Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolololalala

badanie hormonów i ich wyniki

Polecane posty

Gość lolololalala

Zbadałam hormony i wyszło mi tak: ESTRADIOL 74 pg/ml PROGESTERON 6,12 ng/ml Robiłam te badania w 16 dniu cyklu. Czy ktos mi moze powiedziec cos na temat czy dobrze czy źle? I do jakiego lepiej isc lekarza? endokrynologa czy ginekologa?

Gość dsaasd
Najlepiej będzie ginekolog-endokrynolog (bo są też tacy). Zwykły ginekolog też będzie wiedział co z tym zrobić :)

Gość dsaasd
ale wydaje mi się, że wybrałaś zły dzień cyklu (to ginekolog powinien Ci wskazać kiedy) - ja u jednej p. doktor robiłam w 8 dniu u drugiej w pierwsze badania w 8 a drugie 11.

Gość cukierek kopiko
mam pytanie- ile płaciłaś za badanie?

Gość lolololalala
23 zl za jeden hormon

estriadol robi sie w 3 dc, a progesteron w 16 dc pod warunkiem ze masz cykle 26,28 dniowe

progesteron masz idealny-czyli prawidłowa czynnosc ciłka żółtego norma progesteronu to do 10 ng/ml ale jak sie robi 7-8 dni po owulacji czyli mniej wiecej 16dc. natomiast II faza cyklu 3ng/ml czyli brak owulacji.

estriadol w 16 dc powinien byc 100pg/ml ciałko żołte oprócz progesteronu produkuje tez estriadol

a z czym ty chcesz isc do lekarza , ?? musialabyc jeszcze zrobic najwazniejsza PROLAKTYNE i hormony tarczycy i wtedy do endo.

Gość jjjjjoooooolllllkkkkkka
a czy przy braniu tabletek antykoncepyjnych jest sens robienia badania poziomu hormonow????

Gość lolololalala
to nie Ja pisalam ze za duzo pytasz;/ robiłam we Wrocławiu w laboratorium analitycznym na ul komandorskiej.

Gość lolololalala
tarczyce robiłam i jest w normie a do lekarza chcialam isc zeby mi jakos zinterpretowal te wyniki bo Ja nie jestem jakos biegła w tym.