Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DIANE 35

ODSTAWIENIE DIANE 35/ CZY TRĄDZIK POWRACA??????

Polecane posty

Gość DIANE 35

Witam przyznam ....biorę Diane już dobrych kilka lat Mialam probelmy z cera - te tabletki wyleczyly mi wszytsko....wlosy idelane, cera jak dupa niemowlaka ( mialam tradzik z ropą, i blizny) Bardzo mi pomogly... Jednak mam zamiar teraz je dostawic, wiem ze powinnam wczesniej, bo nie mozna ich brac dlugo, sa silne i zagranica wycofane Dziewczyny, czy jest ktoras ktora odstawila Diane po kilku laatch????? Czy cos powraca?Sa jakies skuti ubocze? Prosze o rade, bo sie boje

Gość DIANE 35
nie ma nikog?????

Gość antytabsy
1. to nie prawda ze za granica nie ma Diane 35. 2. Nagle odstawienie diane moze spowodowac klopoty z cera. Lepiej jest przez 3, 4 m-ce stosowac tabletki o mniejszym stezeniu hormonow ale takze wplywajace na wyglad cery np Marvelon lub generyk Regulon. pozniej mozesz albo zaprzestac brania albo kontynuowac hormalna antykoncepcje ww tabletkami.

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaa
Powraca :-( niestety, mi pomogła diane rewelacyjnie... 1,5 brania pozniej 6 miesiecy przerwy i było super po przerwie wziełam harmonet( tez anty ) i było coraz gorzej.... niestety po diane35 jest powrot z nasileniem... mnie to doprowadziło do depresji.... teraz został izotek :-( Ale moze u Ciebie nie wróci, trzymam kciuki

Gość oalalalla
tez mialam po odstawieniu nawrot syfow

Gość DIANE 35
o boze......chyba jestem na nie skazana

Gość DIANE 35
moze moj organizm po tylu latach nie ebdzie zle reagowal i pryszcze nie powroca....sama nie wiem

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaa
sprobuj.... wiecznie nie bedziesz ich brała... moze jak przejdziesz na inne bedzie tez ok - mi cilest bardzo ładnie uregulował, ale równiez do czasu.... Pomaga tez np. inne tabletki tak jak ja ciles + androcur (nazwe chyba troche inaczej sie pisze) i dodatkowo bierzesz na w cyklu 21 tebletek anty 10 tab androcur - pomaga ale to juz do ginekologa, powiem tak ze mi dosc długo tabletki pomagaly, az stało sie tak ze hormony juz nie działały i z buzia było coraz gorzej, ale to nie raguła.... wiec do dobrego ginekologa i probuj pozbyc sie diane35 bo to nie najlepsze hormony i ja bym w sumie ich za długo nie brała ale to indywidualna decyzja.

Gość DIANE 35
wiem wlasnie ja probowalam je dostawic co zawsze cos na twarzy sie pojawialo biore je 7 lat!!! i musze ztym skonczyc bo stara dupa juz prawie jestem musze wybrac sie do ginekologa, niech przepisze cos innego, bo decyzja musi byc podjeta ale szczerze, to bardzo mi pomogly, mialam potworna cere, niemalze dziury, a teraz mi kazda zazdrosc, ze mam cere jak z reklamy - blizny nawet zniknely

Gość DIANE 35
koniec swiata

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaa
wow 7 lat i pozwolił ci lekarz ? Mi powiedział ze max 5 lat i to i tak duzo ... pisałam brałam 1,5 roku.. Ogolnie tez ze mnie juz stara dupa 25 lat... a klopoty z cera nadal, teraz biore lat o wiele silniejszy od diane ale chce raz na zawsze juz sie pozbyc tego . Co do cery po diane to pamietam, buziunia jest rewelacja :-) to był jeden z najlepszych okresów mojej buzi :-) Wybierz sie do ginekologa i porozmawiaj moze przejdziesz na cos innego i nadal bedzie efekt

Gość ymmkaa
a nie zamierzasz mieć dzieci nigdy?

Gość DIANE 35
lekarz mi mowil,ze powinnam przestac,a le ja sie upieralam......bo cera rewelacja a dzieci zamierzam miec- wlasnie o to chodzi na azrie nie planuje, ale kurcze powinnam to zmienic jak bede miala nawrot nie wiem co zrobie, bo jestem teraz przewrazliwiona na kzdy malutki pryszcz zwariowalabym

Gość ymmkaa
Kochana..pomysl o dziecku tez czasem.. bo i tak podczas ciązy moga wyjsc na nowo pryszcze.. a hormony i dziecko..moja przyjaciolka brala 6lat anty i ma problemy z zajsciem w ciązę..nie to,że straszę..tylko daję zyciowy przykład... bo jednak hormony niezle gmatwają nam w orgazniźmie.. pozdrawiam goraco

