Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

niech mi ktoś pomoże.A mianowicie chodzi mi o wylieczenie dni płodnych. Wiem powinnam wiedzieć ale wczesniej się tym nie interesowałam a teraz pragniemy z mężem dzidziusia. A więc okres miałam 14 grudnia raczej powinnam dostać też 14-15 styczeń. Zazwyczaj był regularny

no to dni płodne były miedzy 29 grudnia a 3 stycznia. Przeważnie dni płodne przypadają w połowie cyklu od dnia @ czyli teraz kolejne dni płodne pod koniec stycznia

no teraz już nie. obserwuj swój śluz. jeśli będzie przezroczysty i ciągnący się przypominający białko jajka to wtedy są dni płodne.

policzysz sobie dzień owulacji odliczając 14 dni od terminu następnej miesiączki, czyli jeśli masz ją dostać 14-15 stycznia, po odjęciu 14 dni będzie 1-2 stycznia, dodaj sobie 2 dni przeżycia plemników i komórki jajowej, a dni płodne wyjdą Ci między 30.12 a 4.01 oczywiście bardziej konkretne obliczanie dni płodnych da Ci metoda objawowo-termiczna, ale trzeba się jej nauczyć, mierzyć temperaturę, śluz, a to trochę zajmujące www.porady-poloznej.pl

a ten śluz musisz pobrać palcem wskazującym z szyjki macicy, i zobaczyć jak się rozciąga między dwoma palcami - jeżeli ciągnie się jak nitka na całej długości między placem wskazującym a kciuciem (7 cm) jest to śluz dni płodnych, jeżeli szybko się przerywa - śluz niepłodny