Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 222222

gaz pytanie!!!!

Polecane posty

Gość 222222

jak u was z gazem placicie więcej po podwyżce!!!i jakiego najlepiej miec dostawce???? ja mam EON i za 3 mies zaplaciłam 280f za flat nowy 2+1!!!!!!!!!!a jak u was

ja jestem w npower, bo moj mezus tak zalatwil, chociaz npower jest podobno spoko w east midlands czy gdzies, ale w pol-wsch Anglii to nie bardzo za kwartal 283 funtow, dom 2bedrooms semi detached

Gość 222222
pytam bo wczesniej za pol roku w okresie gdzie nie grzałam zaplaciliśmy 170f a teraz 3 miesiace i 280f zastanawiam sie jak w british gas?

o nie british gas to juz w ogole u mnie odpada, ja to bym sie sklaniala do tego e-on, juz nawet umowe wstepna z nimi zawarlam, tylko maz mnie oswiecil, ze nie mozemy sie pozbyc n-powera dopiero w maju w ogole to ja sie zastanawiam nad opcja miesieczna, ale to i tak dopiero w maju, myslalas nad tym?

Gość Mam southern electric

Gość Mam southern electric
I ok 20f tygodniowo idzie czasem wiecej

Gość 222222
no wiec nie jest u mnie tak zle tylko ze ja nie grzałam chaty calymi dniami bo bylam w pracy I ZACZYNALAM OD POLUDNIA!!! no i mam maly ten flat!!!

wiesz co nie wiem, czy cie dobrze zrozumialam za pierwszym razem, pewnie zrobilam blad, sprwdzilam, za prad za 3miechy zaplacilam 100 a za gaz 183 wiec razem 283, jezeli za sam gas zaplacilas 280 to jak na mieszkanie to uwazam ze to duzo, ja naliczylam 7 kaloryferow u siebie

Gość 222222
ja dostałam ten rachunek teraz a jest juz po podwyzce bo 3 mies temu to mialam 170f do zaplaty aaaaa teraz az 280f i jak pisalam nie gerzalam chaty cały czas bo pracowalismy a moja corcia przychodzila do domu po15 wiec od tego momentu zaczynaly działac kaloryfery !!a mam ich 6 2 podwojne reszta plaskie pojedyncze. A KTO MA Z WAS GAS BRITISH

jeszcze mi sie nasunelo, zebys sobie sprawdzila dokladnie rachunek za gas. Jezeli to byl rachunek wystawiony na podst. faktycznego stanu licznika no to w porzadku, ale czasem przysylaja na podstawie kalkulacjii tzn. oni mniej wiecej wyliczaja ile zuzylas i jezeli to jest taki rachunek to sprawdzilabym liczniki , bo moze wyliczyli za duzo

Gość o matko ale wy placicie
ja za gas za 3 miesiace w sezonie grzewczym place ok 45 funtow a za prad ok 35 - 40 zalezy. A o takich rachunkach jak wy macie to nawet nie sadzilam ze istnieja - ja mam scottish hydro electric i jestem bardo z nich zadowolona - to chyna najtansza firma na rymku. Ale jak chcecie dobrac cos dla siebie wejdzcie na uswitch.co.uk i zobaczycie co wam sie pokaze. zmiencie ich koniecznie bowas okradaja

Gość 222222
pytam wlasnie bo teraz byla podwyżka ponoc az dwie i z tego co patrzyłam na rachunkach poprzednim i terazniejszym to gas zdrożał o jedna trzecia. tylko kurcze za flat 280f za 3 miechy no żebym to jeszcze na maksa grzała !w sumie to całymi dniami siedze teraz w domku i grzeje dzwonilam tam do nich i prosiłam zeby to sprawdzili,aale jak na razie nic nie slychać.

o ludzie teraz to mi oczy wyszly 40 funtow, no ja to bede musiala sprawdzic, szkoda, ze musze z nimi zostac do maja, ale potem to zmieniam a moge sie zapytac jak duzy masz dom/mieszkanie i ile kaloryferow? czy to jest 45 funtow za cale 3miechy czy za 1?

Gość 22067575
za okres grzewczy 3 miesiące - 40 funtów. można to włożyć między bajki albo nie załączacie ogrzewania. u mnie w domu (2 podwójne sypialnie) 5 kaloryferów wychodzi ok.45 funtów miesięcznie. latem do 20 funtów na miesiąc. w domu mieszkają 3 osoby. firma e-on. trzeba sprawdzić czy rachunki są z twoim numerem licznika i czy odczyt z licznika zgadza się z tym co jest na rachunku.

no wlasnie tak tanio zeby bylo to tez mi sie nie chce wierzyc dlatego zaczelam sie pytac bo znajomi podobnie placa do nas,ja mam 7 kaloryferow i wychodzi po 61 funtow, czyli za kwartal 183, bo place kwartalnie w maju zmieniam a grzeje 2 razy w dniu po kilka godzin bo tak akurat mam zakodowane w liczniku, a jak jest zimno albo nas nie ma no to wlaczamy i wylaczamy na zadanie chyba ten e-on jest ok, bo n-power i british gas, niestety o nich nie mam zbyt dobrego zdania, w maju zmienie

