Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Makobratek

bukiet ślubny ze storczyków

Polecane posty

Gość Makobratek

Witam:-) Czy ktoś może mi polecić jakieś sprawdzone kwiaciarnie z okolic Wieliczki lub Dobczyc,ewentualnie Krakowa? Chciałabym, aby w moim bukiecie ślubnym były storczyki Cymbidium, ale niestety słyszałam że taki bukiet mimo że jest trwały to jest również kruchy (łatwo uszkodzić płatki i kwiaty). Proszę o opinie osoby, które w swojej wiązance ślubnej miały storczyki. I jescze mam pytanie odnośnie ceny takiego bukietu. Pozdrawiam wszystkie Panny Młode 2009, szczególnie majóweczki:-*

Gość mama dobra rada
moja kuzynka miała - faktycznie jest delikatny :o a cena jest nawet połowe nizsza zimą ale jak widze Ty z maja :)

Gość Makobratek
cena bukietu ślubnego zależy od sezonowości kwiatów, a że storczyk kwitnie głównie w zimnie to pewnie dlatego jest bukiet tańszy, w innych miesiącach trzeba storczyka specjalnie sprowadzać ale i tak nie zawsze jest dostępny.

Gość mama dobra rada
dokładnie :) Cena zależy od sezonu kwitnienia w dużej mierze a storczyki nie są letnimi kwaiatami :) po za tym latem ceny za ślubne usługi są z reguły o jakies 30% wyższe bo to u nas termin bardziej popularny :)

ja mialam bukiet ze storczykow (miedzy innymi9 kosztowal mnie 150zl,wygladal moim zdaniem super i trzymla sie naprawde bardzo dlugo-okolo tygodnia.po tym czasie zasuszylam go sobie.jak oceniam trwalosc?bardzo trwaly wedlug mnie.zaden kwiat sie nie ukruszyl nawet storczyk ktory mialam wpiety we wlosach.polecam storczyki bo wygladaja pieknie.Aha slub mialam w kwietniu i placilam 7zl za galazke. zywy: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/cc63158936a302de.html suchy: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0460cc113fdbf97c.html

princessa :) okropnie nie okropnie-zasuszylam bo slub mialam niecale 2 miesiace temu i zal mi bylo go po prostu wyrzucac do kosza wiec sie zasuszyl:) ale pewnie dlugo u mnie nie polezy bo generalnie nie lubie zbierac zbednych rzeczy.Zreszta zasuszylam zeby wiedziec jak mi sie to uda-jak widac na zalaczonym obrazku wyszlo to srednio na jeza ale co tam.... magdusiarose-po mojemu to twoje kwiaty wcale nie musza pasowac do kwiatow swiadkowej...skoro podobaja ci sie fioletowe to zadbaj o takie dla siebie,a swiadkowej kup zolte lub biale-zaden problem.najwazniejsze ze rodzaj kwiatow bedzie ten sam.a moze spytaj po prostu swoja swiadkowa jakie woli?