Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamajulka

co z tym mlekiem nan active 3

Polecane posty

Gość mamajulka

Witajcie mamusie!!! Mój synek skończył już 9 miesięcy i zaczęlismy podawac mleko nan active 3 (od urodzenia jest na nan active), ale ta "3" jest jakaś inna, taka jakby gęstsza, jakby po rozpuszczeniu nie miała gładkiej konsystencji, jak kaszka. Problem w tym, że jak dodam do mleczka kaszkę(synek pije od dawna na noc mleczko z dodatkiem kaszki), to robi sie gęsty kit i nijak nie da sie wypic, nawet, jak kaszki jest malutko. Czy to normalne, że mleko z "3" jest takie gęste??? Prosze o odpowiedzi??? pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Jessy27
a nie jest przeterminowane?mój też pił to mleko, jak skonczył 9 m-cy i miało konsystencję mleka. Teraz pije NAN Junior i też ma taka samą konsystencję. Chyba coś nie tak z tym mlekiem masz.

Gość mamajulka
Dziekuje za odpowiedź. Mleko jest z długa data ważności, bo zawsze zwracam na to uwage. I to nie jest pierwsza puszka, a poprzednia akurat kupowałam gdzie indziej. A nie było po wypiciu na butelce osadu, jak po kaszce??? Teraz to juz zgłupiałam. Moze ktos jeszcze cos napisze.

Gość inek
ja własnie dlatego zrezygnowałam z Nan i przeszłysmy na Bebiko bo jakos to Nan się trudno rozmieszywało albo takie gluty się robiły i zatykały małej smoczek :/

Witam!! jakiś czas temu mialam kilka puszek mleka nan active, po wypiciu na ściankach butelki byl osad i faktycznie nie było ono zupełnie gładkie, wcześniej synek pił mleko nan ha2, do którego zresztą wróciliśmy i ma ono inną konsystencję

Gość mamajulka
My od poczatku kupowalismy nan active, ale dopiero z tym są jakies problemy. Nie wiem, co robic, synek lubi to mleko, ale bez dodatku kaszki sie nie najada, a z tym kaszki nie da sie wypic.

Gość mamajulka
A czy mozna dziecku starszemu podawac "2". Tez sie zastanawiam nad powrotem do tego mleka. Ma mniej żelaza i innych składników.

Gość mamajulka
proszę o radę

Gość mama grudniowa 2007
sprawdz sposób przygotownia czy napewno sypie się tyl miarek ile do NAN 2 moze się rożni.. a jak nie to dawaj 2 jak sie boisz tego gestego ;) ja w 10 miesiacu dawalam synowi juz junior.. ale to te mleko to raz, dwa dziennie, bo w tym wieku jest juz tyle posilków .. :)

a może masz za zimną wodę? mój mały pił nan active na początku bo go brzuszek bolał po nim, przeszliśmy na nan zwyczajne, teraz ciągnie już nan junior. Pamiętam że do tych active trzeba zimniejszą wodę tj 37 st ale może masz za chłodną? ja daję bardziej ciepłą wodę i powiem wam że nan w porównaniu np z Hippem rozpuszcza sie suuuuuper. Ten Hip to masakra!

Gość mamajulka
Dziekuje za pomoc. Spróbuje zmienic temperaturę wody, a jak nie wyjdzie, to wrócimy do "2". Dzieki!!!