Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Maleństwa

czy to obciachowe imiona????

Polecane posty

Gość gabbbbkoooo
Maksymilian jest ladne, takie ponadczasowe, nie jest zbyt popularne ale to dobrze, ja chcialam dac mojemu synkowi na imie jakub (zawsze mi sie podobalo) i cale szczescie ze moj kuzyn tak sobie nazwal syna pierwszy bo wtedy akurat wybuchla "epidemia" na to imie. Nathan, ja bym opuscila to h. Dobra rada to nie isc za moda bo potem takie imiona sa oklepane, jak te wszystkie dorosle teraz katarzyny, Anny Marciny itp.

Gość rubionowa kolia
zresztą dodam, ze jak ty i partner jesteście Polakami to nie zarejestrują wam "oliviera" a ewentualnie (jak traficie na niedokształconego urzędnika który pójdzie wam na rękę) OLIWIERA.

Gość Mama Maleństwa
rubionowa kolio, czy jakoś tak:) No i widzisz nie trafiłaś, bo jestem mieszkanką wielkiego miasta i razem z mężem mamy wyższe wykształcenie więc nie sądze bym miała jakiś problem z tym:))) ale fajnie że próbowałaś:)))) też słyszałam że te imiona często nadają osoby z rodzin patologicznych itd ale to nas nie dotyczy, naprawdę:)))

Gość xyZza
Maksa zostaw dla psa...

Gość Mama Maleństwa
Olivier czy Oliwier... brzmi tak samo.... :) może być i przez "w" :)

Gość rubionowa kolia
to, że masz wyższe wykształcenie o niczym nie świadczy teraz każde je ma (szkoły prywatne, zaoczne etc.) to, że się wybiłaś i jesteś nawet teraz w dużym mieście i nawet możesz siedzieć na forsie nie znaczy, że należysz do klasy wyższej na pewno nie można zaliczyć ciebie do INTELIGENCJI znasz kogoś z klasy wyższej, starej inteligencji itd. kto nadalby imię Olivier?

Gość rubionowa kolia
można być "patologią" w sferze kultury, obycia, pochodzenia itd. i o to mi chodziło

Gość a może któreś z tych
Eryk Ernest Igor Beniamin Krystian Patryk Ja znam jednego Oliwiera, dzieciaki się z niego smiały, że ma takie imię, ale to było kilkanascie lat temu :D Maks fajne :)

Gość bfbfbfbfbfbfbfbfb
Co racja, to racja - wszystkie obciachowe, nowomodne.

Gość moolookoo
daj ALAN

Gość Mama Maleństwa
rubionowa. no proszę Cię... nie snuj domysłów o mojej sytuacji bo daleka jesteś od prawdy, a ja nie mam obowiązku się spowiadać:))) Nie uważam się za inteligencję ale jak najbardziej za osobę obytą i na poziomie, ale nie będe się tłumaczyć :) Dziękuję za Twoją opinię na temat imion, jestem wdzięczna że poświeciłaś mi swój cenny czas :)))

Gość rubionowa kolia
a znasz kogoś kto nie uważa się za osobę "obytą"? :D

Gość no więc sie wypowiem...
Oliver- nie podoba mi się Maksymilian- ładne pod warunkiem że będą do niego mówić Maks, Masymilian tylko nie Maksiu bo to mi się nie podoba (ale to moje zdanie) Fabian najbardziej mi się podoba ale jakoś kojarzy mi się z dzieckiem Wiśniewskiego, tyle że on ma córkę Fabiene bodajże

rubinowa kolio, po pierwsze, prawdziwa inteligencja nie potrzebuje wywyzszac sie kosztem innych. Mamo Malenstwa, wszystkie cztery imiona wydaja mi sie dosc popularne w tym momencie, w czym nie ma nic zlego, imiona tez maja swoje mody. Mnie osobiscie podobaja sie wszystkie cztery, w szczegolnosci Fabian. A z rodzin \'patologicznych\' moga wyjsc tak samo Nathany jak i Anny czy Jakuby, juz nie przesadzajmy z tym spolecznym wyodrebnianiem sie!

