Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gonieczka87

proszę przekaż 1 podatku mojej córeczce Madzi

Polecane posty

o, fajnie że ktoś podbija bo ja w ciągu dnia nie mam za dużo czasu siedzieć na kafe :) dzięki 🌼 Krasnalek- nie becz!!! jakbyś widziała wczoraj Madzie jaka była przez cały dzień uchachana to byś nie płakała :D a siły to mam duuuuuuuuuuuuużo inaczej nie mogłabym już dźwigać takiej dużej panny :D:D:D

Gość upsa

Gość upsa

kobieto podziwiam Cię🌻 pS. ja swojej tez juz nie daje rady a jest mlodsza niz twoja, a tylko by na rekach siedziała, babcia ją przyzwyczaiła:) gonia wpadnij czasem na Mlodziutkie i napisz co tam u was:) Buziaki dla córeczek:)

Gość upsa

Gość upsa

Gość upsa

Gość upsa

Gość upsa

Gość upsa

Niestety 1 % nie dam Bo sama mam cięzko chorego brata Odwiedziłam Waszą stronkę.Dlatego też jakiś drobny głosik wpłacę na konto,zawsze to coś pomoże Dla córci życzę wieleeeeeeeeeeee uśmiechu na twarzy i zdrówka. Dla rodziców wiele siły i wytrwania.I pamiętajcie że na świecie są jeszcze dobrzy ludzie którzy moga Wam pomóc.

gonieczka87 ----Mój brat w kwietniu skończy 6latjednak do dziś nie mamy pełnej diagnozy :( Jeździmy od lekarza do lekarza.Wszystko było dobrze do roczku .Potem nagle miał ataki ,zostało to zakwalifikowane jako padaczka.Oprócz tego porażenie mózgowe.Dami przyszedł już parę operacji .Cieszymy się że samodzielnie chodzi :) Jednak zawsze będzie skazany na czyjąś pomoc.Niestety ale nie kontroluje potrzeb filozoficznych i prawdopodobnie będzie już cale życie chodził w pampersach :( , trzeba jego ubierać jak również karmić.Przyjmuje tone leków i niestety one hamują mowę(braciszek nie mówi :() Ale jeśli byśmy przerwali leki to byłby roślinką.Ani tak dobrze ani tak. Jedynie co nas cieszy że słychy i na prawdę wszystko rozumie co się do niego mówi :D,potrafi okazać złość jak również miłość. Przeczytałam dokładnie Twoją stronkę o córeczce i mam pytanie-czy słyszałaś o Zabajce?

kojarzę tę nazwę choć nigdy tam nie byłam z małą. wiem tylko, że tam jest bardzo dobry ośrodek rehabilitacyjny ale też pewnie sporo kosztuje. nie mam dużego rozeznania bo Madzia była dopiero na jednym turnusie - w Wągrowcu. też dobry ale jak dla nas bardzo drogi i dlatego rzadko jeździmy. no i daleko od nas - my mieszkamy w lubelskiem a Wągrowiec to wielkopolskie więc kilka setek mamy do przejechania

My byliśmy w tym ośrodku 3 razy(specjaliści zalecili 6 razy w roku rehabitację,ale za co?) Specjaliści są pierwszej klasy!!!! Tyle miłości mają do dzieci że nigdy czegoś takiego nie widziałam. Rodzice w tym ośrodku mają wiele wsparcia. Widziałam tam różne dzieci,nawet tysiąc razy w gorszej sytuacji niż np mój brat. Np zapamiętałam takiego chłopca który leżał plackiem a teraz po 2 latach wizyt w tym ośrodku chłopczyk chodzi!!!!! Niestety to jest strasznie drogie.Turnus trwa 14 dni (dziecko + 1 rodzic) to koszt przeszło 4 tysiące. Z czego NFZ zwraca ok 1-1,5 zł. Jest to Złoto (małe miasteczko)

Gość upsa
princpolo 1zł zwraca nfz-szok!!!! smutne :(

Już dokładnie się dowiedziałam od taty i to jest dołożenie przez NFZ ok 1000 zł raz na rok. I pod warunkiem że mają limity... Płacimy duże składki i co dzieci chore z tego mają? Gówno!!!! Brat musi mieć specjalne buty robione na zamówienia.Takie buty są drogie . Przysługuje nam1para butów na ......2lata. Już nie wspomnę jak drogie są pampersy (bo przecież w tych dla niemowlaków i dzieci np 1,5 roku się nie mieści) A leki to studia bez dnia-ten mieisąc leki to ,,tyl;ko" 600 zł.

