Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaaaaaa

moze jednak karmic butlą bo mi psycha siada

Polecane posty

Gość smutnaaaaaa

mam za mało pokarmu dla mojego dziecka bo ciagle chce jesc ale jednak robi normalnie kupy i siusia sama niewiem co jest grane

a po czym tak wnioskujesz? Lepiej zważ dziecko czy przybiera na wadze i nie poddawaj się ja karmie nawet co godzine jak mały chce jeść a od 03.12.2008 przybył kilogram. Nie poddawaj sie powodzenia.

jeśli przez to jestes nerwowa to dziecko tez to czuje największy wrogiem braku pokarmu (jego zanikanie) to STRES spróbuj dac butle jeśli dziecko poczuje sie najedzone, zadowolone, wytrzyma ze 3 godz bez jedzenia to nie ma co czekać ja synka karmiłam tylko 3 tyg (córke 1,5 roku)

Gość smutnaaaaaa
przy karmieniu na poczatku je łapczywie potem sie uspokaja i robi sie senne, odstawiam i płacze i znów do piersi i je i zasypia , budzi sie i płacz znowu. ona by non stop jadła, ma 2 tyg a jej masa przy urodzeniu 4 kg!

Gość MOOONIA28
No wlasnie narzucilam temat o tym co wygodniejesze czy karmienie piersia czy butla bo tej juz wymiekam. Moja cora potrafi wisiec na cycku w nocy ponad godzine a moje plecy i nerwy sa na skraju wyczerpania ... W dzien to samo - jadla by co godzine bo nie najada sie raz a konkretnie tylko tak mamla.... Jak mam sie tak meczyc i przy okazji mala tez bo sie nie wysypia budzona glodem to wole przejec na butelke Jutro konczy 3 tygodnie. Wytrzymam jeszcze do 1 miesiaca jej zycia i jesli nic sie nie poprawi to pzechodze na butle - Tobie tez radze jesli nie dajesz rady, po co sie meczyc, macierzynstwo ma byc czyms przyjemnym i niepowtarzalnym a nie udreka. Pozdrawiam

nie no 2 tyg to normalne :D moja tez non stop wisiala musi sobie wyregulować cykl, jak robi sie senna to jej nie odstawiaj tylko leko połaskocz po policzku i karm dalej

moja córa wisiała mi na cycu po 2 godziny i ciągle wyciągała buźkę po jeszcze... po 2 tygodniach pojechałam z nią do poradni laktacyjnej i sie okazało, ze nie przybiera na wadze a ja zwyczajnie mam za mało pokarmu. od tamtej pory w dzień podaję jej pierś na pół godziny a potem butlę, z której wypija 120 ml mleka modyfikowanego NAN, w nocy tylko butla z wygody :) dziecko najedzone i szczęśliwe i nareszcie pięknie przybiera na wadze a ja wreszcie spokojna, ze moje dziecko nie jest głodne nie ma sensu na siłę mordować piersi dla samej idei. ważniejszy najedzony brzuszek :)

Gość smutnaaaaaa
chodze jak cień! juz jestem taka wykończona,niewiem ile ml powinno dziecko mniej wiecej zjadac ma jedno karmienie

powiem tak bo karmiłam i tak i tak: 1) po urodzeniu syna (3 tyg karmienia i butla) miałam powazne rodzinne stresy, pokarm zanikł, późno mały był dostawiony po cc do piersi itd butla wygodna bo: każdy moze nakarmić :D, nie jestes uwiązana non stop z dzieckiem itd a to dla mnie było ważne bo szybko wróciłam do pracy minus: duże koszty (mleko) 2) po urodzeniu córki pomono że miałam cc szybciutko dali mi ja do piersi, b.ładnie ssała itd równiez często wisiała "na cycku", spałam z nia bo budziła sie co godzine ale było to niesamowicie wygodne np na wczasach gdzie nei musiałam brać butelek, mleka itd byliśmy na plazy to siadłam sobie zakryłam się ręcznikiem i ok mała najedzona minus: mała nie umiała i nie umie do dzis pić przez smoczek więc mleka nie pije wogóle teraz

Smutnaaaaaa nie martw się moja siostra tez non-stop karmiła Julie piersią jadała cały czas. I piła tak specjalna z apteki herbatkę kminkową( jakaś to była mieszanka) całą ciąże i mleka miła bardzo dużo Julia ma 9 miesiecy i mleko dalej ma siostra

wiesz moze tak szybko sie nie poddawaj? jezeli chcesz karmic piersia to nie rezygnuj-to taki okres przejsciowy ze dziecko tak ciagle wisi na cycku ;) u nas bylo tak ze mala na mojej piersi najpierw bardzo malo przybierala bo 80 gram na 2 tygodnie, a pozniej 250 gram na 2 tygodnie wiec super pozniej zlapalo mnie zapalenie cycka i przerwalam karmienie