Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola15*

tlusta cera-czy istnieje sposob zeby juz sie nieprzetluszczala

Polecane posty

Gość karola15*

Czy tlusta cere ma sie na cale zycie? Czytalam w gazecie, ze po okresie dojrzewania to sie zmienia. Niewiem czy to jest prawda. Co o tym sadzicie

Rzaczej Ci sie nie zmieni, przynajmniej ja tak mialam. Caly czas mam tlusta, a jestem juz dawno po okresie dojrzewania. Musisz uzywac odpowiednich kosmetykow, zeby troche unormowac przetluszczanie.

Gość o zesz ty
ciesz sie bo pozniej zrobia ci sie zmarszczki:)

Gość poli25
linkapau---> a jakiś używasz kosmetyków?

Jesli chodzi o takie preparaty pielegnacyjne, to uzywam mydla siarkowego w plynie firmy Barwa. Nie pomaga na przetluszczanie za bardzo, ale dobrze kontroluje syfki. Do tego tonik do cery z problemami Erisa, krem matujacy (mialam rozne, ale najbardziej chwale sobie ten zle-krem z Avonu, "pure... cos tam", taki z pompka). Makijarz to puder matujacy, zazwyczaj puder transparentny, bo sie nie roluje na twarzy, jak zaczynam sie blyszczec :)

cała seria \"siarkowa\" z Barwy jest bardzo dobra i na problemy z pryszczami i z przetłuszczaniem się skóry. A z tymi zmarszczkami to mit - ja już mam wokół oczu, a mam 25 lat :)

Wiesz co, moja Mama ma cere tlusta, a jest juz po 60 i ma bardzo malo zmarszczek, w ogle wyglada na 45 lat, wiec mam nadzieje, ze ja rowniez bede miala taka korzysc z tej tlustej cery - chociaz jedna tego zaleta ;)

A kremy siarkowe Barwy tez sa dobre? Bo jakos nie mam okazji wyprobowac. Matuja?

Gość o zesz ty
oczywiscie jesli ja niumiejetnie pielegnujesz i przesuszasz to zmarszczki ci sie porobia. a ja polecam szre mydlo do mycia twarzy

Z szarego mydla nie korzystalam jeszcze ;) Ale kiedys uzywalam do mycia twarzy platkow owsianych. Bardzo ladna cera po tym jest, ale papraniny z tym od cholery.