Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DIANE 35

ODSTAWIENIE DIANE 35/ CZY TRĄDZIK POWRACA??????

Polecane posty

Gość dwdewdwwewed
mi niestety powrocil i mmusialam brac na nowo :-( lecze sie juz ladnych pare at i za kadym razem jak robie przerwe to pryszcze wyskakują :-( nie wiem chyba do menopauzy bede ja brała :-(

Gość aqu-qu
Diane nie można długo brać. To silny lek, ma dużą dawkę hormonów. Najczęściej bierze się je kilka miesiący, potem przechodzi na słabsze. Fakt, trądzik zniknie, ale po odstawieniu wróci. No i mogą pojawić się inne zaburzenia

Gość kate963
hej dziewczyny:) słyszałyście o shinybox? za uzbieranie 100 punktów otrzymuje sie calkowicie za darmo pudełko z 5 markowymi kosmetykami :) ja tez teraz walcze o to pudełko dlatego jezeli moglybyscie mi pomoc :) wystarczy jak wejdziecie w ten link http://shinybox.pl/?ref=4171679 i sie zalogujecie. wtedy wy tez mozecie prez zapraszanie osob otrzymac swoje pudełko. to nie jest zaden wirus ani spam... jestem normalna dziewczyna i bardzo bym chciala dostac takie pudełko :) mozecie pomoc mi i przy okazji dolaczyc sie do walki o swoje kosmetyki :) pls dziewczyny pomozcie :)

BIORĘ DIANE35 15 LAT i mam podobno 31 lat :) Nie czuję się na swój wiek i nie wyglądam i podobno wcale się nie zmieniłam. Jestem szczupła (56 kg), włosy mam długie do pasa, a cerę jak tyłeczek bobasa :) Napiszę, ponieważ uznałam, że warto podzielić się wiedzą i doświadczeniem... bo czasem jak czytam wypowiedzi o Diane, to nie wszystko jest poparte medycznie. Biorę Diane już 15 i nadal zażywam iiii żyję :) Owszem bałam się skutków ubocznych, dlatego 1 raz w roku konsekwentnie wykonywałam i nadal wykonuj***adanie prób wątrobowych (jest to badanie z krwi). Dodatkowo staram się co 1-2 lata zrobić cytologię. Zdarzyło się, że przy okazji wizyty u ginekologa zapytałam nieśmiało, czy mogę brać Diane35 przez 10 lat bez przerwy (wtedy zażywałam diane 10 lat a teraz już 15 lat )... nie był to zwykły lekarz lecz Profesor Doktor Habilitowany w dodatku onkolog, położnik... Zadał mi jedno pytanie: - Jak się Pani czuje po braniu diane? odpowiedziałam, że bardzo dobrze i nie czuję, żadnych złych skutków - Zapytał, czy robię co roku próby wątrobowe i jak moja wątroba to znosi odpowiedziałam, że próby są bardzo dobre bez zmian przez wszystkie lata i robię je co roku - To odpowiedział mi, że mogę je brać i nie muszę robić przerw :) - Zapytał mnie, czy zanim zaczęłam brać Diane35, czy miałam regularne cykle. odpowiedziałam, że tak miałam przez kilka lat. - nie wiem czy dobrze pamiętam, ale zapytał mnie jeszcze, czy palę papierosy... Nie palę papierosów. I właśnie dla osób palących Diane35 może być szkodliwa, ponieważ może powodować zakrzepicę. Jeśli ktoś pali i zażywa diane, to robi to na własne ryzyko. Jeśli byłby to zwykły lekarz, to ok, ale ten człowiek ma żonę i dzieci jest bardzo miły i odpowiada na wszystkie pytania, pracuje w szpitalu... :) Kiedyś przyjechałam specjalnie na wizytę do tego lekarza z daleka, ponieważ się przeprowadziłam. Ale wzbudził we mnie takie zaufanie, że nie chciałam innego lekarza :) Pamiętam, że wyraźnie był wzruszony tym, je przyjechałam około 400 km specjalnie do niego i policzył mi mniej za wizytę... sam od siebie... ludzki lekarz , rzadko spotykane :) Inna sprawa, że wyczytałam na innym forum i nie wiem czy to jest prawda, ale różni lekarze ginekolodzy przepisywali diane35 .... UWAGA... na niepłodność! Podobno od razu po odstawieniu należy próbować zajść w ciążę. Czytałam również artykuł, który jest tutaj: https://mamotoja.pl/starania-o-dziecko-po-odstawieniu-antykoncepcji-kiedy-najlepiej,porady-ginekologa-artykul,15453,r1p1.html Pani doktor rozwiewa mity, że po odstawieniu tabletek trzeba czekać lata, wieki i miesiące aby móc bezpiecznie zajść w ciążę. Po drugie nie ma żadnych dowodów naukowych, że jakiekolwiek tabletki antykoncepcyjne uszkadzają płód albo, że rodzą się po nich chore dzieci. Na całe szczęście, że tak jest, a nie inaczej :) Czasem słyszymy, że ktoś zaszedł w ciążę w 2 miesiącu po odstawieniu, a to dlatego, że nie każda kobieta od razu ma owulacje. Po Diane35 bankowo ma się owulacje, jeśli zanim rozpoczęło się w ogóle zażywanie tabletek miało się regularnie okres. Jednak chciałabym potwierdzić te powyższe inf odnośnie ciąży po diane35 u tego samego lekarza.... cd...

