Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilla23

niemowle nie chce jesc

Polecane posty

Gość kamilla23

hej moja coreczka ma 4 i pol miesiaca i nie chce nic jesc:(jak miala 2 miesieca odrzucila mleko(bebilon i bebiko)jadla przez tyfdzien zaledwie po 40 ml 4 razy dziennie tylkoprzez sen nic nieprzybrala na wadze badania moczu krwi usg brzuszka prawidlowe lekarka prezpisala humane mct i zaczela ja jesc lepiej(ma bananowy smak) niestety po niej byly zaparcia i dostala wysypki przeszlam znowu na bebiko i jadla nawet w miare zwykle prez sen ale 4 razy po 150 pozniej po 180 ml ale wysypka coraz gorsza skora sucha jak papier scierny lekarka stwierdzila skaze bialkowa ...na pepti i nutramigen ma odruch wymiotny ozostalo wiec tylko mleko sojowe.Od tygodnia podaje jej Isomil(problemy ze skora mijaja) na poczatku jadla newet ladnie od dwoch dni nie chce go jesc na widok butelki jest ryk nawet przez sen nie chce ruszyc podaje jej wiec strzykawka ale i tak po 60-80 ml zaczyna ryczec i wszystko wypluwa:(deserki,obiadki,kaszki tez sa bee prawie wszytsko co jej wcisne lyzeczka jest wyplute:(nie mam juz sily:(pradzcie mi co mam zrobic boja juz nie mam pomyslow:(

Witam. Miałam podobny problem z synkiem, tyle tylko, ze mój syn nie ma skazy białkowej. Gdy dzieci w jego wieku wypijaly 180 mleczka on pił zaledwie 60 i to na przymus :( Z waga odstawał od rowiesnikow do 2 lat, wygladal jak dziecko z Oświęcimia :( Teraz ma 2,5 latek i na widok jedzenia sam otwiera buzie i krzyczy DAJ . Myślałam, ze juz do konca zycia bede sie meczyła z niejadkiem a jednak przyszedł taki okres,z e sam \"dojrzał\" do tego :) Wiem, ile Cie to nerwow kosztuje bo ja też płakałam w poduszke Teraz z własnego doświadczenia moge Ci poradzic, ze niestety ale musiasz sie uzbroic w cierpliwosc, ja podawalam dodatkowo witaminki na apetyt, Sanostol, ale to jak dobrze pamietam dopiero od roczku,. więc zycze Ci dużo siły i wytrwałości, przyjdzie czas ze córeczka sama sie zacznie upominac o jedzonko, czego Ci zycze z całego serca :)

Gość kamilla23
dzieki za pocieszenie ja chyba zwariuje jezeli bede tak sie z nia meczyc jeszce 2 lata!:(dobrze ze chociaz herbatki pije normalnie

Gość taka tam asia
ja mialam podobnie, corka jadla tylko przez sen, a jak udalo mi sie cos na przytomnego wmusisc to byl ryk. Lekarka tez podejrzewala skaze, ale jak wyladowalysmy w szpitalu bo okazalo sie ze ma bezobjawowe zapalenie pluc to dowiedzielismy sie ze ma refluks przełykowo-zoładkowy. Temu nie chciala jesc i plakala, zmienilismy jej mleko na enfamil ar i wszystko przeszlo.