Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baja35

Błagam o pomoc !!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Baja35

Jestem samotna matka z 9 letnia córka mieszkam w Polsce gdzie pracuje,na dziecko otrzymuje alimenty z funduszu. Rok temu poznałam fajnego chłopaka ktory mieszka i pracuje w Angli od 4 lat. W wakacje pracowałam w Anglii,lecz nie byłam ubezpieczona zachorowałam i wrociłam do Polski przed wyjazdem dał mi do podpisu jakies papiery zwiazane z moja corka oraz AKT urodzenia wszystko wypełniłam i podpisałam bo stwierdził ze bedzie sie starał o ROZŁAKOWE mimo ze nie jestesmy po slubie i corka ma moje nazwisko obawiam sie ze mogłam cos podpisac innego,lecz nie znam angielskiego wiec nie wiem. Na odpowiedz tego pisma miał czekac 3 tyg.a mineło 2 miesiace co 2 dzien dzwonie i dopytuje sie co z ta sprawa to ciagle mnie zbywa,pytajac gdzie to wysłał odpowiada ze nie wie bo nie spojrzał na koperte. Co dziwne znalazł inne mieszkanie podpisał umowe przed wstepna i przeprowadza sie dopiero 10.02.09 ale nie podał mi adresu bo nie zna kodu wiem ze to w tym samym miescie ST.IVES ?,i zmienił nr.tel ale narazie go nie uaktywnił mam dylemat bo jak go znajde i odbiore papiery dziecka i swoje rzeczy wiem tylko gdzie pracuje a miało byc tak kolorowo tyle co obiecał????? Planowalismy slub cywilny,lecz po tym pismie wszystko ucichło boje sie czy nie zaszkodziłam sobie i mojej coreczce. Planuje w styczniu 2009 jechac do Anglli i odebrac papiery lecz nie wiem gdzie to sie zgłasza? Nie znam jezyka i nie wiem kogo prosic o pomoc To moj @ bajabongo14@wp.pl Prosze podac mi instytucje gdzie mozna odkrecic ta sprawe,

Gość mmnmnmnmn0001
jakie papiery i z jakiej racji dal ci do podpisu...wyjasnij o co chodzilo mniej wiecej chociaz

Gość Baja35
Planowalismy wczesniej slub cywilny,on jest rozwodniliem i nie ma dzieci ale stwierdził ze moze dostac ROZŁANKOWE na moja corke ok.70f tygodniowo i przyniusł od kolegi jakies papiery i kazał mi wypełnic to tez tak zrobiłam dałam AKT urodzenia corki i powiedział ze musimy czekac na dop.2/3 tyg.ja musiałam zjechac do Polski bo zachorowałam na "zapalenie miesnia sercowego" Ale co mnie nie pokoji to fakt ze on niby niewie gdzie odesłał te papiery bo nie spojrzał na adres iteraz nasze dane i AKT moga gdzies sobie krazyc. Czy on moze wykorzystac te papiery,i bobierac pieniadze na nie swoje dziecko no fakt ze podpisałam sama nie wiem co?

Gość mmnmnmnmn0001
nie jestem do konca pewna czy moze, prawdopodobnie podpisalas papier ze jestescie w zwiazku partnerskim i bedzie pobieral kasę na twoje dziecko... ja bym na twoim miejscu skontaktowala sie z Inland Revenue lub Job Centre, niech ktos zadzwoni na infolinie lub wyslij list...wiem ze nie znasz angielskiego niech ci ktos pomoze bo w polsce odbiora ci rodzinne na dziecko

Gość martenikaaa
dziewczyno ale sobie klopotu niepotrzebnie narobilas, widac, ze koles was wykorzystal, z pewnoscia teraz bedzie pobieral jakis zasilek, najprawdopodobniej child benefit, znajdz jakas osobe ktora zna angielki i niech zadzwoni do inland revenue i doniesie czym predzej, numer znajdziecie na stronie internetowej,

Gość i dalej mi żadna z was
w prawie każdym Citizen Advise Bureau pracuje jakaś Polka, jezeli przyjedziesz do anglii, poproś o taka osobę, albo o tłumacza, tam przedstaw cała sytuację, napewno ci pomogą.