dzięki za informacje nie miałam pojęcia że NFZ zwraca cokolwiek. na razie dostaliśmy od nich dofinansowanie do wózka i specjalnego fotelika do siedzenia i myślałam że na tym koniec a tu proszę niespodzianka. a w jakim województwie jest ta zabajka? bo jest niewiele droższa od Wągrowca.

gonieczka źle mnie zrozumiałaś :) NFZ do pieluch i leków daje ulgi. Jeśli chodzi o ośrodek to jaksię nie mylę(muszę bardziej sie dopytać ojca)przelewają kasę na konto. A jeśli chodzi buty to taki przydział raz na dwa lata za które nie płace bo się należą.A oni to oczywiście notują. NFZ dofinansowuje za pomoce rehabilitacyjne czy też nawet za podróż. A więc tak: Zabjka1 (my tam jeździmy)dopiero co w zasadzie powstała.Jest mini plac dla dzieci(ulepszają go teraz),jezioro gdzie rodzice mogą korzystać np z rowerów,kajaków),są zwierzaki,place na siatkę czy grilla)To jest na lekkim uboczy więc jest tam bezpiecznie dla dzieci.Domiasta masz gdzieś 10-15 minut spacerkiem. Zabajka 2 (też tam byliśmy ale tak zobaczyć tylko ośrodek) jest 100 razy większy ale osobiście miisę podoba 1.W każdym razie do miasta masz kawałek 5-6 km.Ta dwójka leży prawie w lesie,nad jeziorem więc dzicz jest niezła :D To jest wielkopolska.

podnoszę :) PS. Princpolo chyba jednak Zabajki w najbliższym czasie nie odwiedzimy bo jednak w Wągrowcu mamy rzadką okazję spotkać chłopaków z Canavanem tak jak Madzia a jest mało takich dzieciaczków (naliczyliśmy 8) i chcielibyśmy trzymać się razem :)

Gość DEZIREE
serdecznie pozdrawiam,córa ma przecudne oczka i jest moją imienniczką,1 % przekażę,a moje dzieciaczki ( 7 i 6 ) kazały napisać,żeby Madzię mocno od nich ucałować

;) już ucałowałam :) a co do imienia to podobno źle ją nazwaliśmy bo Magdy są bardzo żywiołowe i cierpią gdy coś ogranicza im ruch... ale mi się bardzo podoba to imię i jak na te czasy jest bardzo oryginalne- w promieniu kilkudziesięciu kilometrów nie spotkałam jeszcze tak małej Magdalenki :)

Gonieczka rozumiem : Fakt zawsze lepiej trzymać się w grupie :) Wtedy na pewno łatwiej jest to wszystko udźwignąć psychicznie gdy są rodzice z tymi samymi problemami.

Gość do góóóóóóóóóry

dziękujemy Kalina Tobie i wszystkim, którzy już przekazali lub przekażą Magdzie 1 %. bardzo się cieszę bo już mamy na koncie kilka stówek - wpłaconych, nie z podatków. jak tak dalej pójdzie to za kwietniowy turnus nie będziemy musieli płacić sami :)

Gość mniej wiecej róznie
My też przekazaliśmy na Mdzie. Nie ma tego dużo. W mojej rodzinie będa się rozliczać to już powysylalam im link do stronki Madzi, także uzbiera się jeszcze troszkę.

ale to nie muszą być duże kwoty ważne aby dużo osób się rozliczyło. ziarnko do ziarnka... i pojedziemy na rehabilitację :) Madzi bardzo jest potrzebna akurat teraz. mam wrażenie, że udało mi sie ją trochę rozćwiczyć- podnosi lepiej główkę na piłce, rusza więcej nóżkami i rączkami. chciałabym żeby rehabilitanci zrobili z tego dobry pożytek. takie moje małe marzenie- żeby Madzia umiała sama utrzymać główkę :) mi też ten turnus się przyda- odpocznę sobie, wyjdę w końcu do ludzi ...