Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Masakrata

Co Wy na to?

Polecane posty

Gość Masakrata

Szpital ginekologiczny.27 letnia pacjentka po operacji ratującej zycie(pękniety jajowód z powodu ciaży pozamacicznej -zaniedbanej przez konowała).Podano jej 4 jednostki krwi.2 dni po operacji ordynator w ostrych slowach do ledwie zywej i zrozpaczonej pacjentki zwraca się,żeby rodzina oddała krew, bo skoro pacjentka dostała to trzeba oddac. Dziewczyna rozplakała sie. Czy tak ma wygladac opieka na chorym? . Wszyscy rozumiemy ,że brakuje krwi,ale czy nie mozna to było powiedzieć innymi słowami? I bezpośrednio do męża.Ręce opadają :(

"dostalas krew to ja nam teraz oddaj" - a co w tym takiego zlego? Prawda, ze lekarz zachowal sie brzydko, nie musial mowic tego jej ani w ostry sposob. Ale co do oddania krwi, powinni oddac. Ja w ogole nie wiem, czemu ludzie nie oddaja krwi, to przeciez taki maly problem...

Gość Masakrata
Oczywiście,że akcja oddania juz trwa.Mamy tylko zastrzeżenia do zachowania" Pana Ordynatora".Pacjent traktowany przedmiotowo. Przeciez uczyli się na studiach,że stan psychiczny pacjenta jest bardzo ważny w chorobie. Coraz gorzej w ten naszej służbie zdrowia:(

Gość tylko tylko
ha ja byłam świadkiem jak dziewczynie bez znieczulenia robili kolanoskopie! Bo akurat nie mieli, ona mowila ze trudno ze innym razemnawyzej a ja prawie sila wzieli na to badanie, caly szpital slyszal jej krzyki. Nie wyszla z gabinetu o wlasnych silach, musieli ja wyprwadzac.masakra!!

Gość anik...
dokładnie przecierz mogł z taka prosba zwrócic sie do kogos z rodziny np do meza a nie do ledwo zywej, wytraszonej kobiety i to w taki sposób!!! A tak pozaty to jest tylko dobra wola rodziny jezeli odda krew a nie obowiązek!!! Oczywiscie bardzo dobrze ze ludzie oddaja krew ale nie wolno w taki sposób traktowac pacjenta!!

Gość Masakrata
Inny przyklad.18 letni chłopak przed operacją z podejrzeniem miesaka (nie potwierdzonym podejrzeniem) zapytał lekarza,czy bedzie zyć .Ten odpowiedział- nie wiadomo.Miłe prawda? Znowu kłania sie psychologia. Pan doktor -pan Bóg.

ehh, straszne to, co piszecie.. lepiej nie czytac, czlowiek zaczyna bac sie lekarzy bardziej niz chorob...