Gość o rzesz kurrrrna
co to jest ROZLANKOWE????? buhahahaha pierwszy raz slysze o czym takim kobieto ale jestes glupia i naiwna dalas sie nabrac jakiemus cwanemu polakowi ktory pewno teraz otrzymuje pieniedze z zasilku na twoje dziecko bo posluzyl sie dokumentami twojego dziecka i twoimi danymi jak mozna podpisac dokument ktorego sie nie rozumie i nie wie co to jest ok wiem ze nie znasz angielskiego ale ...

Gość dobrapomaga
Baja 35 nie przejmuj sie wyzwiskami, zaufalas facetowi wiec podpisalas....a to kupe swini w bardzo delikatny sposob powiedziane. Na 100% ten gosciu pobiera benefity na Twoje dziecko, musisz to zglosic bo dosc ze Ci odbiora pieniadze w Polsce to jeszcze kaza Ci oddac za te miesiace co pobieralas i ten koles rownoczesnie z Toba. Znajac i majac stycznosc z Polska Opieka Twoje tlumaczenia beda mieli gleboko w d... oni sa bezduszni. Radze Ci zebys zglosila to juz teraz, jesli nie masz znajomego ktory zna j.angielski napisz pismo po polsku i zanies do przetlumaczenia. Napisz wszystkie dane, wszystko co przyspieszy odnalezienie papierow (oplata za tlumaczenie to jakies 50-100 zlotych) Pogrzebie po internecie i znajde jakis e-mail kontaktowy z opieka angielska. Pomogloby mi jesli podalabys dokladnie nazwe miejscowosci w ktorej mieszkalas z tym gosciem.

Gość dobrapomaga
Jesli bedziesz miala kogos kto zna angielski to podaje numer telefonu pod ktory mozesz zadzwonic z Polski HM Revenue & Customs +44 161 210 3086

Gość dobrapomaga
To jest adres pod ktory mozesz wyslac list przetlumaczony, wydaje mi sie ze pierwsza rzecza jaka ten gosc zrobil to zlozyl papiery o child benefit (polski odpowiednik rodzinnego) oczywiscie list wyslij za potwierdzeniem odbioru Child Benefit Office PO Box 1 Newcastle Upon Tyne NE88 1AA

o naiwnosci ludzka...a ile Ty masz lat kochana, 18? Dobrze, ze sa tutaj ludzie, którzy chcá i pomóc i zapodali przydatne linki i nr telef. Zycze Tobie aby sprawa sie odkrécila...na drugi raz masz nauczké, ech, takie zycie czlowiek sié na blédach uczy. Rozlákowe?tez sadze, ze koles Child Benefit bierze!to swinia!

Gość Baja35
Dziekuje za pomoc z całego serca. Z tym gosciem byłam zwiazana 9 mies.po tym czasie kazał mi podpisac pismo mielismy jeszcze razem złozyc papiery o mieszkanie ale corka nie chce mieszkac w Angli wiec zrezygnowałam i odłozylismy to na jakis czas. Mieszkalismy razem w St.Ives koło (Kembridz) napisałam po polsku bo nie wiem jak to sie pisze po angielsku on nadal tam mieszka tylko 10 lutego zmienia mieszkanie kilka ulic dalej. Dzisiaj chciałam kupic bilet autokarowy w obie strony na 5.02 do 8.02 i raczej pojade sama bo bedzie problem z noclegiem ja tyle to przespie sie na Victori . Jeszcze raz dziekuje PS. Ten gosc był na tyle wiarygodny ze poznał mnie i corke ze swoimi rodzicami bo bylismy tam tydz.w Warszawie po czym ja zaprosiłam jego rodzicow do siebie mielismy plany no nie wyszło moja wina chciałam tylko stworzyc corce i sobie pełna rodzine bo tak tez zostałam wychowana. Wiem ze to nie wytłumaczenie ale nie mogłam pozbierac sie po smierci ojca corki ktory zginał w wypadku samochodowym i tak długo wytrzymałam bo az 6 lat zyłam sama brakowało mi 2 połowki. Nie tyle co do sexu jakdo wspierania w ciezkich chwilach chciałam a raczej chciałysmy KOCHAC I BYC KOCHANE.I zapomniec po czesci Pozdrawiam