Gość BGAS
british gas, poltora miesiaca - 165 funtow, mieszkanie ogrzewane bo w domu jest male dziecko + nas dwoje, mamy 5 kaloryferow, drogo jak cholera, az sie boje nastepnego rachunku, bo grzalismy jeszcze wiecej

Gość u mnie n-power
płacę przez cały rok, 30 funtów miesięcznie. W styczniu przychodzi rozliczenie i jak do tej pory zawsze miałem nadpłatę kilka funtów.

napisalam ze za gaz place 45 na 3 miesiace - taki rachunek przyszedl ostatnio. Ale przyznaje mamy nowe mieszkanie, dobrze ocieplone, nowe, plastykowe okna wiec cieplo sie trzyma w mieszkaniu. Nie nagrzewam do temp 30C bo uwazam ze to bez sensu. Nam wystarczy temp 21-22. Do tego wlaczam ogrzewanie jak wracam z pracy i wylaczam na noc bo cieplo sie utrzymuje do rana. Jak ogrzewam mieszkanie to nie otwieram okien (wietrze mieszkanie wczesniej) poza tym kuchenke mamy na prad (ale ogrzewanie mieszkania i wody na prad).Mieszkanie mamy 2 bedroom flat (czyli w sumie 3 pokoje + kuchnia - nie za duze rozmiarowo) W kazym pokoju po 1 grzejniku + w przedpokoju. nie zalezy mi zeby ktios mi uwierzyl ze mam takie rachunki - to wy przeplacacie - ja wole te pieniadze wydac na swoje przyjemnosci

ja bylam w british gas ale tak sie wkurzylam na ich obsluge klienta ze przeszlam do EDF za 3 miechy zaplacilam ostatnio 170 funtow ale za duzy dom (4 sypialnie)

Gość 222222
dlatego własnie pytam bo ja od marca zeszlego roku do wrzesnia zapłaciłam 170f czyli miesiecznie ok 29f a w tym okresie juz nie ogrzewałam chaty czasami włanczalismy troszeczke bo zaraz bylo cieplo a to nowy blok z nowymi oknami.A teraz za 3 mies 280f to na miesiac 90f (pażdz,list,grudzien) a mieszkanie to moze z 50m2 .

Gość 222222
własnie ostatnio tzn kiedy dokładnie i jak grzałas caly dzien czy od południa i w nocy pytam bo teraz siedze z małym dzieckiem w domu i praktycznie grzeje caly dzien kolezanka poradziła mi zeby lepiej ustawic sobie ogrzewanie na ok 18-20c i tak zostawic bo gdy sie wlancza i wylancza ogrzewanie co chwile to ponoc wiecej gazu sie zuzywa!!ale czy to prawda to nie mam zielonego pojecia a zaraz ktos napisze nam na topiku ze skandal ale byc w angli i nie wyrabiac na gaz tylko ze tu nie o to chodzi jak juz jest czworo w rodzinie to niestety ale równiez nie mozna szalec!!

Gość annaaaa
a ja dostalam 226 paz,lis i grudzien.B.G.3 sypialnie i salon.Ogrzewania wlaczone 24h.

Gość annaaaa
B.G. British Gas

Gość 222222
226 za dom z 3 sypialniami tak???

Gość 22067575
do "o matko ale wy płacicie" sprawdzałaś czy odczyt z licznika zgadza się z tym co masz na rachunku? mi przyszedł kiedyś rachunek za 3 miesiące: iż mam 60pensów nadpłaty bo jakiś mało rozgarnięty anglik liczników nie potrafił porządnie spisać.

oczywiscie ze sprawdzam - a nawet sama podaje wartrosc licznika przez net zeby mi estimated rachunkow nie przesylali bo zawsze je zawyzali. a do tego Hydro Electric przyslal mi taki licznik domowy i teraz widze ile pradu ciagnie poszczegolne urzadzenia i ile mam zuzycia prady w danym dniu. To pomaga nam kontrolowac rachunki i wiemy jakiej sumy mozemy sie spodziewac. Szkoda ze nie ma czegos podobnego na gaz. a z tym boilerem wlaczonym caly czas to jest tak ze zauwazylam ze jak go zalacze i nastawie na jakas temperature to sie wlacza tylko od czasu do czasu i to doslownie na chwilke (czyli tylko wtedy czerpie gaz) i chyba wychodzi lepiej niz gdybym go wlaczala na chwile i poznej wylaczala i pozniej znowu wlaczala. ale najwazniejsze to wejdze sobie na stronke www.uswitch.co.uk albo cos w tym stylu i tam dowiecie sie jaka firma jest dla Was najlepsza

Gość Evi38 uk
jezeli ktos ma male dziecko do 5 lat moze starac sie o dofinansowanie do ogrzewania