po pierwsze to nie lubię jak kto na kogoś napada, wystarczy napisać że się coś nie podoba, ale z kultura:O to tak abstrahując;) mnie podobają się Maksymilian i Olivier. Bez sensu jest w Polsce to, że dziewczynki muszą nosić imiona kończące się na A bo inaczej ich nie zarejestrują:O ale jak już ktoś sobie wymyśli zagraniczne imię jak William na przykład, to z tego co wiem nie robią problemów:O

Gość ale problem masz............
obciachem jest to ze sie pytasz na forum!!!imie ma sie tobie podobac,a nie ogolowi spoleczenstwa.liczysz ze narod ci imie dla synka wybierze?potem zalozysz topik -jak zmienic imie!!! Pamietaj narod nie raz juz sie w wyborach pomylil:p

Gość Mama Maleństwa
kochana ale skończmy już tę dyskusję :))) chcę tylko żebyś wiedziala że pomysł nadania nietypowego imienia nie dotyczy tylko ludzi ze wsi marzących o podboju świata (bez obrazy dla mieszkańców wsi) :))) apopro, trudno jest sobie wyobrazić jak będzie za 5-8 lat, może co 3 dzieciak będzie Oliwierem i wtedy będzie to tak normalne imię jak dziś Kubuś czy Marcin itd, ale nie wiem czy warto ryzykować.... A może Adam Maksymilian??? to chyba absolutnie ponadczasowe imię????

Maksymilian mi sie podoba:) sama chcialam dac tak na imie jakbym miala synka :) ale mam coreczke:) z imion meskich tez bardzo podoba mi sie imie Dawid

Gość blebleble2
ale wy wszyscy przesadzacie co ma piernik do wiatraka znam kilku jakubów z rodzin patologicznych i całkiem normalnych Maxów i Oliwierków i niktz nikogo sie nie śmieje Moda na imiona jest zmienna ja mam 30 lat i nie pamiętam żeby do moich szkół chodziły jakieś Jakuby,Bartosze itp bo uważano je wtedy za obciachowe za to było mnóstwo Marcinów,Arków itp Do autorki widze że na tym topiku faktycznie wypowiadają sie autorki z nizin społecznych skoro nie znając drugiej osoby krytykują ją...i to na podstawie wyboru imienia

to Wy macie problemy. forum jest po to żeby pytać i jak się komuś spodoba to nawet może zapytać w jakim kolorze założyć dziś skarpetki:O nie wiem skąd tyle nieżyczliwości w Was ludzie

Gość Mama Maleństwa
pytam bo chcę wiedzieć co inni sądzą o danym imieniu, bo jeśli Tobie podoba się np. Kunegunda a stu innym osobom nie, to chyba rzeczwiście jest coś nie tak??? (to tylko przykład). Jak widziemy ile osób tyle opinii, nie mam łatwo:)))))

Gość do mamy malenstwa
a moze Jonatan?

wiecie co na kafe jest bez sensu? że ktoś zadaje proste pytanie, prosi o radę, a z tego robi się z zaraz młyn:O domysły, osądy itp. ja życzę żeby maluch rósł zdrowo i miała ładne imię;)

Gość Mama Maleństwa
dziekuję Grinczówna :)))

Gość rubionowa kolia
toż to zwykła rozmowa, żadna dyskusja chcę żebyś Ty wiedziała, skoro sama tak do mnie apelujesz, że nie mam NIC przeciwko "nietypowym imionom", sama takie lubię i takie imiona noszą moje dzieci ale jest różnica pomiędzy imionami nietypowymi a obciachowymi rozumiesz? wątpię a olivier nie jest nietypowy, a włąśnie typowy w pewnych kręgach

Gość blebleble2
rubinowa kolia-to napisz jak twoje dzieci mają na imię też chcemy sie pośmiać

Gość rubionowa kolia
dziwicie mnie :) przecież autorka sama wymyśliła temat "czy są OBCIACHOWE?" Zatem (wytlumaczę wam) sama intuicyjnie, czy jakkolwiek uważa, że mogą być krzywdzące? i tu nie rozumiem jak można rozważać takie imiona skoro uważa się je za obciach :O

Gość kiszaczek
rubionowa dobrze mowisz ;)