Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

pytanie o KTG

Polecane posty

W KTORYM TYGODNIU CIAZY MIALYSCIE ROBIONE ktg? JESTEM DOPIERO W 32 TYG ,JUTRO BEDE MIALA TO BADANIE. ZAWSZE MYSLALAM ZE ROBI SIE JE W DNIU PORODU....BOJE SIE ZE COS JEST NIE TAK I DLATEGO LEKARZ CHCE JE ZROBIC WCZESNIEJ

Ja mam robione KTG od 30 tygodnia przy kazdej wizycie,czyli co 2 tygodnie.Jestem w 34 tygodniu. Nie martw sie,to normalne,ze w 32 masz robione,ja mialam wczesniej nawet jak widzisz.

U mnie trwa jakies 20 minut i jest bardzo przyjemne,bo leze sobie i slucham jak bije serduszko mojej coreczki,a jak sie rusza,to tez slychac wyraznie.

Ja pierwszy raz miałam robione KTG w 34 tygodniu w szkole rodzenia.Trwało chwilkę.Potem w 36 tygodniu w gabinecie u gin.A kolejne 2 dni przed porodem i dzień przed.

KTG wykonuje się na sali porodowej, ale po 30 tygodniu również. Badanie polega na podłączeniu 2 pelot - dzięki jednej zapisuje się tętno dziecka, dzięki drugiej zapisuje się skurcze macicy, dostaniesz do ręki jeszcze guziczek, który trzeba naciskać gdy poczujesz ruchy dziecka. Badanie powinno trwać około 30 minut, ale lekarze robią je różnie długo, po 10 lub 20 minut. Jest to badanie raczej nudne, a czy przyjemne? Na pewno niebolesne i nie doskwierające, pewnie przyjemne jeżeli słucha się serduszka ;)