ciąg dalszy, bo napisałam za długą odpowiedź.... Powód zażywania Diane35 - nie będę oryginalna TRĄDZIK :( Efekt zdumiewający, brak pryszczy, lub czasem jakieś pojedyncze, które nie spędzają snu z powiek. Miałam wcześniej trądzik, nie z tych najgorszych, ale jednak uprzykrzających życie. Ropne krostki, nie jakieś ogromne, ale blisko siebie z zaróżowioną wokół skórą (stan zapalny, nie trądzik różowaty). Krotki były na policzkach, trochę na brodzie, skronia i czoło (blisko włosów). Co mi pomogło? Diane35 + wizyty u kosmetyczki i EFEKT był już chyba po 1 miesiącu i trwa do dzisiaj :) Oczywiście po zabiegach już nie odwiedzałam kosmetyczki. Miałam bodajże 2 razy w tygodniu oczyszczanie cery (nakłuwanie igłą pryszczy... bolało jak nie wiem co... ale warto ) plus maseczki z alg firmy Thalgo. Bardzo dobre efekty na stan zapalny przyniósł mi serum z Thalgo. Thalgodermyl (wydajny) Na dzień dzisiejszy widzę, że jest dostępny, więc nie wklejam linków, bo nie chce robić reklamy sklepom :) Mam tylko 1 pytanie o Wasze doświadczenia. Czy po odstawieniu Diane35 i OD RAZU po zajściu w ciążę (bez odczekiwania np 2-6 miesięcy) pojawił się trądzik? Chodzi mi o to, czy po zajściu w ciążę był ten efekt powrotu trądziku i jego zaostrzenia.... Mam nadzieję, że uda się mi kiedyś zajść w ciążę od razu po odstawieniu Diane, a ciąża spowoduje pozytywną zmianę hormonalną i trądzik nie wróci :) Czy ktoś tak miał? Moja koleżanka miała zawsze piękną cerę, nie brała tabletek. Jak zaszła w ciążę, to miała trądzik.... bardzo brzydki trądzik.... Stąd też taka niepotwierdzona teza.... że jesli ktoś miał trądzik, to ciąża i zmiany hormonalne, mogą spowodować, że trądzik zniknie. A jeśli ktoś miał piękną cerę, to podczas ciąży mogą (ale nie muszą) pojawić się problemy z cerą. Pozdrawiam!

