Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ktosieńka

szukam speca od diety niełączenia - kto bedzie mnie sprawdzał?

Polecane posty

dacie rade to jest proste dziewczyny ja w zeszlym roku w lipcu 91 kg wazylam a teraz jak mnie ktos spotka to oczy najpierw przeciera bo ja zawsze z tych puszystych bylam he,he, a teraz a biodrowkach zasuwam od kwietnia pierwszy raz w zyciu

ok zmykam na razie bo moje młodsze dziecię do poduchy się rwie, a potem starsze i trochę spokju, mąż na drugą zmianę pracuje więc się trochę sama nudzę, pózniej wpadnę może jeszcze 🖐️

ja już chyba na nos padam dzisiaj, zmykam w piórka, jutro postaram się zajrzeć, ferie się skończyły, dziecię trzeba znowu do przedszkola prowadzać, a żeby frajdę ze śniegu miało, który nie zbyt często się zdarza, to będziemy nóżkami zasuwać a nie autem, to przy okazji więcej ruchu będziemy miały miłej nocy życzę 🖐️

tez bym chciała wiedzieć. przydałby sie jakis sosik do kaszy gryczanej a nie chcce robic gotowców z paczki. Moze ma ktos przepis na lekki sos co by sie do kasz nadał?

co do sosów to nigdy za nimi tak na prawdę nie przepadałam, a do tego kasze czy ryż wolę na sypko z warzywami ale myślę, że sos na bazie własnoręcznie ugotowanego wywaru warzywnego i ze startymi różnymi warzywami będzie lekki i smaczny

rano jadłam tosta pełnoziarnistego 3 kromki z masłem liściami sałaty i do tego całą żółtą parykę na 2 śniadanie pół pomelo na obiad niestety tylko kiełbaskę na ciepło i ogórka konserwowego bo nie było na nic więcej czasu a na kolację będą chyba 2 jogurty z 2 łyżkami siemienia lnianego

o jejku mniami :) ja to nie umiem takich dobrych rzeczy robic a do tego moj maz nauczył mnie jesc tłusto i nie zdrowo , tylko ze on sobie chodzi na treningi a mi dupsko urosło i co ? i teraz to ja sie musze meczyc i z dieta i z gotowaniem bo dla siebie co innego i dla niego

no ja też muszę męża uczyć zdrowego jedzenia, bo on ze śląska, to możeszsobie kluski z sosem wyobrazić, rolady ze słoninką i kapusta ze skwarkami, ale na szczęście smakuje mu to co robię, on czasami po prostu do mięsa i warzyw je makaron, ryż czy ziemniaki do tej jutrzejszej zupki dostanie jeszcze upieczoną bagietkę z masłem czosnkowym ale czasami mówi od jutra tez jem tylko to co ty bo jesz dużo a chudniesz

kurcze pippi zazdroszcze ci moj jhest chyba niereformowany do ziemniakow musi byc sos albo tłuszcz , mieso musi byc smazone zupa zaprawiona smietana i koniec , chociaz czasem oszukuje go troszke i zamiast smietana zaprawiam jogurtem naturalnym ;)

a platki owsiane mozna jesc? słyszałam ze to niezły zapychacz tylko nie wiem jak je przyzadzic , z mlekiem? woda? wiecie cos o tym?

hej :D podoba mi sie temat:) zdrowe podejscie do rzeczy, zero glodzenia sie, przyjemnosc jedzenia i przyjemnosc chudniecia :D ja tez tak jem, i rezultaty przychodza same z zaskoczenia ;) w sumie to chyba nawet stosuje po troszcze te diete nielaczenia.. nawet nie wiem :) dzisiaj usmazylam cudowne warzywne placuszki :D mialy byc dla coreczki ale wyszedl caly talerz ;)

ja jem czasami na śniadanie takie 5 składnikowe z różnymi płatkami, zalewam na noc wodą, a arano lekko podgrzewam i dodaje odrobinę miodu do smaku, ale nie jadam tego zbyt często bo aż tak bardzo smaczne to to nie jest muszę przyznać, jadam tylko dla odmiany :P

moj maz jest szczuplejszy ode mnie ;) jak mu dzisiaj powiedzialam o plackach podsumowal to stwierdzeniem - a mieso jakies mamy? hehe wiec mu dopieke kurczaka :D nie je tlusto ale lubi zjesc konkretnie:)

ale do placuszków wazrywnych pod warunkiem, że są bez mąki możesz podać mięsko ja do różnych placków czy mięsa mielonego zamiast mąki czy bułki tartej dodaję twaróg, też trochę połączy składniki

zgadzam sie:) wiem ze moge zjesc wszystko - ale odpowiednio przyrzadzone nie chodze glodna, mam super samopoczucie i w ogole odzylam:) poza tym mi sie nigdzie nie spieszy ze spadkiem wagi :) chce to zrobic na spokojnie, dla zdrowia dla siebie:)