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaa
słuchaj, ja mam obsesje na punkcie cery i tego juz tez nie zmienie wiec rozumie twoje obawy... Niestety osoby ktore miały kiedys tradzik (lub maja nadal -tak jak ja) maja tez psychiczny uraz i cera jest na podium wiec strach obsesja obawy - norma, ale jak nie sprobujesz nigdy tego nie odstawisz no chyba ze na dzieci, przez pol roku jest ok wiec wiesz zdazysz zajsc w ciąze, choc ty tyle lat bralas to moze wiecej czasu bedzie u ciebie ok zanim to powroci a po ciazy hormony sie pozmieniaja i tradzik nie wroci- nadzieje trzeba miec :-)

Gość DIANE 35
no obadamwybieram sie do ginekologa i zobaczymy co on na to

Odstawiłam Diane po pół roku brania, w trakcie bardzo mi pomogły, ale jak odstawiłam - koszmar! Nigdy więcej tego gówna. Potem brałam Regulon - pomógł, ale żeby twarz wróciła do stanu normalności potrzebowałam prawie rok. Podobno Yasminelle też ma właściwości przeciwtrądzikowe. Ja nie wiem, bałabym się strasznie brać Diane tyle lat co Ty, miałaś jakieś badania robione na wątrobę?

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaa
wiesz co ja Ci polecam - odsatawic - zobaczysz co bedzie sie działo a jak bedzie sie źle działo zawsze wrocic mozesz znow do diane lub wtedy myslec o czyms innym... a czas przerwy zawsze odciazy watrobe i organizm.

Gość alw1907
no raczej jak odstawisz skora nie bedzie w najlepszej formie,a diane jak najszybciej zmien na cos lzejszego bo sobie zaszkodzisz ,a jesli chodzi o jakiekolwiek tabletki anty to czy nie boicie sie raka piersi bo mi moja lekarka odradza branie a tez chetnie bym zaczela znow cos brac bo mam fatalna skore i to nie tylko na twarzy

Wiesz co, raka piersi mozna dostac nie tylko od tego, podobno tez od tanich tzw. \"chinskich\' stanikow, ktore zawieraja pelno jakies podejrzanych substancji, np. toksycznych barwnikow do tkanin. Gdybys tak patrzyla na wszystko, zeby tylko ustrzec sie od raka, to w zyciu nie moglabys normalnie funkcjonowac, bo zyjemy w bardzo zanieczyszczonym srodowisku. Nie trzeba brac tabletek, zeby miec raka piersi.

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaa
co do raka piersi.... ja obecnie mimo izoteku to nadal biore cilest ( wymog izoteku). Hormony powoduja zwikszone ryzyko zachorowalnosci ja juz miałam 3 razy cos wymacane- oczywiscie przez mojego super lekarza, na szczescie samo znikło, nawet jeden mały włokniaczek :) A wiec nalezy byc pod stała kontrola, ja mam panike w recach jak sie badam wiec jak ide co 3 miesiace do ginekologa to on sie tym zajmuje - profesjonalnie ;-) boje sie na kazdej wizycie jak cholerka ale zawsze cierpliwie leze :-) No i usg... trzeba jednak sie kontrolowac, mi lekarz zawsze mowił ze przy hormonach interesuje go głownie tylko moja górna czasc ciała :-) wiec niestety jak sie cos łyka zawsze sa jakies skutki ujemne i trzeba sie kontrolowac, po prostu ma sie pecha ze bozia dala taka cere :-(

Gość DIANE 35
racja a wiecie, ze wkrecilam sobie,ze po nich pojawil mi sie cellullit..... wyczytalam na forach ... jestem bardzo szczupla a widoczny jest golym okiem cellulit na udach z ktorym walcze od kilku m-cy naczytalam sie ze po dluzszym braniu moze sie pojawic

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaa
celulit pojawił sie bo hormony zatrzymuja wode w organizmie wiec głownie z tego powodu ja jak odstawiłam diane35 to odraz 5 kg w ciagu miesiaca samo spadło ... :-) wiec zmiana na inne lzejsze hormony pewnie spowoduje ze calulit sie zmniejszy :-)

Gość DIANE 35
chociaz to") bo nie wspomne ze to mnie tez dobija i kremy stosuje 2 razy dziennie cos za cos widze jak nie cera to cellulit

Gość a mi pomogły
Ja brałam Diane ponad 5 lat, po odstawieniu badania hormonalne wyszły w normie, cera nie pogorszyła się, potem przez jakiś czas nic nie brałam i było ok, teraz przeszłam na Cilest. Jeżeli masz zamiar mieć dzieci to porozmawiaj z ginem o odstawieniu, koniecznie zrób badania hormonów tak ok. 3-4 miesiące po odstawieniu, jeżeli zauważysz pogorszenie stanu skóry, a badania hormonów będą w normie to wybierz się do dermatologa, stosuj profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji cery z problemami, polecam La Roche serię Effaclar, albo Bioderma Sebium, odradzam Vichy. Kiedyś i tak musisz odstawić, lepiej teraz niż później.