Gość gość
Mi przepisal kiedys dermatolog w pl Diane na tradzik. Bralam ja niecaly miesiac, ale odstawilam ze wzgl. na zle samopoczucie (mialam klucie w lewej piersi). I jak teraz o tym mysle to sie ciesze. Diane ma ogromne skutki uboczne i dzialanie karcogenne, co potwierdzaja niektore badania (zostal udowodniony zwiazek Diane z rakiem endometrium, poczytajcie sobie). Jakis czas temu trafilam na you tube na filmik umierajacej kobiety na ten typ nowotworu, ktora brala Diane przez ponad 20 lat (Dr. Bernadette Tynan). Dlatego dziewczyny odstawcie te pigulki natychmiast, szkoda zdrowia, tradzik mozna leczyc skutecznie innymi sposobami. Ktos powyzej napisal, ze bierze Diane 15 lat i jest wszystko ok. Problem polega ma tym, ze skutki uboczne ujawniaja sie dopiero po wielu latach. Palacze tez odrazu nie dostaja raka, czasami nawet po 30-40 latach palenia. Mowie wam nie warto, bo jak nie ma zdrowia to i piekna skora nie cieszy.

Gość gość
Mi przepisal kiedys dermatolog w pl Diane na tradzik. Bralam ja niecaly miesiac, ale odstawilam ze wzgl. na zle samopoczucie (mialam klucie w lewej piersi). I jak teraz o tym mysle to sie ciesze. Diane ma ogromne skutki uboczne i dzialanie karcogenne, co potwierdzaja niektore badania (zostal udowodniony zwiazek Diane z rakiem endometrium, poczytajcie sobie). Jakis czas temu trafilam na you tube na filmik umierajacej kobiety na ten typ nowotworu, ktora brala Diane przez ponad 20 lat (Dr. Bernadette Tynan). Dlatego dziewczyny odstawcie te pigulki natychmiast, szkoda zdrowia, tradzik mozna leczyc skutecznie innymi sposobami. Ktos powyzej napisal, ze bierze Diane 15 lat i jest wszystko ok. Problem polega ma tym, ze skutki uboczne ujawniaja sie dopiero po wielu latach. Palacze tez odrazu nie dostaja raka, czasami nawet po 30-40 latach palenia. Mowie wam nie warto, bo jak nie ma zdrowia to i piekna skora nie cieszy.

Gość gość
Hei dziewczyny, chciałam podzielić się swoim doświadczeniem. Ktoś zapytał się jak sprawa wyglada z cera po zajściu w ciąże. Otóż przed zajściem w ciąże miałam sporadyczne problemy z tradzikiem( na okres wyskakiwało pare pryszczy) brałam Zyrone ( tańszy odpowiednik diane dostępny w norwegi, tu mieszkam). Po mniej więcej 4 mieisacach po odstawieniu zaczęły mi wychodzic pojedyncze syfki ale nie przejmowałam się tym bo nie zatruwało mi to życia. Po chwili zaszłam w ciąże:) czyli pół roku po odstawieniu. Niestety ale od razu zauważyłam ze coś niedobrego dzieje się z moja cera :( była strasznie sucha i zaczęły wyskakiwać pryszcze. Pod koniec ciazy poprawiło się, zero pryszczy. Niestety ale po porodzie moja cera zmieniła się o 180 stopni! Jest strasznie tłusta, tak tłusta ze sz chce ja myć co godizna( ale wiem ze to złe wiec tego nie robię) zaczął się problem z trądzikiem:/ po roku po porodzie przestałam karmić wiec od razu poznałam po tabletki antykoncepcyjne na wyrównanie hormonów, dostałam diane. mam tez wizytę u dermatolog wiec mam nadzieje ze to wszystko pomoze bo naprawdę czuje się fatalnie:( nie jest to trądzik jaki silny ale widoczny a w słońcu to już w ogóle! Nie chce minsie nigdzie wychodzic i się pokazywać. Dla mnie to jakaś masakra... także każdy organizm reaguje inaczej.