Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniol ciemnosci...

Ile placilyscie za slub i wesele?

Polecane posty

90 zl za osobe? To juz sie nie dziwie, ze mi tyle wiecej wyszlo niz wiekszosci tu. My mamy 160/os i to raczej standard w Rzeszowie lol

Gość bfbfbfbfbfbbfbf
No, ja na 2010 r. mam cenę za osobę 160 zł (bez alkoholu i ciast) i tak tanio tylko dlatego, że poza miastem, w mieście standard na 2010 r. to już 200-... zł (menu w restauracji).

Dlaczego mało alkoholu wesele na 75 osób - 75 butelek wódki 0,5l, beczka piwa 60l, i ok10l bimberku do tego ok 10-15 butelek na bramy mysle ze jak na wesele to ok U nas w małym miasteczku na podlasiu tak mniej wiecej biora 85-110 zl od osoby w tym i ciasta

Gość bieedronaa
naprawde bardzo mało biora u nas 170 to najmniej jak znalazłam, a z alkoholem tzn wodka to u nas licza litr na osobe

u mnie w miescie nie ma restauracji które organizują wesela u nas są sale weselne(róznej wielkosci) i poprostu mozna tam zrobic jedynie, chrzest, wesele, komunie, stype normalnie nie działają w dni powszednie moze dlatego tylko tyle biora w cene wliczone są napoje i ciasta my musimy tylko wodke, szampana, i tort no i stół wiejski jesli chcemy ;) Mojego meza brat 9 lat temu brał ślub płacił 90zł/os miał w tym, jedzenie, alkohol, ciasta, napoje, zespół, kamerzyste, za zdjecia jedynie 80zł musieli doplacic, tort - wtedy to im sie trafiło heheh facet dopiero interes zaczynał i myslal ze sie mu oplaci, a jak przyszli nastepnego dnia po weselu zaplacic mu to powiedzial ze wiecej czegos takiego nei zrobi bo kompletnie mu sie nie oplacało :P to tak poza tematem :)

Gość o nie nie
59 osob 20 tys bez podrozy poslubnej... masakra

Gość erkubi
bieedrona..na dziecko tez litre?

mi wyszło 23000 za wesele na 75 osób :) od osoby płacimy 170zł. gdybyśmy płacili 100zł to wyszłoby nas niecałe 18000. fajny ten kalkulator :)

Gość a guzik
a mi wyszlo 30 tys. na 70 osob bez sukienki cena w restauracji za osobę 220zł

kurcze dziewczyny skąd jestescie ze takie monstrualne ceny placicie? Juz bym wolala gdzies wynając salę i kucharkę wiadomo duzo latania itd ale bym wolala zaoszcedzic i miec fajne wakacje my wydajemy na wesele bez alkoholu ok 15tys dla mnie to i tak dużo i zrobilabym wszytsk zeby choc jeszcze ze 3 tys zaoszczedzic ale sie nie da a nie chce ciąć po kosztach tak zeby pozniej nie bylo pic i jesc dlatego zostajemy przy tych 15 tys :) Pozdrawiam:)

Gość a guzik
się zarabia sie ma trudno wesele jest jedno w życiu, niech stracę te 30 tys. a w podroż też pojedziemy i to daleko i za wszytsko placimy sobie sami i jestem z tego bardzo dumna:) ale zgadzam sie, że te 220zł to strasznie dużo, bo wiem, że w innych rejonach Polski wesela kosztują duzo mniej.

Gość wrzesien 2010
2 dni wesela, 110 osob, 15tys zl od strony, czyli razem 30tys zl. woj.Śląskie

Gość butterfly 29
ja za wesele na 250 osob w górach z noclegami dla gości i w ogole ze wszystkim łącznie z suknia itp zaplacilam 120 tys. zł!!! tylko musze przynac ze to bylo dosc luksusowe wesele bo tesciowie maja kase i w sumie oni duzo placili na dodatek zafundowali nam 2 tygodniowa podroz poslubna za 40 tys zl. gdyby nie tesciowie to pewnie nie zgodzilabym sie na takie drogie wesele.

Gość stara panna do 01.08
a ja napisze tak : za to cale wesele mialabym niezapomniana tygodniowa wycieczke :wliczony hotel,wyzywienie :)))) a tak nie dosc ze kosmiczne sumy,jedna noc,stres (obgada babka z ciotka czy nie ?) 4 miksery,5 par poscieli plus ze 2 puste koperty i chrzestnego ktory na widok wodeczki jest w 7 niebie .... :)))

Gość stara panna do 01.08
aaa wesele mam na ok 90 osob,140 zl od osoby plus jakis pekajacy balon za 600zł z ktorego wyleci 300 malych,brame i niebo z balonow ok 1500zł ,kamerzysta plus fotograf,orkiestra plus poprawiny....wszystkie duperele....liczylismy ok 30 tys zl wesele robimy sami na wszystko zarabiamy sami,czyli dochodzi nieodparta satysfakcja :D

Gość aneczka85
75osob-okolo 22tys ze wszystkim

Gość zara_
80 osob (220/osobe) - koszt calkowity ok 45 tys. placimy ze swojej kieszeni

Mi w tym kalkulatorze wyszlo 22tys ze wszystkim:) Placimy sami a rodzice w prezencie ślubnym funduja nam orkieste i kamerzyste:) Także odciążają nas o 4tys:)

Gość Ania_G.
Po wstępnych kalkulacjach wyszło mi 25.300 zł (bez sukienki i dodatków do niej, bez garnituru i dodat. i bez bukietów) ;/ Strasznie dużo!

Gość Ania_G.
zapomniałam dodać że wesele będzie na max. 70 osób

Gość milluusssssia....
z wszystkim ok 50tys zl

Gość jacobs
dziwia mnie te puste koperty jako prezent.Przecież w takiej kopercie oprócz kasy znajduje się kartka z życZeniami więc wiadomo kto ile daje.

Gość Marta S.
My mielismy trzy opcje listy gosci, a od tego w glownej mierze zalezy cena: 1. absolutnie cala rodzina (opcja mojej mamy, bo przeciez to nie wypada nie zaprosic wszystkich- 190os) 2. zapros sobie kogo lubisz i z kim utrzymujesz kontakty (opcja mojego narzeczonego-120os) 3. tylko najblizsza rodzina i przyjaciele (moja opcja- 80 os) Jak dla mnie to pierwsza nie wchodzi nawet w gre, bo co mnie obchodzi, ze sie obrazi jakas tam ciotka, ktora widze raz na dziesiec lat. Ale jeszcze nie zdecydowalismy, czy zrobimy na 120 czy na 80 osob. W glownej mierze zalezy to od funduszy, jakie bedziemy posiadac. Na razie znalazlam sale, dosyc fajna, taka w staropolskim stylu (wiem, ze to powoli wychodzi z mody, ale mi sie podoba). 120zl/os bez alkoholi, ciasta i owocow, a moze jeszcze cos spuszcza, bo wesele w srodku tygodnia. Ogolnie mam nadzieje, ze sie zmieszcze w 25-30 tys.

Nam wyszło 58000, ale to dlatego, że mój Kochany jest z innego miasta i ponad połowa wesela jest do przenocowania w hotelu... No i zależało nam na super kamerzyście i fotografie, bo to jedyne pamiątki, jakie zostaną.