Zgadzam się z moją przedmówczynią. Ja biorę tabletki hormonalne od 18-ego roku życia, a mam 25. Troszkę długo... Miałam wprawdzie kilka przerw (kilkumiesięcznych, 2 razy prawię roczną). Zaczęłam od Diane 35 właśnie ze względu na trądzik. Byl okropny i dosłownie miałam go wszędzie. Najgorsze byly docinki, typu \"fajna dupa tylko twarz do wymiany\". I znajdź tu sobie chłopaka... Tabletki pomogły bardzo szybko. Po 3 latach odstawiłam i nastąpił nawrót pryszczy. No to zaczęłam brać znowu. W końcu mnie lekarz opierdolił i przepisał Harmonet. Powiedział, że za długi okres i że niby Diana w pierwszej kolejności leczy a w drugiej chroni przed ciążą... No i brałam ten Harmonet i bylam bardzo nie pocieszona, gdyż pryszcze znowu \"come back\" !!!... W rezultacie zmieniłam lekarza, który bez problemu znowu przepisał mi Diane, oczywiście musiałam troszkę naściemniać. I tak brałam znowu jakieś 2 lata. Aż przyszedł moment kiedy postanowiłam mieć dziecko... Odstawiłam po prostu tabletki nawet nie konsultując się z lekarzem, pryszcze wyskoczyły (na szczęście już nie w takiej ilości jak lata wcześniej, pojedyncze, przy okresie troszkę więcej) ale dla mnie priorytetem było co innego. No i tak po roku (!!!) starania się o dziecko wylądowałam w szpitalu z pękniętą ciążą pozamaciczną... (byłam u ginekologa chyba ze 3 razy zanim wylądowałam w szpitalu, nawet w ten sam dzień i suk* nic nie wykryła).Nie wiem czy to wina tabletek, wydaje mi się, że tak. Że to była jakaś kara za chęć pięknego wyglądu za wszelką cenę ( i tak mi pozostały blizny po trądziku). W każdym bądź razie to było rok temu. Po zabiegu musiałam brać tabletki, znowu Harmonet. Odstawiłam tydzień temu i czekam na wizytę u ginekologa. Będę znowu starała się o dziecko, tym razem pod pełną kontrolą. A trądziku nie mam... I nawet nie zauważyłam kiedy zniknął.

Gość Andassdas
wszystko zależy z jakiego powodu miałaś pryszcze. Ja brałam Diane 8 lat, po odstawieniu cera się pogorszyła, zrobiłam znowu badania hormonalne i okazało się, że bez hormonów nie da rady. Brałam Yasmin (nowsza generacja leków i o wiele mniej hormonu) a potem Yasminelle i jest spoko. Cera nadal jak pupa niemowlaka a przy przerwie nie ma jakichś strasznych sensacji. A dodatkowo schudłam i to sporo (po Diane przytyłam). Pogadaj z ginekologiem i nie wierz w straszne opowieści... :)

Gość hefalumpek5
ja biore Harmonet ale nie ze wzgledu na tradzik, mimo ze mam go w wieku 26 lat:/, moja pani dermatolog powiedziala ze to nie jest kwestia hormonow i ja tez biorac Harmonet nie zauwazylam polepszenia cery ani pogorszenia ale jak bylam teraz na dermabrazji to inna dermatolog powiedziala mi ze po odstawieniu kazdych tabletek anty tradzik sie nasila bo przez lata te hormony gromadza sie gdzies pod skora brrrr:/

Gość dobra nowinka
ale mnie nastraszyłyście... biorę dianę 35 od 5 miesięcy. mam podejrzenie pcos. na jajnikach mam sznury torbieli. cera wymagała sporo do życzenia. trądzik z wiekiem się pogarszał. kiedyś brałam przez rok harmonet ale jakiejś szczególnej poprawy nie zauważyłam. teraz mam 26 lat, biorę dianę i skórę mam jak pupa niemowlaka. od 8 miesięcy stosuję też kosmetyki dla skóry trądzikowej z serii pharmaceris T do kupienia w aptekach. i co ciekawe przez te niespełna 5 miesięcy schudłam już 9 kg. a miałam sporą nadwagę. jeszcze waga nie jest w normie, ale czuję się dużo lepiej. teraz przy wzroście 160 ważę 66 kg.