Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzybkowiczówna

co robie nie tak z sernikami...?

Polecane posty

Gość grzybkowiczówna

ze dol i gora sa spieczone, a ser pływa?? :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość puerto rico
a jak dlugo pieczesz sernik i w jakiej temperaturze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grzybkowiczówna
pieklam na poczxatku w 180 przez 45 minut, a potem jeszcze z 45minut w 150 - myslalam, ze to pomoze :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jaki masz przepis
? może jest zły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ooo raanyyy
Gora zawsze będzie spieczona, nawet moze sie lekko przyswędzic.Ka piekę 1h-1.20h (w zaleznosci od przepisu) w 180st C. $5 min. to za krotko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość puerto rico
czas pieczenia jest ok moze cos z piekarnikiem nie tak?u mnie wszystko sie przypala kiedy ustawie na termoobieg.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość górę po jakimś czasie
przykrywa się folią - tzn., wtedy, jak zaczyna się za bardzo brązowić, a reszta jest jeszcze nie upieczona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grzybkowiczówna
a czemu ten ser plywa?? moze za malo budyniu dalam - jedno opakowanie? generalnie przepis - sernik z brzoskwiniami standardowy z netu ciasto + masa serowa z budyniem + brzoskwinie + bialko + kruszonka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja nastawiam na 180 st,ale nie mam termoobiegu,piekarnik elektryczny.Piekę na oko.Może to coś z piekarnikiem?Pamiętam,że w domu tak miałam,dół surowy,góra czarna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grzybkowiczówna
moze jakies zabrudzenie np wentylatora, ktore przegapilam przy myciu?? :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a miałam miałam
miałam nieszczególny piekarnik więc kombinowałam i tak aby dół ciasta się nie przypalał , to na blaszkę najpierw kładłam folię aluminiową, potem grubą warstwę gazety, potem znów folię aluminiową a na nią ciasto Te gazety robiły za warstwę izolacyjną i ciasto od dołu się nie przypalało A od góry gdy sernik za bardzo brązowiał....kładłam albo folię aluminiową albo papier do pieczenia przed końcem pieczenia w momencie gdy góra miała ładny kolor. Inna rzecz że gorący sernik mimo że jest już upieczony...to trochę pływa....jak ostygnie to trochę opadnie i zastygnie i przestanie pływać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pralka frania nowa
jeden budyn to chyba mało , masz ten przepis z mlekiem i olejem ? to ja daję 2 budynie , zalezy tez od jakości sera, ten gotowy w wiaderkach to mało sera w serze i wychodzi rzadki , trzeba dać mniej mleka niz w przepisie, ja pieke 50 min potem wlewam pianę z kokosem i jeszcze ok 30 min , bo jak dałam 15 min to był za mało upieczony spód, druga sprawa to blaszki gufrowane podobno w nich się nie dopieka spód

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Następnym razem ustaw półkę niżej - tak żeby sernik był lekko poniżej średniej wysokości piekarnika :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rację ma Nela - też mnie pomogło jak postawiłam na blaszce , a nie na kratce i nisko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×