzie miał wyboru i spełni to co pragniesz! Tak jak zapisano w Biblii w Ew. św. Marka 11:22-25: Bóg NIE odpowiada wszystkim modlitwom. On odpowiada WSZYSTKIM CO WIERZĄ! Na przykład: jeśli masz raka i WIERZYSZ że umrzesz na raka - Bóg uczyni wedle twojej wiary. Ale jeśli masz raka i UWIERZYSZ że Bóg UZDROWI cię, to Bóg sprawi ten cud! Kluczem jest to, że Bóg ma wobec Ciebie takie plany jakie ty masz wobec siebie. Można powiedzieć, że Bóg jest jak Dżin w lampie Aladyna - da ci wszystko w co WIERZYSZ! To PRAWIE niemożliwe! Najtrudniejszą sprawą jest posiadanie absolutnej WIARY w niewidzialnego, wszech-kochającego Boga, który da nam wszystko w co WIERZYMY. \"Wiara\" nie kosztuje, nie wymaga siły ramion ani innym czynności tego typu. Wszystko czego trzeba to bezwarunkowej szczerej wiary... ale dla ludzi perspektywa absolutnego zawierzenia Bogu budzi pewien lęk. To nie w Bogu leży problem. Problem jest w nas. Jesteśmy swoimi najgorszymi wrogami, ponieważ boimy się wierzyć! http://www.rzb.pl/tucker.html

z internetu: Myśli dziwne Naszły mnie myśli, bardzo heretyckie i aż sam się dziwię, że takie bluźniercze. Matka Natura zwana też Przyrodą, istniała zawsze, tworzyła światy i wszechświaty, materię i antymaterię i nie było w tym nic dziwnego. Dopóki niewiadomo skąd i po co pojawił się Bóg. Nie dość, że chłop, to nieudacznik nad nieudacznikami. Cokolwiek dotknął, cokolwiek zrobił, jak nie zepsuł, to spieprzył, tak że nic nie da się poprawić. Zabrał się za tworzenie Ziemi, przestrzeni i materii nie musiał, już była. Wyczarował Ziemię, 5% dobrego, reszta, jak nie wulkany, tornada,katastrofy, tylko wyjątkowy nieudacznik, coś takiego potrafi zrobić. Natchnął ludzi by opisali w Biblii Jego dokonania, No oprócz taplania się w błocie i glinie ze śmieciami nic poważnieszego nie potrafił robić. I tak ulepił sobie zabaweczkę, Adama, a że szybko mu się znudziła dorobił Ewę, bo wiadomo, żeby życie miało smaczek raz dziewczynka, raz chłopaczek. Jak by jeszcze tego było mało, spłodził z dziewicą Marią, na odległość dzidziusia, wrabiając w to niejakiego, Józefa, leciwego już poważnie. Równego sobie nieudacznika, co zdołał, ledwo do wieku 33 lat dożyć, Zamiast, pilnować i kochać się z Marią-Magdaleną, wolał się wałęsać po wioskach i głosić, jakieś mżonki naiwne , za co solidne oberwał, od rzymskich żołdaków, a przez swoich ziomali został skazany na karę taką, że aż włosy na pipce się jeżą ze zgrozy.

Anketka, jeśli nie masz nic sensownego do powiedzenia, to nie wypowiadaj się. Dlaczego niby jest to poza moim maleńkim rozumkiem? Jakbym słuchała klechów, to bym była mądra? :D

To ciekawe, że nie widzisz nic bluźnierczego w upodabnianiu się do diabła, ale obraża cię myśl o byciu Bogiem. Zaraz, zaraz! Niby kto upodabnia się do diabła? Wy wszyscy l Wymyśliliście nawet religie, które uczą was, że rodzicie się w grzechu - że jesteście grzesznikami już od chwili narodzin - aby utwierdzić się w przekonaniu o własnej niegodziwości. Jednak gdybym Ja oświadczył wam, że pochodzicie od Boga - że rodzicie się jako Bogowie i Boginie - jako doskonała miłość - nie dalibyście Mi wiary. Całe życie przekonujecie samych siebie, że jesteście źli. Nie tylko wy, ale również rzeczy, których pragniecie. Seks jest zły, radość, pieniądze, władza, posiadanie (czegokolwiek w dużej ilości) jest złe. Niektóre religie każą wam nawet wierzyć, że taniec jest zły, muzyka, świętowanie życia. Niedługo napiętnują śmiech, a nawet miłość.Nie, mój przyjacielu. Możesz nie mieć pewności co do wielu spraw, ale jednego jesteś pewny: jesteś niegodziwy, podobnie jak większość rzeczy, których pożądasz. Tak siebie osadziwszy, postanowiłeś się poprawić. A powinieneś zaakceptować to, Czym i Kim Jesteś, tu i teraz Czym ja jestem, ty też jesteś. Co ja potrafię, ty również potrafisz. Te rzeczy, i więcej jeszcze, i ty będziesz czynił. rozmowy z bogiem http://www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=antubis12

Gość cooligan
no i sie kurwa porobiła obora pełna małolatów i rożnej maści odszczepieńców religijnych, którzy przerabiają Biblię na swoją modłę.

Gość ankietka ....
Ateistka - bo ja w odróżnieniu od Ciebie przynajmniej mam pojęcie, że ta prawda jest poza moją możliwością ... A Tobie się wydaje, że odkryjesz coś, co dotąd jest poza pokoleniami filozofów, naukowców, etyków, historyków ... wszystkich wielkich ... Wyskakujesz tutaj z jakimiś farmazonami na poziomie głupiej nastolatki (wnioskuje na podstawie wypowiedzi)... A wtórują Ci inni geniusze ... :O Żenada ... :O

Gość eee tam piekło
sam zobacz co się porobiło z Kościołem przez wieki...nie taki był zamysł Jezusa i apostołów a teraz mamy księży którzy pławiają się w luksusach, politykują i bycie księdzem jest dla nich nie powołaniem ale drogą kariery

Każda religia ma nieco inny obraz boga. Ale nigdzie nie jest powiedziane, że któraś ma 100% racji ;)