Gość 222222
CHILD BENEFIT 75f miesiecznie reszty nie może pewnie sobie zalatwic bo potrzebne jest dziecko które przebywa na terenie uk i masz kobieto szczescie!jesli rzeczywiscie pobiera on na twoje dziecko CHB to pewnie ma numer a Tobie tak jak inni ci napisali zabiorą rodzinne w polsce bo nie możesz pobierac tu i w polsce jednoczesnie.druga sprawa to odkrecenie tego wszystkiego życze ci żebyś sie jak najszybciej za to wzięla bo tam też maja niezły burdel i odkręcenie tego nie będzie proste!!Idlatego ja zawsze radze kobietom brac wszystkie zasilki na siebie a nie na facetów bo potem tak właśnie jest koleżanka miala podobnie tylko to mąz brał CHB a potem sie rozeszli ona wychowywala a on brał kase i jeszcze z dupy szczelał że mu sie należy bo sobie załatwil a to trzeba miec zajebisty tupet mieszkac z kochanicą a wlasnemu dzieciakowi kase zabierać!!Malo tego on sie musiał zrzec tego CHB na nią i sprawa do dzisiaj sie ciągnie juz z około7mies a ona nie ma na swoje dziecko rodzinnego a bez tego nic nie może załatwic ( np.dofinansowanie na chate )wszędzie chca CHB i nawet teraz napisali jej z ze jesli do konca mies. nie dostanie CHB na siebie to zabiora jej WTC na dziecko i to jest zaklęte kolo jeśli nie posiadasz tego rodzinnego tutaj na siebie nic nie załatwisz!!!!!!mam nadzieje że gościu nie wpadl na genialny pomysł brania WTC jako samotny kiedy dziecko jest w polsce!!!!!!!!!!

Gość pisalas ze
ojciec dziecka nie zyje, wiec powinnas dostac rente na dziecko. A w pierwszym poscie piszwsz o alimentach z funduszu. To w koncu co jest prawda??????

Gość moze powinnas
nazwac sie bajeczka?

Gość Baja35
Alimenty mam z Funduszu,z ojcem corki nie mielismy slubu z uwagi na inne religie ja nie chciałam zmieniac gdyz moj ojciec jest byłym policjantem,a Artura nigdy nie namawiałam bo po co i bez slubu ludzie sa szczesliwi. Zebym wiedziała i przewidziała jego wypadek to bym sie ubepieczyła a to stało sie nagle. Alimenty mam przyznane gdyz tesciowa mi pomogła na poczatku sama od siebie płaciła ale pozniej jak to bywa z TESCIOWKA prestała i dlatego mam płacone przez fundusz. Wiem ze nalezy sie corce renta po ojcu,ale to to samo co alimenty z Funduszu chyba ze sie myle? Alimenty beda do 26 roku a renta nie wiem do kiedy. Ale ludzie sa dociekliwi pisze o innym problemie,co mnie dreczy a ty jak na przesłuchaniu (po co?,a na co?,a za co? itp.) Dzieki za pomoc i rady tym co POMOGLI POZDRAWIAM

Gość nie bardzo rozumiem
jak mozna dostawac alimenty, jesli ojciec dziecka nie zyje?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ty albo masaz bujna fantazje, albo glupich szukasz. zeby dostac alimenty, to trzeba miec wyrok safdowy. Jak sad moze nakazac placenie niezyjacej osobie? Ludzie, trzymajcie mnie....

Gość nie bardzo rozumiem
A po drugie, skoro masz przyznane alimenty, to ciekawa, w jakiej kwocie? Renty na dziecko jest ok. 500zl. Alimenty pobierasz bezprawnie, jesli to sie wyda, bedziesz musiala wszystko splacic, a renty wstecz ci nie zaplaca. O moj Boze, ludzka glupota nie zna granic

Gość 222222
chyba jednak dostaje sie cos z funduszu po smierci ojca lub gdy siedzi w wiezieniu,cos mi sie obilo o uszy ale to nie sa takzwane alimenty nazywa sie to troche inaczej ale tez idzie z tego samego funduszu a renta swoja droga.

Gość nie bardzo rozumiem
Moje dziecko tez jest bez ojca. Ojciec nie zyje i dostaje tylko rente. Nie ma czegos takiego jak alimenty, gdy ojciec dziecka nie zyje. Ile mozna wyciagac od panstwa? Renta i jeszcze alimenty? Czy swiat oszalal? Wiezienie to chyba co innego niz smierc, prawda?