Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniol ciemnosci...

Ile placilyscie za slub i wesele?

Polecane posty

Gość jakie paskudztwo ...
A czego się spodziewałaś? Ale nie martw się goście Ci te inwestycję wynagrodzą ... po sprzątaniu szaf .. tzn. zakupie prezentu .. :P

Gość W maju ślub_
e to i tak mało :) jak na tyle luda :P ja mam mieć 90 osób i za wszystko wszystko dać koło 11 tyś:O

Gość nie chwal dnia przed zachodem
słonca. policz ile cie rozwod bedzie kosztował...

slyszalam kiedys ze podobno cena wesela idealnie powinna zwrocic sie w prezentach. tzn.150 osob to ok.70 par...Niech kazda para da srednio 400zl.(wiadomo-jedni dadza600 inni 300, chrzesny 100...cos w tych granicach)czyli te 70 par razy 400 zl. to 28 tys. czyli i tak sie nie zwraca

I tak to zaniżone koszty ... bo nie wliczają tego, co goście ukradną ... :P

w sumie to wlasnie tak pomyslam...z tym rozwodem...Sama milosc nie wystarczy, nie? kurna...Jakbym tak trafila na faceta idealnego to nawet slub moglby mnie kosztowac 100 tys.

Przypomoinam, że przy takiej ilości gości, to należy dodać przynajmniej 2000 za skradzioną zastawę itp. przez gości ... :P

Pod warunkiem, że msza będzie ktrótka ... bo przy dłuższej jeden z drugim zdąży nawet zwinąć zastawę mszalną... a że to powlekane złotem ... to już trzeba sporo więcej dodać ... Nie ma co ściemniać, że nic nie wiemy .. ksiądz głupi nie jest ... :P i wystawi rachunek ... :(

nie gadajcie ze kradna zastawe na weselach? w zyciu bym nie pomyslala wodke, zarcie itp. to tak ale zastawe/ pomagalam siostrze ciotecznej w przygotowaniach itp. to musiala tylko zwrocic za 10 stluczonych kieliszkow

Aniol ciemnosci jesli zaprosisz zlodzieji to ukradna, ale ja myslalam,ze na wesela zaprasza sie rodzine i ludzi, ktorych sie zna. Coz za bezmierna naiwnosc z mojej strony... :P

Na fakturę można, ale nie ma odliczeń tego typu ... :P

A co myślisz, że Ci złodzieje to rodzin nie mają?

to mi wyszło prawie 25000 na niecałe 90 osób :/// a wielu rzeczy miec nie bede (kamerzysty, wodzireja, prezentacji filmowej, wypozyczenia auta, kosmetyczki, fotografa mam wyjatkowo tanio) Wow !!!!!

Z kamerzysty to ja bym nie rezygnowała... bo jak jest, to mniej kradną ... A koszt skradzionych przewyższy wideofilmowanie .... :P

jakie paskudztwo, coz za cenna i spostrzegawcza uwaga. W razie kradziezy ma sie dowody i wiadoomo juz kogo na drugi slub nie zapraszac ;)

w gruncie rzeczy powinno mi to wisiec, bo ja wesela nie chciałam i to wymysł moich rodzicow i tesciow, ale i tak mi głupio, ze tyle tego za dzien zabawy, która mnie nie kreci :/

a propos kamerzysty. Opowiadała mi przyjaciolka o weselu, na którym kamerzyscie nakazano nagrywac wreczanie kopert, które pozniej skladane byly w odpowiedniej kolejnosci. Po weselu sprawdzono kto ile dał i "podziekowano" darczyncom pustych

no nie a moja ciotka mówiła że dała mi 2 tysiaki a w kopercie była figa i co wyzwała obsługe od złodziei a obsługa była z wioski mojego męża i od tej pory nie mamy wstępu na teren wsi

raz byliśmi u rodziców całkiem nowym autkiem i co lakiernik kosztował 3 tys. i warto buło

Gość bfbfbfbfbfbfb
Ten kalkulator jest kiepski, bo nie uwzględnia wszystkich wydatków. Lepiej sobie samemu wypisać wszystko na kartce, mi na 80 osób wychodzi ok 25000 zł bez podróży poślubnej. Miasto powyżej 500 tys. osób, ale salę mamy poza miastem - inaczej byłoby te 5-8 tys. więcej.

nam wyszlo ok 16-17 tys na 70-80 osob Kosciół - 1000zł Sala - 90zł*75 = 6750 Zespół - 2000zł Kamerzysta - 1200zł Fotograf - wyjdzie ok 1300zł Sukienka - 1500zł Dodatki ( welon, ponczochy, buty, bielizna,manicure, fryzjerka,kosmetyczka, podwiązka) - 600zł Kwiaciarka - 700zł tort - 300zł alkohol (75butelek pana tadeusza albo bolsa *19=1425 + ok10-15 butelek soplicy na bramy ok160-200zł) = 1625zł Do tego bedzie szampan, piwo, i bimber na stole wiejskim stół wiejskim musimy sami sie zając, tesciowa zrobi kielbasy, salceson kaszanke, i reszte, alkohol kupuje moja mama wie niewiem dokladnie ile za niego wyjdzie koszula, kamizelka i musznik - 200zł zaproszenia ok 70zł podziekowania dla rodziców - 400zł skrzypek-150zł juz zaliczki mamy powplacane wiec 1100zł mniej :P nie które kwoty mogą uledz zmianie moze troche mniej wyjdzie a moze wiecej no niewiem ale cos kolo tego

Gość czy to
olivvia czy to bedzie samo wesele czy poprawiny tez bardzo mało alkoholu policzyliscie

Gość malowakna
20 tys, 150 osób, bez poprawin