Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktos wie

STAŻ

Polecane posty

Gość czy ktos wie

CZY STAZ Z URZĘDU PRACY WLICZA SIE DO ZASIŁKU??

Gość yes yes yes 5256
tak, zalicza się

Gość czy ktos wie
pracowałam 7 miesięcy na stażu, potem firma przyjęłam mnie na pół etatu na 3 miesiące, a następnie na zastępstwo na cały etat pracowałam 5 miesięcy. następnie zastępstwo sie skończyło pracowalam tam nadal ale przez agencję pośredniczenia pracy, to trwało 4 miesiące na pół etatu i miesiąc ostatni na cały etat. Umowa skonczyla sie 31 grudnia. Narazie firma w której pracowałam nie ma wolnego miejsca ale powiedzieli ze sie niedługo odezwią (prawdopodobie w połowie miesiąca byłaby to wtedy praca na umowę zlecenie) moje pytania, czy należy mi sie zasiłek, i czy isc na niego skoro mogą mi w połowie miesiąca zaproponowac znów umowę?? wiem ze sie rozpisałam ale chciałam zebyscie mnie dobrze zrozumieli:) z góry dziękuję na odpowiedzi

Gość czy ktos wie
upup

Gość nie nie zalicza sie
na 100%

Gość czy ktos wie
no to jak z tym w koncu jest bo juz naprawde nie wiem

stazu nie wlicza sie do okresu uprawniajacego do zasilku, bo odbywajac staz pozostajesz nadal osoba bezrobotna. co do pozostalych okresow pracy - wlicza sie jezeli uzyskujesz wynagrodzenie najnizsze krajowe i masz odprowadzana skladke na fundusz pracy od najnizszego wynagrodzenia.